Nascholingstraining

Themagerichte nascholingen BvZB

Voor Zijnsgeoriënteerde begeleiders en coaches t.b.v. doorgaande professionalisering. 

De Beroepsvereniging van Zijnsgeoriënteerde Begeleiders (BvZB) organiseert de nascholingstraining voor Zijnsgeoriënteerde begeleiders. Studenten uit de opleiding ‘Trainer, begeleider en leraar’ volgen deze nascholing als deel van hun opleidingstraject.

Het thema van de nascholingstraining in het schooljaar 2017-2018 is: Meditatie.

Meditatie is een onmisbare kunst en kunde in het Zijnsgeoriënteerde pad van levenskunst. We willen dit graag zo veel mogelijk tot zijn recht laten komen in iedere beoefenaar en begeleider van Zijnsoriëntatie. Daarom staat in deze nascholing de beoefening van de Zijnsgeoriënteerde meditatievormen uit het 1e, 2e en 3e perspectief centraal. Ieder perspectief heeft een eigen benadering met daarbinnen een heel arsenaal aan methodes. Deze methodes zijn per perspectief geënt op bepaalde uitgangspunten en doelstellingen. Wanneer je van perspectief switcht, veranderen daarmee de betekenis van de meditatie. En daarmee veranderen de doelstelling, de methodes, de stijl en het beoogde resultaat van de meditatie.

Juist omdat Zijnsoriëntatie zo rijk is aan meditatievormen, is het voor beoefenaren soms echt een kunst om de meditatie vorm te geven. Hoe kun je het beste mediteren vanuit de verschillende perspectieven? Neem je altijd alle perspectieven mee in je meditatie? In welke volgorde? En hoe maak je overgangen van het ene naar het andere perspectief?

Onder leiding van Hans Knibbe en Iene van Oijen gaan we tijdens de nascholingstraining al deze onderwerpen ophelderen en verder preciseren. De nascholing vindt plaats in drie tweedaagse trainingen. Mogelijk krijgt de cursus in 2018/2019 een vervolg.


Cursus-ontwikkeling

Op basis van deze Nascholingstraining én de Leergang 1e perspectief ontwikkelen de leden van de Beroepsvereniging van Zijnsgeoriënteerde Begeleiders (BvZB) in samenwerking met Hans Knibbe een meditatiecursus. Deze meditatiecursus is bedoeld voor mensen die op een laagdrempelige wijze kennis willen maken met Zijnsgeoriënteerde meditatie. Naast de meditatiecursus zullen de leden een cursusboekje ontwikkelen én een handleiding voor leraren.
N.B. De te ontwikkelen meditatiecursus kan t.z.t. gegeven worden door Zijnsgeoriënteerd begeleiders (volgens de procedure en ná autorisatie door Hans Knibbe).


Praktische informatie

Data: (vr/za) 29 & 30 september, 17 & 18 november 2017 en 16 & 17 maart 2018
Tijd: van 10.00 – 17.00 uur
Leraren: Hans Knibbe & Iene van Oijen
Organisatie: BvZB
Kosten: € 636,-
Locatie: School voor Zijnsoriëntatie, Utrecht
Meer info & aanmelden: secretariaat BvZB