Modules

Zijnsgeoriënteerde begeleiderskunst

Een vast/verplicht onderdeel van de Opleiding trainer, begeleider en leraar Zijnsoriëntatie – ook opengesteld voor leden BvZB en Zijnskringleden.

Tijdens deze modules ontdek je diepgaand – zowel theoretisch als begeleidings-technisch – alle aspecten van de Zijnsgeoriënteerde wijze van werken met de menselijke geest. In deze modules leer je anderen te begeleiden vanuit de (vrije) Meesterpositie, leer je hoe je op Zijnsgeoriënteerde wijze kunt werken met de verschillende optieken waarin de student/cliënt kan verkeren, van de symbiotische optiek tot de Spiritoptiek.

De leermethode is ervaringsmatig; er wordt voortdurend geoefend in drietallen waarbij je veel feedback krijgt. Je maakt je de beginselen van de Zijnsgeoriënteerde psychologie eigen, zowel door colleges hierover als door zelfstudie. Iene van Oijen is de leraar van deze modules.


Voorbeelden van modules (jaarthema’s)

  • Meesterschapstraining
  • Zijnsgeoriënteerde meditatie en meditatie-in-beweging
  • Werken met de grondstructuur van de psyche (strategisch zelf, teruggetrokken zelf en (afweer van) de psychologische leegte. Hoe uit zich deze splitsing binnen de symbiotische optiek en hoe in de narcistische optiek?)
  • Introductie van ‘oorspronkelijk zelf’.
  • Introduceren van Gestaltes (oorspronkelijk zelf; Zijnsouders; Gestalte van Liefde, et cetera)
  • De kunst van in relatie zijn

De modules worden gevolgd door studenten uit meerdere stamgroepen, die in de loop der jaren zullen ontstaan. De modules zijn óók opengesteld voor de leden van de Beroepsvereniging van Zijnsgeoriënteerde begeleiders én voor leden van de Zijnskring die Meesterschap in hun reguliere werk willen belichamen.


Thema’s 2017-2018

1) Herkennen en werken met grondstructuur van de psyche
2) Oorspronkelijk zelf

Het eerste thema van deze module is: vanuit Meesterschap herkennen en kunnen werken met de grondstructuur van de psyche. De Meester ziet dat de cliënt/student op plekken van psychologische leegte zich is gaan identificeren met delen van van het zelf die gesplitst zijn geraakt – het strategische zelf en teruggetrokken zelf – in een poging om de verschrikking van ooit niet ontmoet zijn, af te weren. De Meester zal op zachte doch gedecideerde wijze de cliënt/student naar deze leegte plek begeleiden, de cliënt/student laten ervaren dat door daar te rusten juist zijn/haar diepste aard ervaarbaar wordt.
Het tweede thema is: de cliënt/student introduceren in wie deze van oorsprong is, voorbij iedere historische identificatie: het oorspronkelijke zelf.
De modules Zijnsgeoriënteerde begeleiderskunst vinden plaats in drie tweedaagse bijeenkomsten o.l.v. Iene van Oijen.
Binnenkort vind je hier informatie over de thema’s 2018/2019

Praktische informatie 2018/2019

Data: (vr/za) 28 & 29 september 2018, 25 & 26 januari, 29 & 30 maart 2019
Tijd: dagelijks van 10.00-17.00 uur
Trainer: Iene van Oijen (co-trainer Annet Posthuma)
Adres: school voor Zijnsoriëntatie, Doelenstraat 42, 3512 XJ Utrecht
Kosten: € 816,-

Binnenkort is inschrijven hier mogelijk.