fbpx

11e Studiedag voor Kringleden op zaterdag 17 november

Studeren: persoonlijk omgaan met de leer

Voor Kringleden en 3e-jaars studenten van de Zijnstraining 

De Studiedagen zijn een vast onderdeel van de Zijnskring, zowel voor huidige leden als potentieel nieuwe leden. Het doel hiervan is dat iedere student – naast het ervaringsmatige, verkennende werk in de retraites – zich blijvend schoolt in het ontwikkelen van een juist begrip van en houding naar de drie juwelen van het pad. Jaarlijks biedt de Zijnskring meerdere Studiedagen aan.

De eerstvolgende Studiedag vindt plaats op zaterdag 17 november 2018. Het thema van deze dag is: Studeren: persoonlijk omgaan met de leer.

Met Zijnsoriëntatie en zijn aansluiting in het derde perspectief op Dzogchen en Mahamudra hebben we een fantastisch rijke leer die we als het voertuig van vrijheid willen benaderen. Maar studeren is niet vanzelfsprekend voor iedereen. Dus wat is studeren? En hoe studeer je?
We willen studie hierin niet als een theoretisch ‘onderwerp’ benaderen, maar als jouw persoonlijke omgang met de leer.

Hans Knibbe leidt de meditatie en vertelt in zijn inleiding wat studeren voor hem betekent, hoe hij studeert en hoe hij wil dat wij studeren.
Het inhoudelijk deel van de dag wordt begeleid door Marianne de Soet en Daan Goedhart. Beiden zijn leraren Zijnsoriëntatie, Kringlid én zijn verbonden aan de Beroepsvereniging van Zijnsgeoriënteerde Begeleiders (BvZB). Tijdens de Studiedag begeleiden zij de oefeningen en een visualisatie waarin jouw relatie met de leer op de voorgrond komt.

Programma

De Studiedag start om 10.00 uur en eindigt om circa 17.00 uur. Het programma bestaat uit:

Ochtend:

  • Meditatie o.l.v. Hans Knibbe
  • Korte inleiding op het thema door Hans Knibbe
  • Het bekijken en ervaren hoe je kunt omgaan met de leer in drie studiehoudingen

Middag:

  • In visualisatie en in gesprek met elkaar uitdiepen hoe we door studie onze persoonlijke omgang met de leer kunnen verdiepen en ontwikkelen

Literatuur

Ter voorbereiding op deze Studiedag bestuderen de deelnemers de volgende tekst: De relatie met de leer van Zijnsoriëntatie – Hans Knibbe – de Cirkel 49 (2014) p. 6-17.


Praktische informatie

Studiedag 11, thema: studeren

Data: zaterdag 17 november 2019
Tijd: van 10.00 – 17.00 uur
Organisatie: Zijnskring
Locatie: Centrumkerk, Julianalaan 42, 3722 GR Bilthoven
Kosten: € 25,-
Inschrijven: tot uiterlijk woensdag 7 november

Direct inschrijven