fbpx

3 x 2 video’s over Gezonde Zelfliefde met Hans Knibbe en studenten

Zittingen Gezonde Zelfliefde in beeld gebracht

Gezonde Zelfliefde is een belangrijke basis van het Zijnsgeoriënteerde pad van Levenskunst. Het is liefde voor jezelf op een gezonde, niet-neurotische manier. Door Gezonde Zelfliefde te beoefenen en te trainen word je presenter en liefdevoller naar jezelf en anderen. Doordat je meer gaat rusten in je eigen basis word je onafhankelijker, minder opgehangen aan omstandigheden (relaties, ervaringen, dingen). Je staat losser en kunt daardoor helderder zien. Hierdoor ontwikkel je spontane compassie en een heldere, liefdevolle betrokkenheid naar alles en iedereen.

Hans Knibbe heeft met een drietal studenten zittingen gehouden waarin Gezonde Zelfliefde in de praktijk wordt gebracht. Naast deze integrale zittingen heeft Hans Knibbe in aparte video’s alle zittingen voorzien van commentaar op zijn begeleiding, zodat inzichtelijk wordt hoe de methodiek van Gezonde Zelfliefde werkt.

In totaal vind je hieronder dus zes video’s, verdeeld in drie sets (zittingen & daarbij behorende uitleg van Hans Knibbe) waarin de volgende methodieken aan de orde komen:

  • Een buffer van goedheid opbouwen (zitting met Jessica van Doorn)
  • Optiekverhoging (zitting met Ronald van der Lee)
  • Visualisatie van de Zijnsouders (zitting met Veroni Larsen)

Methodiek set 1: Een buffer van goedheid opbouwen

1a) Zitting met een student (Jessica van Doorn)

Hans Knibbe begeleidt student Jessica om vanuit contact met de buffer van goedheid naar een pijnlijke situatie met haar moeder te kijken.

Duur video: 9.33

1b) Hans geeft commentaar op zijn begeleiding van Jessica

Duur video: 15.01


Methodiek set 2: Optiekverhoging

2a) Zitting met een student (Ronald van der Lee)

Hans Knibbe begeleidt student Ronald om vanuit een verhoogde optiek naar een lastige thuissituatie te kijken en een creatief antwoord te vinden.

Duur video: 20.24

 2b) Hans geeft commentaar op zijn begeleiding van Ronald

Duur video: 39.47


Methodiek set 3: De visualisatie van de Zijnsouders

3a) Zitting met een student (Veroni Larsen)

Hans Knibbe begeleidt student Veroni om contact te maken met de Zijnsouders.

Duur video: 10.58

 3b) Hans geeft commentaar op zijn begeleiding van Veroni

Duur video: 19.34

 


Meer weten over Gezonde Zelfliefde?

Boek ‘Gezonde Zelfliefde’

In maart 2018 verschijnt het nieuwe boek van Hans Knibbe: Gezonde Zelfliefde, waarom het nodig is en hoe je dit kunt beoefenen. Bestel hier een exemplaar!

Boekpresentatie

Op zaterdag 24 maar is de feestelijke boekpresentatie van Gezonde Zelfliefde, waarom het nodig is en hoe je dit kunt beoefenen. Je bent van harte welkom. Reserveer nu vast een plaats.

Cursus Gezonde Zelfliefde

In de cursus leer je hoe je Gezonde Zelfliefde in de praktijk kunt brengen. In acht bijeenkomsten ontdek je de methodieken en principes van Gezonde Zelfliefde. Je kunt de cursus volgen bij de school voor Zijnsoriëntatie of op verschillende locaties in den lande. De cursus is ontwikkeld door de Beroepsvereniging van Zijnsgeoriënteerde Begeleiders (BvZB) i.s.m. Hans Knibbe.

Lezing Gezonde Zelfliefde

Hans Knibbe heeft in mei 2017 een lezing gehouden over Gezonde Zelfliefde. De video-registratie daarvan vind je hier.
Ook in de komende periode zal Hans Knibbe op diverse locaties in het land nog lezingen geven over Gezonde Zelfliefde. Meer info volgt t.z.t.