Kwaliteitsbewaking

De school voor Zijnsoriëntatie – gevestigd aan de Doelenstraat in Utrecht én met een afdeling in Vlaanderen, is het officiële landelijke opleidingsinstituut voor Zijnsoriëntatie. De school hecht grote waarde aan kwaliteit, betrouwbaarheid en transparantie. Zij beschikt daarom over een klachtenprocedure en een beroepscode voor leraren en trainers. Ook toont de school de effectiviteit van Zijnsoriëntatie aan middels wetenschappelijk onderzoek.


Herkenning erkend aanbod

Al het erkende Zijnsgeoriënteerde aanbod is te herkennen aan de volgende kwaliteitskeurmerken, die wettelijk beschermd zijn.

logo-beeldmerk-Zijnsorientatie

Dit keurmerk is uitsluitend toegekend aan de school voor Zijnsoriëntatie en Stichting Zijnsoriëntatie.

 

 

Daarnaast stelt de school voor Zijnsoriëntatie hoge kwaliteitseisen aan onze trainers en aan alle geregistreerde begeleiders in het land. Alle trainers en begeleiders zijn lid van de Beroepsvereniging van Zijnsgeoriënteeerde Begeleiders (BvZB), die de kwaliteit bewaakt. Bovendien zijn zij blijvend in nascholing bij Hans Knibbe om te zorgen dat de inspiratie en helderheid van het begeleidingswerk op een hoog peil blijft. Wanneer begeleiders aan alle kwaliteitseisen voldoen, ontvangen zij het keurmerk. Alleen de begeleiders die dit keurmerk voeren, zijn erkende en gekwalificeerde Zijnsgeoriënteerde begeleiders.

Erkende en gekwalificeerde Zijnsgeoriënteerde begeleiders herken je aan dit beeldmerk. Je vindt ze ook op de website van de Beroepsvereniging.


Disclaimer

Er zijn hulpverleners, coaches en cursusleiders die hun diensten aanbieden onder de noemer Zijnsoriëntatie. Wij kunnen niet instaan voor de kwaliteit en het Zijnsgeoriënteerde gehalte van hun aanbod; zij beschikken niet over het keurmerk Zijnsoriëntatie. Neem gerust contact op met de school voor Zijnsoriëntatie of de beroepsvereniging om na te gaan of de training of opleiding die jij wilt volgen echt Zijnsgeoriënteerd is, zodat je zeker bent dat je ook daadwerkelijk Zijnsoriëntatie beoefent.