fbpx

Interview door Bodhitv met Hans Knibbe over Sogyal Rinpoche

Door radio- en filmmaker Menno Bijleveld

Bron: www.bodhitv.nl

In juli 2017 publiceerden acht voormalig studenten van de Tibetaans boeddhistische leraar Sogyal Rinpoche een kritische brief over zijn gedrag. De leraar werd beschuldigd van seksueel misbruik, fysieke mishandeling en een extravagante levensstijl. Wat doet dit nieuws met zijn leerlingen? Menno Bijleveld interviewt een aantal van hen met elk een verschillend perspectief, waaronder Hans Knibbe.

Hans Knibbe was vier jaar in de leer bij Sogyal Rinpoche. Waarom is hij daar weggegaan? Hoe blikt hij terug op de tijd bij Sogyal Rinpoche? En welke rol spelen de methoden die hij van Sogyal leerde nu nog binnen zijn eigen onderricht?

Menno Bijleveld / Bodhitv

Radio- en filmmaker Menno Bijleveld was 22 jaar student van Sogyal Rinpoche. Na het lezen van de eerste brief is hij opgestapt bij Rigpa. Met deze serie wil Menno ervaringen en visies van (voormalige) studenten van Sogyal Rinpoche aan bod te laten komen. Bovendien hoopt hij dat gaandeweg slachtoffers van zijn gedrag zich melden, zodat hij ook hen kan interviewen.

Wil je meer interviews zien die Menno Bijleveld heeft gehouden over Sogyal Rinpoche? Ga dan naar de website van Bodhitv.