fbpx

Lees de ervaringen van studenten 1e jaar Zijnstraining

Studenten Zijnstraining aan het woord

In oktober 2017 start de eerstvolgende groep aan de Zijnstraining. We ontvangen veel vragen van geïnteresseerden, de eerste aanmeldingen zijn alweer binnen. Maar wat betekent het nu eigenlijk om pad van verlichte levenskunst te gaan? En hoe is het om student van de Zijnstraining te zijn aan de school voor Zijnsoriëntatie? Lees vooral wat de studenten uit het 1e jaar er zelf over zeggen! Wat hebben zij geleerd en ontdekt in het eerste jaar?
Heb je meer vragen over Zijnsoriëntatie en/of de Zijnstraining, neem dan gerust contact met ons op.

 

 

“Dit zuivere en beproefde gedachtegoed, de opbouw van de lesstof in zorgvuldig gekozen oefeningen en werkvormen, de kaders waarbinnen ieder zich op zijn/haar eigen manier kan ontwikkelen, de hooggekwalificeerde leraren (inclusief assistenten) en de goede organisatie maken dat ik oprecht zeg: dit is de beste keuze die ik in mijn leven heb gemaakt.”

Marian Siereveld (1957), groep 1K 

 

 

“Mijn motivatie is kernachtig samengevat in de zin die tijdens de eerste trainingsdag al is ontstaan: ‘Ik ben toegewijd aan het leven, de Spirit, Zijn.’ Mijn wens is het potentieel waar ik over beschik met volle toewijding in te zetten, elk moment van mijn leven, voor allen om mij heen, zodat ieder wezen contact met vrijheid en vreugde ervaart. Mijn neus wil ik bewust richting Spirit en Zijn zetten, mijn zwaartepunt daar leggen. Ik heb beslist de steun van de School, mijn leraren en medestudenten nodig om daar nog krachtiger in te worden (dus samen ‘geïnspireerd klungelen’). Dus: ja, ik ga door.”

Martin Kempen (1953), groep 1K

 

 

“Een groot inzicht voor mij uit de Zijnstraining is het bestaan van de ‘wijsheidsgeest’. Ik ‘weet’ zoveel, echt weten. Ik verwonder me daarover. Ik weet dat ik een Spiritwezen ben, ik ken mijn buik- en rug-kwaliteiten, ik weet dat ik krachtig ben en helder en liefdevol en zacht. Ik weet dat ik een mooi mens ben. Ik weet wat ik wil, écht wil. En ik weet dat ik daar nu nog niet zo goed bij kom, omdat ik mijn hele leven zo uithuizig geweest ben; tegelijkertijd kan ik zacht en liefdevol zien hoe me dat als kind geholpen heeft.”

Karin Colin (1966), groep 1K 

 

 

“Mijn leven is veranderd in de zin dat ik mezelf meer draag. Ik ben minder afhankelijk van mijn partner, vrienden, omgeving. Ik kan herkennen wanneer ik vanuit mijn psyche reageer en wanneer vanuit mijn Spirit. Voordat ik de Zijnstraining startte, had ik niet door dat ik zo vaak vanuit mijn psyche handel, denk en reageer. Behoorlijk ontluisterend! – en dan is dit nog maar wat ik nú zie. Ik ben nieuwsgierig naar wat ik nog meer van mezelf ga zien. In dit licht snap ik dat dit ‘een pad is voor moedige mensen’. Je moet bereid zijn om eraan te gaan, om lelijkheid van jezelf te ervaren en te omarmen. Dit te zien vanuit licht en zorgeloosheid maakt het voor mij makkelijker. En ik wíl het ook zien.”

Marlies Roosendaal (1979), groep 1K

 

 

“In het dagelijks leven lukt het me vaker om vanuit een hoger perspectief naar de gebeurtenissen te kijken en contact te maken met de rijkdom van de gebeurtenissen. (…) Ik geniet van de enorme vertraging en rust die zich heeft ingezet. In relatie ben ik nieuwsgieriger en opener, en probeer ‘echt’ te luisteren. Het is een rijke ervaring om wezenlijk geïnteresseerd in de mensen om mij heen en de wereld te zijn, ik voel me minder geïsoleerd in het leven staan.”

Arna Cornelissen (1968), groep 1K

 

 

“Ik merk dat ik me in de grond rustiger voel, in die zin dat niets meer zo acuut lijkt. De Zijnstraining heeft me gevraagd te blijven op de plekken waar ik gevoelsmatig ten onder ga. En ik heb aan den lijve ervaren hoe dit alleen een ondergang is voor het project dat ik bedacht heb – en niet voor mijn diepere wezen. Dit inzicht zorgt ervoor dat ik in het dagelijks leven minder bang ben om dingen te verliezen. Zoals mijn geliefde, mijn dierbaren, mijn baan, mijn levensproject. Ik durf meer los te laten en te vertrouwen. Het is grappig hoe het loslaten van mijn ‘wereldlijke’ (als in concrete) houvast, juist een wonderlijk gevoel van diepe stabiliteit teweeg kan brengen.”

Hella Godee (1988), groep 1K 

Wil je meer citaten van studenten lezen, bijvoorbeeld ook van de studenten uit andere Zijnstrainingsgroepen?
Klik dan hier!