fbpx

Hans Knibbe

Hans Knibbe (1949) is de oprichter van de school voor Zijnsoriëntatie (1987). Hij is als klinisch psycholoog afgestudeerd in 1975 en legde zich toe op het eigen maken van de zogenaamde humanistische therapievormen als Gestalt, neo-Reichiaans lichaamswerk en Imagery, onder andere in de opleiding Unitieve Psychologie van J. Stattman. Daarnaast heeft hij zich grondig verdiept in het Boeddhisme.

De Zijnsgeoriënteerde werkwijze is gebaseerd op het principe dat je heelheid als uitgangspunt kunt nemen voor het pad van zelfontdekking en actualisatie.

In Dzogchen vindt hij op dit moment zijn belangrijkste inspiratie die hij – op geheel eigen, Westerse wijze –  steeds verder uitgewerkt heeft tot een modern pad van verlichte levenskunst.

Zijn belangrijkste publicaties zijn: Rusten in Zijn, Zijn en Worden, Handboek Zijnsoriëntatie, Gezonde Zelfliefde en recentelijk: Zie, je bent al vrij! en Parels uit de schatkist van Longchenpa. Een compleet overzicht van al zijn publicaties vind je in de webwinkel van Stichting Zijnsoriëntatie.