fbpx

Lezingen ‘in den lande’ door Hans Knibbe

Hans Knibbe over Gezonde Zelfliefde

Gouda | Amersfoort | Arnhem | Breda | Amsterdam

Georganiseerd door de Beroepsvereniging van Zijnsgeoriënteerde Begeleiders i.s.m. Stichting Zijnsoriëntatie. 

Dit voorjaar geeft Hans Knibbe op diverse plaatsen in het land een lezing over Gezonde Zelfliefde. Je bent van harte welkom om deze lezingen bij te wonen!

Gezonde Zelfliefde is een belangrijke basis van het Zijnsgeoriënteerde pad van levenskunst. Het is liefde voor jezelf op een gezonde, niet-neurotische manier. Door Gezonde Zelfliefde te beoefenen word je presenter en liefdevoller naar jezelf en anderen. Doordat je meer gaat rusten in je eigen basis word je onafhankelijker en minder opgehangen aan omstandigheden. Zo ontwikkel je spontane compassie en een heldere, liefdevolle betrokkenheid naar alles en iedereen.

Tijdens de lezing legt Hans Knibbe uit hoe Gezonde Zelfliefde resoneert met jouw al verlichte aard. Hij laat zien hoe je door beoefening van Gezonde Zelfliefde een gevoelsklimaat in jezelf kan scheppen dat blijvend liefdevoller is naar jezelf en anderen. Je wekt hiermee je vrije aard tot leven waardoor je de inherente basale goedheid van je aard kunt gaan ervaren. Het beoefenen van Gezonde Zelfliefde maakt je ook helder, stevig en moedig. Je wordt de stuurman of stuurvrouw van je leven en raakt minder van de wijs door eventuele moeilijkheden in je leven! Gezonde Zelfliefde is dus iets wat je kunt leren leven m.b.v. de vaardigheden die je aangereikt krijgt in de cursus!

Na de pauze is er volop gelegenheid om vragen te stellen aan Hans Knibbe over Gezonde Zelfliefde. Hans Knibbe gaat daarbij graag in dialoog met de aanwezigen.

In de pauze en na afloop van de lezing kun je in gesprek met de trainers Gezonde Zelfliefde die aanwezig zijn en kun je je bij hen aanmelden voor een cursus Gezonde Zelfliefde. Ook is er de gelegenheid om het boek Gezonde Zelfliefde door te bladeren en aan te schaffen, en ook kennis te nemen van zijn andere boeken over Zijnsoriëntatie.

Ben je benieuwd naar de lezing over Gezonde Zelfliefde? Je bent van harte welkom bij een van de onderstaande lezingen.
Of lees verder voor meer info over het boek Gezonde Zelfliefde en/of de cursus.

Praktische informatie

Dinsdag 8 mei – Gouda
Locatie: Oude Katholieke Kerk
Inlooptijd: 19.00 uur
Aanvang: 19.30 uur
Organisatie: Inspiratiewinkel Eressëa
Prijs: € 10,-
Reserveren: www.eressea.nl

Woensdag 30 mei – Amersfoort 
Locatie: wijkcentrum de Kroon
Inlooptijd 19.15 uur
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Organisatoren: Nienke de Vries, Liesbeth van der Heide, Maya Fischer, Mirjam Puster
Prijs: € 8,50 incl. koffie en thee.
Bestel je tickets

Vrijdag 1 juni – Arnhem
Locatie: Waalse kerk
Inlooptijd 19.15 uur
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Organisatoren: Wilma Zwart, Wilma Brouwer, Monique Pruijs en Daniëlle Stroes
Prijs: € 8,50 incl. koffie en thee.
Bestel je tickets

Donderdag 28 juni – Breda
Locatie: Zero-Point
Inlooptijd: 19.30 uur
Tijd: 19.45 – 22.00 uur
Organisatoren: Ronald van der Lee, Adriaan en Flore Slob
Prijs: € 8,50 incl. koffie en thee
Bestel je tickets

Vrijdag 29 juni – Amsterdam
Locatie: Amstelkerk
Inlooptijd: 19.15 uur
Tijd: 19.45 – 22.00 uur
Organisatoren: Esther Hamers, Juliette Bonarius, Jeroen de Bruin en Jacqueline Vader
Prijs: € 13,50 incl. koffie en thee
Bestel je tickets


Over het boek: Gezonde Zelfliefde

Gezonde zelfliefde is een door Hans Knibbe ontwikkelde werkvorm om de inherente liefde die in je aard besloten ligt vrij te maken en je daardoor te laten verwarmen. Zo ontspan je, durf je weer aanwezig te zijn bij de lege plekken in jezelf en ontwikkel je compassie voor jezelf en anderen. Je leert om jezelf liefdevol nabij te zijn, je energie te laten dalen en contact te maken met je wijsheidsgeest. Zo creëer je een goed uitgangspunt om passende antwoorden te vinden in het leven van alledag.

Gezonde zelfliefde is niet vanzelfsprekend. De westerse leefstijl en de emotionele tekorten uit je jeugd maken dat je je blik van jezelf af richt en vervulling zoekt in iets buiten je. Deze zoekende houding zet zich voort in je omgang met geliefden, je werk en de psychologische of spirituele ontwikkelingspaden die je gaat. Zo blijf je van jezelf verwijderd. Gezonde zelfliefde is daarom geen luxe, het is een noodzaak. Dit boek biedt een schat aan inzichten en methodes om deze kunst te ontwikkelen.

Adeline van Waning over dit boek:
“Gezonde zelfliefde is een parel, een juweel… Een belangrijk boek dat vele thema’s samenbrengt en op creatieve en vernieuwende wijze integreert, waaronder boeddhistische invalshoeken en actuele inzichten in dynamische psychologie. Een ‘rijk’ en verrijkend boek, een fundamentele bijdrage.” 

André van der Braak over dit boek:
“Knibbe heeft een fijn oog voor ‘spiritual bypassing’. Om dit gevaar tegen te gaan biedt dit boek een schat aan zowel verhelderende inzichten als krachtige methoden. Van harte aanbevolen.”

Bestel nu het boek


Over de cursus Gezonde Zelfliefde

Op verschillende plekke in het land kun je de komende maanden starten met de cursus Gezonde Zelfliefde. In deze cursus van acht dagdelen leer je het verschil kennen tussen gezonde en neurotische zelfliefde en maak je kennis met Zijnsoriëntatie. Je bent van harte welkom, met of zonder meditatie-ervaring.

Kijk voor meer info op: www.gezondezelfliefde.nl