fbpx

De nieuwe cursus Gezonde Zelfliefde, 2 groepen vanaf september

Voor mensen die ‘Gezonde Zelfliefde’ in de praktijk willen leren brengen en die tegelijkertijd kennis willen maken met Zijnsoriëntatie.

Na een succesvolle pilot gaat de cursus Gezonde Zelfliefde in september van start. Op de school voor Zijnsoriëntatie bieden we twee groepen aan van 8 dagdelen: op woensdagochtend o.l.v. Wilma Zwart en op dinsdagavond o.l.v. Annet Posthuma. De cursus Gezonde Zelfliefde is ontwikkelend door de Beroepsvereniging van Zijnsgeoriënteerde Begeleiders in nauwe en geïnspireerde samenwerking met Hans Knibbe.

De cursus is bedoeld voor mensen die ‘Gezonde Zelfliefde’ in de praktijk willen leren brengen en die tegelijkertijd kennis willen maken met Zijnsoriëntatie. Je kunt de cursus ook volgen op andere locaties in het land, bij trainers die hiervoor geautoriseerd zijn.


Gezonde Zelfliefde

Gezonde Zelfliefde is een belangrijk basis van het Zijnsgeoriënteerde pad van Levenskunst. Het is liefde voor jezelf op een gezonde, niet-neurotische manier.
Gezonde Zelfliefde is niet altijd vanzelfsprekend aanwezig, vaak zijn we helemaal niet zo liefdevol naar onszelf. Ongemerkt en chronisch herhalen we oude (overlevings)patronen die ons opgetrokken en onrustig maken, en die te weinig ruimte laten voor goede zelfzorg en liefde. We zien niet wat is, maar zijn op weg naar wat kan zijn. Daardoor verliezen we onze innerlijke rust, evenwicht en gevoel van verbinding.
In de cursus Gezonde Zelfliefde leer je je blikrichting om te draaien van daar en dan naar hier en nu. Zo kom je weer in contact met het meest nabije, aan hoe het nu is en wie je nu bent. Je leert jezelf in een liefdevol licht te plaatsen, waardoor je zowel psychologische gezondheid en welbevinden opbouwt, als diepgaand thuiskomt in je natuurlijke, liefdevolle Zijnsaard.

Deze cursus is ontwikkeld i.s.m. de Beroepsvereniging van Zijnsgeoriënteerde Begeleiders en wordt zowel op de school voor Zijnsoriëntatie als op andere locaties in het land aangeboden. Het is niet nodig om enige ervaring te hebben met Zijnsoriëntatie of meditatie.


Opzet van de cursus Gezonde Zelfliefde

De cursus bestaat uit acht dagdelen en start in september 2017. In de cursus Gezonde Zelfliefde leer je:

  • stil te staan bij jezelf in plaats van steeds maar op weg te zijn
  • liefdevolle en open aandacht te geven aan waar je bent en hoe je bent
  • ontspanning toe te laten, waardoor je begint te rusten in je eigen energetische basis (grounding)
  • je open te stellen voor de inherent liefdevolle Zijnsruimte en warmte en liefde toe te laten en te geven aan jezelf
  • je eigen basale goedheid kennen en in contact daarmee te blijven in stressvolle situaties
  • zicht te krijgen op wat bevorderlijk is voor gezonde zelfliefde en wat niet

Door Gezonde Zelfliefde te beoefenen en trainen word je presenter en liefdevoller, naar jezelf en anderen. Doordat je meer gaat rusten in je eigen basis, word je onafhankelijker, minder opgehangen aan ervaringen, aan dingen, aan relaties. Je staat losser, vrijer en kunt daardoor helderder zien. Je ontwikkelt hierdoor spontane compassie en liefdevolle, heldere betrokkenheid bij alles en iedereen.


Praktische informatie

Data groep 1: (8 dinsdagavonden) – 19 september, 3 oktober, 17 oktober, 31 oktober, 14 november, 28 november, 12 december 2017 en 16 januari 2018
Tijd: 18.30 – 21.30 uur
Trainer: Annet Posthuma
Adres: school voor Zijnsoriëntatie, Doelenstraat 42, 3512 XJ Utrecht
Kosten: € 380,-

Direct aanmelden

Data groep 2: (8 woensdagochtenden) – 27 september, 11 oktober, 25 oktober, 15 november, 6 december, 20 december 2017, 10 januari en 31 januari 2018
Tijd: 10.00 – 13.00 uur
Trainer: Wilma Zwart
Adres: school voor Zijnsoriëntatie, Doelenstraat 42, 3512 XJ Utrecht
Kosten: € 380,-

Direct aanmelden