fbpx

Nieuwsbrief, nr. 27, november 2014

Zie je bent al vrijNieuw boek van Hans Knibbe

Deze maand is het nieuwe boek van Hans Knibbe verschenen: Zie je bent al vrij! In dit boek geeft Hans Knibbe een precieze en heldere schets van een non-duaal pad. Het boek is uitgegeven door Asoka in samenwerking met Stichting Zijnsoriëntatie. Wij zijn bijzonder trots op dit nieuwe studie- en meditatie-inspiratieboek.
Ook Zen-leraren Nico Tydeman en Ton Lathouwers hebben zich al lovend uitgesproken over dit boek.
– Nico Tydeman: “Een helder, zeer leesbaar boek over een lastig onderwerp. Het gaat over de kern van spiritualiteit.” (lees hier de complete aanbeveling)
– Ton Lathouwers: “Een boek dat niet alleen gelezen, maar vooral geleefd moet worden. Dat is de oproep waarmee Knibbe zijn slothoofdstuk ook besluit. Ik ben hem daarvoor bijzonder dankbaar.” (lees hier de complete aanbeveling)
‘Zie je bent al vrij!’ is verkrijgbaar voor € 19,90. Je kunt het direct bestellen bij Stichting Zijnsoriëntatie. Lees meer

Feestelijke boekpresentatie

Op zondag 16 november hebben we de publicatie van dit nieuwe boek gevierd met een feestelijke boekpresentatie in de Lutherse Kerk in Utrecht. Met ruim 200 aanmeldingen was de presentatie in korte tijd al volgeboekt. Het beloofde een inspirerende dag te worden en dat is in alle opzichten geslaagd. We kijken terug op een feestelijke dag met een rijk programma, opgeluisterd met prachtige muziek en lekkere hapjes en drankjes. Voor de pauze konden de aanwezigen genieten van een inspirerende presentatie van Hans Knibbe. Na de pauze werd het programma vervolgd met een boeiend tweegesprek tussen Hans en prof. dr. André van der Braak (Zen-leraar en bijzonder hoogleraar aan de Vrije Universiteit Amsterdam). Het boek was uiteraard verkrijgbaar en aanwezigen konden het aan het eind van de middag laten signeren door Hans. Bekijk de fotoreportage van de boekpresentatie. Of beluister de prachtige en boeiende reportage, gemaakt door Ton Maas van de Boeddhistische Omroep Stichting (BOS): Podcast special.

Winterretraite

Van zaterdag 3 t/m donderdag 8 januari 2015 vindt de jaarlijkse Winterretraite plaats in Frandeux (België). Tijdens deze retraite ervaar je de helende en transformerende werking van je Spirit. Zo kun je het nieuwe jaar geïnspireerd beginnen, je leven vervulling geven en van meer betekenis zijn voor anderen.
Tijdens deze retraite beoefenen we de vier gebaren van verlichting. Deze zesdaagse winterretraite wordt gegeven door Hans Knibbe en is voor studenten en oud-studenten van de school. Er zijn enkele plaatsen beschikbaar voor deelnemers die niet aan de school verbonden zijn.
Wil jij ook een geïnspireerde start van het nieuwe jaar maken? Meld je dan snel aan! Lees meer

Intrederitueel Zijnskring

Op zondag 25 januari vindt voor de eerste keer het Intrederitueel voor de Zijnskring plaats. De Zijnskring is bedoeld voor studenten die hun verbinding met het verlichtingspad van Zijnsorientatie willen bevestigen door met elkaar een kring van serieuze beoefenaren te vormen. We creëren daarvoor een ritueel moment, waarbij we elkaar beloven de spirituele disciplines die bij het pad horen daadwerkelijk te beoefenen. De studenten die hieraan deelnemen hebben minimaal de driejarige Zijnstraining afgerond en hebben deelgenomen aan de studiedagen. Studenten die voor dit intrederitueel in aanmerking komen, ontvangen in december hiervoor een uitnodiging.

Introductietraining

Vanaf januari 2015 wordt voor de derde keer de Introductietraining aangeboden. Deze training is voor iedereen die nader kennis wil maken met Zijnsoriëntatie. In zes maandelijkse bijeenkomsten maak je kennis met de basisprincipes van Zijnsoriëntatie en leer je deze principes toe te passen in je dagelijks leven. De groep is relatief klein, circa 8 personen, zodat er voldoende ruimte is voor ieders persoonlijke ontwikkeling.
De introductietraining is een goede voorbereiding als je overweegt om aan de driejarige Zijnstraining deel te nemen. Ook als je hebt deelgenomen aan de driedaagse introductieworkshop (september) en hierin vervolg wilt geven, maar je nog niet wilt/kunt deelnemen aan de intensieve driejarige Zijnstraining, dan is deze training een aanrader. De training wordt begeleid door Jacomien Wabeke. Lees meer

Aanbod voor jongvolwassenen aan de school

In het schooljaar 2014-2015 doen we een aanzet om jongeren een betere plek te geven in onze gemeenschap. We organiseren een themadag, op 18 januari 2015, die toegankelijk is voor alle jongeren die iets aan de school doen of gedaan hebben. Op 16 en 17 mei 2015 bieden we een nog ruimere groep geïnteresseerde jongeren de gelegenheid om een weekend samen te mediteren. Hans Knibbe verleent aan dit weekend zijn medewerking. We proberen ook in dit schooljaar een jongerenkring te starten waar alle jongeren uit het Zijnsgeoriënteerde veld zich bij kunnen aansluiten. Wil je meer weten, meedoen of meedenken? Meld je dan aan bij Jacomien Wabeke via het secretariaat van de school.

rode balk klein (410x458)Zijnsoriëntatie Vlaanderen

Sinds het bestaan van de school hebben tientallen Vlamingen deelgenomen aan trainingen en workshops. Het is hoogtijd om Vlaanderen haar eigen Zijnsgeoriënteerde basistraining te geven! In het voorjaar van 2015 bieden we mensen in Vlaanderen de gelegenheid om kennis te maken met Zijnsoriëntatie. Tijdens de introductieworkshop op 13, 14 en 15 maart kun je kennismaken met de basisprincipes en werkvormen van Zijnsoriëntatie. Tijdens de residentiële workshop op 24, 25 en 26 april beoefen je Zijnsgeoriënteerde meditatie en meditatieve werkvormen waardoor je dieper inzicht krijgt in de grondslag van dit pad van verlichting. In oktober 2015 start in Antwerpen het eerste jaar van de Zijnstraining. Het Vlaamse aanbod wordt verzorgd door Marc Wenselaers en Jacomien Wabeke. De nieuwe website hiervoor is in ontwikkeling: www.zijnsorientatie.be.

De volgende nieuwsbrief verschijnt in januari 2015. Lees hierin onder meer over:

  • Zomerschool – het nieuwe aanbod van Hans Knibbe
  • Intrederitueel van de Zijnskring