fbpx

Nieuwsbrief, nr. 28, maart 2015

IngangVolop ontwikkelingen in de school

De school voor Zijnsoriëntatie is volop in beweging. Het afgelopen jaar zijn er diverse ontwikkelingen in gang gezet, waarvan we nu de vruchten plukken. Met succesvolle initiatieven (Zijnskring, Zijnsoriëntatie Vlaanderen), prachtige recensies én een tweede druk van ‘Zie je bent al vrij!’, nieuwe ruimtes voor ontmoeting (Holondag, Gemeenschapsdag) én een inspirerend aanbod, zoals de Summerschool. Met ook een nieuwe professionaliseringslag voor de school: de school wil met de aanstelling van een zakelijk leider haar zakelijk/organisatorisch fundament verstevigen. In deze nieuwsbrief informeren we je graag over al deze onderwerpen.

rode balk klein (410x458)1e Gemeenschapsdag op 28 juni

Zijnsgenoten ontmoeten: van mensen die sinds kort een training of workshop volgen (binnen en/of buiten de school) tot mensen die al jaren het Zijnsgeoriënteerde pad lopen. Iedereen is van harte welkom op de feestelijke Gemeenschapsdag. De middag vindt plaats op zondag 28 juni en start om 15.00 uur op de school voor Zijnsoriëntatie.
In de school geeft Hans Knibbe een presentatie over het belang van de gemeenschap; vervolgens presenteren de verschillende holons zichzelf. Hierna wordt de gemeenschapsdag voorgezet in het nabijgelegen Centraal Museum, met een diner en een sfeervol feest met dans & muziek. Je kunt je nu al aanmelden. We verwachten veel Zijnsgenoten, dus wees er op tijd bij! Deelname: € 27,50 (voor het gehele programma, inclusief diner en feest). Lees meer…

Iene_van_OoijenKennismaken met Zijnsoriëntatie?

Ben je benieuwd naar Zijnsoriëntatie? Wil je weten wat Zijnsoriëntatie voor jou kan betekenen? Of wil je kennismaken met de school en de trainers? Wees dan van harte welkom op de Informatiemiddag op zaterdag 20 juni. Het programma, o.l.v. Iene van Oijen, start om 14.00 en eindigt om 17.00 uur, met onder meer: introductie Zijnsoriëntatie als pad voor levenskunst en uitleg over het aanbod. Lees meer…

Deelname is gratis, aanmelden noodzakelijk. Om je aan te melden stuur je een e-mail met je contactgegevens (o.v.v. Informatiemiddag).

Hans_KnibbeSummerschool

De jaarlijkse zomerretraite heeft dit jaar plaatsgemaakt voor de Summerschool o.l.v. Hans Knibbe. In deze vijfdaagse – van 8 t/m 12 juli in de school – staan de werkwijzen van het ‘tweede perspectief’ centraal. Tijdens deze vijfdaagse maken we de vrije dimensie, voorbij alle biologische en culturele bepaaldheden, wakker en laten we onze spirituele gedaante hieruit geboren worden. Hiermee ontketenen we een grote expansieve kracht, die ons uit onze kleine psyche-ruimte tilt en ons inwijdt in een verlichte Zijnswijze. We doen dit met lichaamswerk, visualisatie, dans, meditatieve verkenning en massage. Je kunt je nog aanmelden. Lees meer…

briefpapier_logo_cirkel_TWBijzondere hoogtepunten

De afgelopen maanden zijn er drie heel bijzondere en zeer geslaagde bijeenkomsten geweest: de vruchten van het werk! Een mooie start voor een bloeiende toekomst.

Intrederitueel Zijnskring: Op zondag 25 januari zijn 51 studenten met een bijzonder ritueel toegetreden tot de Zijnskring. Hiermee is de Zijnskring écht van start gegaan: met nieuwe praktiseer- en studiegroepen, een eigen bestuur én een eigen website: www.zijnskring.nl. In januari 2016 is het volgende Intrederitueel, waarbij nieuwe studenten kunnen toetreden en huidige studenten hun lidmaatschap vernieuwen of beëindigen. Lees meer…

Holondag: Op zaterdag 21 februari heeft voor het eerst de Holondag plaatsgevonden, een feestelijke middag van ontmoeting en uitwisseling van de verschillende holon-besturen (samen 26 mensen): school voor Zijnsoriëntatie, Stichting Zijnsoriëntatie, BvZB, Zijnskring en Cirkel-redactie. Het was een bruisende bijeenkomst waar het initiatief ontstond om meer te gaan samenwerken: ieder holon zal een specifieke bijdrage gaan leveren aan een – jaarlijks te bepalen – gezamenlijk thema. Het komende jaarthema is ‘gezonde zelfliefde’. Wordt vervolgd…

Start van Zijnsoriëntatie Vlaanderen: Met een prachtige open middag in Antwerpen is Zijnsoriëntatie Vlaanderen van start gegaan. Ruim 150 deelnemers waren enthousiast getuige van een inspirerende lezing van Hans Knibbe, een boeiend interview met Hans en Edel Maex (Mindfulness-trainer), mooie liederen van Anja Wilbrink en een sfeervolle borrel. Zie de fotoreportage en de presentatie. Marc Wenselaers en Jacomien Wabeke zijn de trainers in Vlaanderen. Kijk op de Vlaamse website voor het complete aanbod.

_Z7A1080Professionaliseringsslag school

Zoals de nieuwsbrief laat zien is de school volop in ontwikkeling. Dat is goed zichtbaar in de nieuwe ontmoetingsruimten en de verschillende hoogtepunten. Ook het aanbod ontwikkelt zich verder: zo worden bijvoorbeeld de nascholingen volgend schooljaar ondergebracht bij de beroepsvereniging BvZB.
Naast de spirituele leiding van de school heeft het bestuur van de school veel tijd en aandacht geïnvesteerd in de zakelijke en organisatorische ontwikkeling van de school. In de school streven we congruentie na van spirituele leiding en zakelijke leiding, waarbij de organisatorische-zakelijke kant ondersteunend is aan de spirituele doelstellingen en koers van de school. Om dit te realiseren heeft de school Mariska Denayere aangesteld als zakelijk leider van de school. Zij start per 1 juni 2015 in deze nieuwe functie. Zij blijft lid van het algemeen bestuur van de school en vormt samen met Famke van Halteren en Jacomien Wabeke het dagelijks bestuur. Vanaf 1 juni is Mariska Denayere dagelijks bereikbaar en is zij minstens 3 dagen per week op de school aan het werk. Ze wordt ondersteund door een administratief medewerker.

Zie je bent al vrij2e druk boek Hans Knibbe

In de vorige nieuwsbrief bejubelden we het succes van Zie, je bent al vrij!, het nieuwe boek van Hans Knibbe over het lopen van een non-duaal pad. Met prachtige aanbeveling van Nico Tydeman, Ton Lathouwers én een prachtige POD van de Boeddhistisch Omroep Stichting.

Wij zijn verheugd dat het boek binnen drie maanden al was uitverkocht; deze maand is het boek in 2e druk verschenen. Ook in de media is het boek goed ontvangen, met twee prachtige recensies:

  • ‘Dit boek is helder en eenvoudig van taal, maar zo diepgaand dat je het waarschijnlijk meerdere keren wilt lezen. Van harte aanbevolen voor al degenen die oprecht geïnteresseerd zijn in het bevrijdende inzicht…’ Guy Vandeput, InZicht (lees de volledige recensie)
  • ‘Verrassende heldere, toegankelijke en praktische gids op het pad van verlichte levenskunst. Ook in die zin een verademing! Uniek in zijn soort…’ Drs C.J.G. v/d Burg, NBD (lees de volledige recensie)

Het nieuwe aanbod voor 2015/2016 staat online!

Met onder meer:
Introductieworkshop
Zijnstraining
Leraaropleiding
Leergangen
Partner Relatie Training
Zijnsoriëntatie voor jongvolwassenen
Zijnsoriëntatie Vlaanderen