fbpx

Nieuwsbrief, nr. 29, juni 2015

BoeddhabeeldEen schitterende zomer

Deze zomer wordt een bruisende zomer op de school voor Zijnsoriëntatie. Op 28 juni vindt de eerste Gemeenschapsdag plaats, een dag van ontmoeting voor iedereen die van Zijnsoriëntatie houdt. Met 115 deelnemers is deze dag volgeboekt. Van 8 t/m 12 juli is de school rijkelijk gevuld met een grote groep studenten en oud-studenten die deelnemen aan de Summerschool. Dit nieuwe aanbod is met groot enthousiasme ontvangen, de aanmeldingen stroomden binnen. Mocht je willen deelnemen aan de Summerschool: wees er snel bij want er zijn nog maar drie plekken! Tot slot gaan wij deze zomer alles op alles zetten om ‘Zie, je bent al vrij!’ in een Engelstalige editie uit te geven. Kortom, een zomer vol inspirerende activiteiten. Wij wensen iedereen een bruisende, mooie en verlichtende zomer toe!

IngangKennismaken tijdens Informatiemiddagen

Ben je geïnteresseerd in Zijnsoriëntatie en wil je graag kennismaken met de visie, de school en de trainers? Dat kan tijdens onze gratis Informatiemiddagen in Nederland en Vlaanderen. Deze middagen zijn bedoeld voor mensen die willen kennismaken met het Zijnsgeoriënteerde werk en/of voor mensen die erover denken om een workshop of de Zijnstraining te volgen.

Via een gevarieerd programma krijg je volop informatie over Zijnsoriëntatie als pad van levenskunst. Je ervaart zelf tijdens deze middag één van de werkwijzen, je maakt kennis met een van de trainers en je krijgt informatie over het aanbod van de school. Ook zijn er studenten aanwezig die vertellen over hun ervaringen met Zijnsoriëntatie. Tijdens deze middag is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen. Lees meer…
Deelname is gratis, aanmelden is gewenst via: info@zijnsorientatie.nl (o.v.v. Informatiemiddag + datum)

  • Utrecht: zaterdag 20 juni: van 14.00 – 17.00 uur
  • Utrecht: zaterdag 22 augustus: van 14.00 – 17.00 uur
  • Brugge (BE): zaterdag 29 augustus: van 14.00 – 17.00 uur
  • Antwerpen (BE): zondag 30 augustus: van 14.00 – 17.00 uur

 Introductieworkshop

In augustus en september organiseert de school voor Zijnsoriëntatie driedaagse Introductieworkshops voor iedereen die geïnteresseerd is in Zijnsoriëntatie. Door deelname aan deze workshop kun je ontdekken of de Zijnstraining iets voor jou is. Je kunt dan in oktober nog starten met het eerste jaar van de Zijnstraining. De Introductieworkshops worden gegeven in Nederland en Vlaanderen.

Tijdens de driedaagse Introductieworkshop krijg je een proeve van de Zijnsgeoriënteerde werkwijze en visie. Je ontdekt hoe er – los van alle gewoontes en krampen – een volledig vrije dimensie in jou is, die de bron blijkt te zijn van inherente Rijkdom. Vanuit contact met die bron ontstaat er een fundamenteel andere houding naar jezelf en je dagelijkse leven. Dit is de kern van het Zijnsgeoriënteerde pad van levenskunst. We nodigen je van harte uit om hier kennis mee te maken. Lees meer… (of klik hier voor Vlaanderen)

briefpapier_logo_cirkel_TWStarten met de Zijnstraining

In oktober gaat het eerste jaar van de Zijnstraining van start met 2 eerstejaarsgroepen: in Nederland (Utrecht) en in Vlaanderen. Met de Zijnstraining start je het pad van levenskunst aan de school. Je start met een basisjaar. In dit basisjaar kun je ontdekken of de Zijnsgeoriënteerde benadering iets voor jou is en of je verder wilt gaan met de twee vervolgjaren van de Zijnstraining. Uit ervaring blijkt dat de meeste studenten de training vervolgen. Kijk daarvoor ook bij de ervaringen van huidige studenten. In totaal bestaat de Zijnstraining uit drie jaren waarin je een intensief leerproces doorloopt van spirituele ontwikkeling en zelfconfrontatie.

• Zijnstraining in Utrecht, trainers: Annet Posthuma & Jacomien Wabeke. Lees meer…
• Zijnstraining Vlaanderen, trainers: Jacomien Wabeke & Marc Wenselaers. Lees meer…

Hans_KnibbeLezing: Rust in Zijn en doe wat je wilt

Op donderdag 27 augustus geeft Hans Knibbe een lezing over het Zijnsgeoriënteerde pad. Al bijna 30 jaar is ‘Rusten in Zijn, doen wat je wilt’ de slogan van de school voor Zijnsoriëntatie. Het pad van Zijnsoriëntatie is gebaseerd op twee principes: ‘het leren rusten in de openheid van onze diepste Zijnsaard’ én ‘het leren leven vanuit die openheid: het doen wat je wilt’. Tijdens de lezing licht Hans Knibbe deze diepgaande principes toe. De lezing is toegankelijk voor alle geïnteresseerden en vindt plaats in de Lutherse Kerk in Utrecht, van 19.30 – 21.30 uur. Toegang: € 10,00 (aanmelden via stichting@zijnsorientatie.nl) Lees meer…

PadmasambhavaLeergangen 1e en 3e perspectief

Net als in het afgelopen schooljaar kunnen studenten die minimaal de Zijnstraining afgerond hebben deelnemen aan de leergangen van het 1e perspectief (in Utrecht) en/of het 3e perspectief (Frandeux BE). In het 1e perspectief staat onderzoek en training vanuit een verhoogd perspectief centraal. In de leergang van het 3e perspectief gaat het om het herkennen van non-duale vrijheid en leren ‘rusten in Zijn’. Lees meer…

Studenten die deelnemen aan een van de leergangen kunnen als extra aanbod Padcoaching volgen bij Marion Beugels (6 dagen) Iene van Oijen (10 dagen). Lees meer…

rode balk klein (410x458)Studiedagen Zijnskring

Studenten die minimaal de driejarige Zijnstraining hebben afgerond en die een vervolg willen geven aan hun Zijnsgeoriënteerde pad kunnen deelnemen aan de Zijnskring. In januari 2016 is het volgende Intrederitueel, waarbij nieuwe studenten toetreden en huidige studenten hun lidmaatschap vernieuwen of beëindigen.

Om een levendige en geïnspireerde Zijnskring te realiseren én onderhouden organiseert het bestuur van de Zijnskring twee studiedagen: op zaterdag 26 september en zaterdag 28 november 2015. We hopen zoveel mogelijk huidige én potentiële leden daarbij te ontmoeten. Meer informatie over de Zijnskring, de opzet, de studiedagen en het intrederitueel vind je op: www.zijnskring.nl.

MariskaNieuw aanspreekpunt

Deze maand heeft bureaumanager Heidi Kortleve afscheid genomen van de school. Heidi heeft het afgelopen jaar enorm bijgedragen aan de dagelijkse organisatie van de school en het secretariaat. Wij zijn haar zeer dankbaar voor haar tomeloze inzet en wensen haar veel succes binnen haar eigen organisatie ‘Puntje op de i’. En we zijn blij dat ze van harte bereid is om nog steeds bij te springen op het secretariaat en haar kennis te delen!

Sinds 1 juni is Mariska Denayère in dienst getreden als zakelijk leider van de school. Voor veel studenten is zij een vertrouwd gezicht. Met de inzet van Mariska als zakelijk leider streven wij naar congruentie van spirituele leiding en zakelijke leiding, waarbij de organisatorische-zakelijke kant ondersteunend is aan de spirituele doelstellingen en koers van de school.

Zie ook ons overige aanbod, zoals:

  • Partner Relatie 
  • Winterretraite
  • Zijnsoriëntatie voor jongvolwassenen
  • Leraaropleiding