fbpx

Nieuwsbrief, nr. 30, augustus 2015

Vanaf het begin zonder enige moeiteEen nieuw schooljaar!

Terwijl de zomervakantie nog volop gaande is, zijn wij enthousiast bezig met de voorbereidingen van de start van het nieuwe schooljaar: het verwerken van alle aanmeldingen, het beantwoorden van vragen van nieuwe studenten, de lezing van Hans Knibbe. Ben jij ook geïnteresseerd in Zijnsoriëntatie en overweeg je of de Zijnstraining iets voor jou is? Wil je kennismaken met Zijnsoriëntatie en de school? Dan vind je in deze nieuwsbrief veel belangrijke informatie. Heb je de Zijnstraining afgerond en wil je een vervolg geven aan jouw Zijnsgeoriënteerde pad? Ook dan biedt de school je vele mogelijkheden, zoals de Leergangen of workshop/retraites.

We zien ernaar uit om jou in dit nieuwe schooljaar (weer) te ontmoeten.

BoeddhabeeldZijnsoriëntatie gaat over ‘geluk’

Wat levert Zijnsoriëntatie je op? Word je er gelukkiger van? Ja! Uit wetenschappelijk onderzoek (2012) is aangetoond dat studenten aan de school voor Zijnsoriëntatie gelukkiger worden en meer kwaliteit van leven ervaren. Zijnsoriëntatie gaat over geluk. We onderscheiden drie soorten van geluk: relatief geluk, Spirit-geluk en Groot geluk. Het Zijnsgeoriënteerde pad van levenskunst bevordert alle drie de vormen van geluk. Naarmate je langer op het pad bent, word je gelukkiger. Lees ook wat Hans Knibbe zegt over deze drie vormen van geluk. 

Wil jij ruimte geven aan deze drie vormen van geluk in jouw leven? Maak dan kennis met Zijnsoriëntatie tijdens onze Informatiemiddagen en/of de driedaagse Introductieworkshop.

IngangGratis informatiemiddagen in augustus

Wil je kennismaken met de visie, de school en de trainers? Je bent van harte welkom bij onze Informatiemiddagen. Via een gevarieerd programma krijg je deze middag volop informatie over Zijnsoriëntatie als pad van levenskunst. Je ervaart zelf één van de werkwijzen, je maakt kennis met één van de trainers en je krijgt informatie over het aanbod van de school. Ook zijn er studenten aanwezig die vertellen over hun ervaringen met Zijnsoriëntatie. Tijdens deze middag is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen. Lees meer… 

Deelname is gratis, aanmelden is gewenst: per mail (o.v.v. Informatiemiddag + datum)

 • Utrecht: zaterdag 22 augustus: van 14.00 – 17.00 uur
 • Brugge: zaterdag 29 augustus: van 14.00 – 17.00 uur
 • Antwerpen: zondag 30 augustus: van 14.00 – 17.00 uur

Beeld school3-daagse Introductieworkshop

In augustus en september organiseert de school voor Zijnsoriëntatie driedaagse Introductieworkshops voor iedereen die geïnteresseerd is in Zijnsoriëntatie. Tijdens de Introductieworkshop krijg je een proeve van de Zijnsgeoriënteerde werkwijze en visie. Je ontdekt hoe er – los van alle gewoontes en krampen – een volledig vrije dimensie in jou is, die de bron blijkt te zijn van inherente Rijkdom. Vanuit contact met die bron ontstaat er een fundamenteel andere houding naar jezelf en je dagelijkse leven. Dit is de kern van het Zijnsgeoriënteerde pad van levenskunst. We nodigen je van harte uit om hier kennis mee te maken. Lees meer… (of klik hier voor Vlaanderen)

 • Utrecht: 27-29 augustus 2015
 • Antwerpen: 11-13 september 2015
 • Utrecht: 17-19 september 2015

Gong schoolStarten met de Zijnstraining

Dit schooljaar starten twee nieuwe eerstejaarsgroepen met het basisjaar van de Zijnstraining. Met de Zijnstraining start je het pad van levenskunst aan de school. In het basisjaar kun je ontdekken of de Zijnsgeoriënteerde benadering iets voor jou is en of je verder wilt gaan met de twee vervolgjaren van de Zijnstraining. Uit ervaring blijkt dat de meeste studenten de training vervolgen. In totaal bestaat de Zijnstraining uit drie jaren waarin je een intensief leerproces doorloopt van spirituele ontwikkeling en zelfconfrontatie; een discipline van geluk. 

 • Zijnstraining Utrecht start op 2 oktober 2015 (trainers: Annet Posthuma & Jacomien Wabeke) Lees meer…
 • Zijnstraining Vlaanderen start op 24 oktober 2015 (trainers: Jacomien Wabeke & Marc Wenselaers) Lees meer…

briefpapier_logo_cirkel_TWStudenten over de Zijnstraining

Onze huidige studenten zijn zeer enthousiast over de Zijnstraining. Graag delen zij hun ervaringen. Hieronder staan een paar korte quotes van studenten.

 • Berdine Grashuis (1H): “Op een of andere manier maakt Zijnsoriëntatie een ‘dieper weten’ in mij wakker. Het ‘weten’ dat ik veel ruimer ben dan ik mijzelf denk en veel vrijer dan ik mijzelf denk. En dat de liefde me draagt en in werkelijk contact met mezelf en anderen brengt. Die onverschrokken overgave aan de liefde en het licht, dat is voor mij misschien wel de grootste oefening.”
 • Maud Minneback (1H): “Zijnsoriëntatie nodigt me uit om te zijn bij wat er is. Te starten precies daar waar ik ben. Ik hoef nergens naartoe, het is al precies goed zoals het is. Zijnsoriëntatie heeft me laten ervaren hoe het is om in contact te zijn met mijn natuurlijk aard. Het spreekt mij aan dat Zijnsoriëntatie echt een pad is, niet iets van een soort trucje of vaardigheid dat je kunt toepassen.”
 • Wim Zwaag (2G): “Het meest essentiële voor mij van dit jaar: het direct aangesproken worden op mijn verlichte aard. Of, zoals Hans Knibbe het verwoordt: ‘Zie, je bent al vrij!’. “Ik ben er al” gaat als een mantra met me mee . De non-duale view vouwt open waardoor mijn Spirit zich begint te bewegen op manieren die ikzelf niet voor mogelijk had gehouden.” 

 • Chris van den Kerkhof (2G): “Ik zie dat alles meer integreert in mijn dagelijks leven. Ik leef meer mijn vrije Spirit-aard en ik maak makkelijker contact met de non-duale view. Ik zit veel losser in mijn vel, zorgelozer, lichtvoetiger, dankbaarder, zodoende ook stralender, er is meer diepgang, meer integratie van alles.
 • Lees meer…

Hans_KnibbeLezing: Rust in Zijn en doe wat je wilt

Op donderdag 27 augustus geeft Hans Knibbe een lezing over het Zijnsgeoriënteerde pad. Al bijna 30 jaar is ‘Rusten in Zijn, doen wat je wilt’ de slogan van de school voor Zijnsoriëntatie. Het pad van Zijnsoriëntatie is gebaseerd op twee principes: ‘het leren rusten in de openheid van onze diepste Zijnsaard’ én ‘het leren leven vanuit die openheid: het doen wat je wilt’. Tijdens de lezing licht Hans Knibbe deze diepgaande principes toe. 

De lezing is voor iedereen toegankelijk: een mooie kennismaking voor (potentiële) nieuwe studenten en geïnteresseerden, een verdere verdieping voor huidige studenten en oud-studenten. De lezing vindt plaats in de Lutherse Kerk in Utrecht, van 19.30 – 21.30 uur. Toegang: € 10,00 (aanmelden per mail o.v.v. naam, adres en aantal personen) Lees meer…

FrandeuxZijnsoriëntatie voor gevorderde studenten

Na de Zijnstraining kun je je pad aan de school voor Zijnsoriëntatie vervolgen. Veel studenten kiezen voor de Leergangen van het 1e of 3e perspectief of losse workshop of retraites (enkele hiervan zijn ook toegankelijk voor beginners). Een deel van deze studenten heeft zich diepgaand gecommitteerd aan Zijnsoriëntatie als hun pad van Levenskunst en zijn lid van de Zijnskring.

Net als voorgaande jaren is de vooral vraag naar de leergang van het 3e perspectief bijzonder groot. Wil je verzekerd zijn van een plek, schrijf je dan zo snel mogelijk in. Als aanvulling op de leergangen bieden we dit jaar twee padcoachingsgroepen.

Zie ook ons overige aanbod, zoals:

 • Nieuw! – Teachings van Hans Knibbe
 • Partner Relatie
 • Winterretraite
 • Zijnsoriëntatie voor jongvolwassenen
 • Leraaropleiding

Onze volgende nieuwsbrief verschijnt in september met o.a. meer informatie over de Teachings van Hans Knibbe.