fbpx

Nieuwsbrief school voor Zijnsorientatie, april 2018

Een bruisende school

Terwijl dit schooljaar blijft bruisen én wij ons verheugen op de laatste mooie programma’s van dit jaar, zijn we ook alweer ‘klaar’ voor het volgende schooljaar. De planning met ons rijke aanbod aan trainingen, opleidingen, retraites en leergangen is rond; de inschrijving is gestart. De intakes voor de Zijnstraining en de Opleiding leraar Zijnsoriëntatie zijn alweer in volle gang. En – mede dankzij alle positieve ontwikkelingen rondom de school – introduceren we bovendien ons nieuwe tarievenbeleid!

Ook vóór de zomervakantie kun je nog volop genieten van ons inspirerende aanbod, met onder meer: de Introductieworkshop, In gesprek met Hans Knibbe, Inspiratiedag voor jongvolwassenen, lezingen van Hans Knibbe ‘in den lande’ en een Studiedag van de Zijnskring. Met als bijzondere afsluiter van dit schooljaar: de allerlaatste Zomerretraite in Marelles! Meer hierover lees je in deze nieuwsbrief. Je bent van harte welkom!

Laatste Zomerretraite in Marelles

De Zomerretraite vindt deze zomer voor de allerlaatste keer plaats. Met veel plezier en dankbaarheid kijken we terug op zoveel mooie tijden in Marelles (FR). We verheugen ons erop nog eenmaal met Hans Knibbe, de voltallige staf én alle deelnemers te genieten van deze mooie retraite op deze bijzondere plek.

Bij de Zomerretraite staat het zicht van het 3e perspectief en non-meditatie centraal. In de schitterende omgeving van Marelles word je als vanzelf naar je open aard ‘toegetrokken’ en is het relatief gemakkelijk om in ‘postmeditatie’ de openheid te bewaren. Dat maakt deze retraite heel geschikt om door te breken in non-dualiteit en te wennen aan je non-duale aard.
Je bent van harte welkom bij deze retraite, die plaatsvindt van 7 juli t/m 14 juli 2018. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Lees meer.

Introductie Zijnsoriëntatie

Ben je geïnteresseerd in Zijnsoriëntatie en/of overweeg je om met de Zijnstraining te starten? Wil jij meer weten over het Zijnsgeoriënteerde pad van verlichte levenskunst? Dan bieden we je de komende maanden verschillende mogelijkheden om kennis te maken met de school en de visie. Wees van harte welkom, meld je zo snel mogelijk aan!

•  Gratis Informatiemiddag op za 2 juni
•  Driedaagse Introductieworkshop in Utrecht van do 21 t/m za 23 juni
•  Start basisjaar Zijnstraining (groep 1M) in oktober o.l.v. Annet Posthuma

Na een driedaagse Introductiecursus en de (schriftelijke) intake kun je na toelating definitief starten met de Zijnstraining. Wil je weten hoe onze huidige studenten de Zijnstraining ervaren, lees dan hun aanbevelingen. Lees meer.

In gesprek met Hans Knibbe

Op donderdagavond 24 mei is de 3e bijeenkomst van In gesprek met Hans Knibbe. Tijdens deze avond gaat Hans Knibbe in gesprek met de aanwezigen over onze diepste aard, die van nature non-duaal en verlicht is. Wanneer we onze diepste aard weten te herkennen, hebben we een goede basis voor ons pad van levenskunst gevonden. In dialoog met de aanwezigen plaatst Hans Knibbe de verlichte aard in het centrum van de aandacht, zodat herkenning van verlichting eenvoudiger wordt. Deze avonden vinden plaats in een meditatieve setting en zijn zowel voor mensen voor wie dit een eerste kennismaking is met Zijnsoriëntatie als voor studenten die al jarenlang het Zijnsgeoriënteerde pad lopen.

Deze avond vindt plaats op donderdag 24 mei (van 19.30 -21.30 uur) op wederom een nieuwe locatie: Zaalverhuur 7, Boothstraat 7 te Utrecht. Toegang: € 20,00. Lees meer.

Lezingen in het land

In de periode mei en juni geeft Hans Knibbe in Gouda, Amersfoort, Arnhem, Breda én Amsterdam lezingen over Gezonde Zelfliefde. Tijdens deze lezingen gaat Hans Knibbe in op het belang van Gezonde Zelfliefde: waarom is het nodig en hoe kun je dit beoefenen. Uiteraard presenteert hij op deze avonden ook zijn nieuwe boek: Gezonde Zelfliefde.

Deze lezingen worden georganiseerd door leden van de Beroepsvereniging van Zijnsgeoriënteerde Begeleiders i.s.m. Stichting Zijnsoriëntatie. Ter plekke zijn trainers van de cursus Gezonde Zelfliefde aanwezig. Je bent van harte uitgenodigd! Lees meer.

Nieuw tarievenbeleid

Het gaat goed met de school voor Zijnsoriëntatie. In de afgelopen jaren is het programma-aanbod van de school steeds verder uitgebreid en is het aantal studenten binnen onze programma’s gegroeid. Daarnaast heeft de school voor Zijnsoriëntatie in de laatste jaren een heldere overgang gemaakt van een ‘trainingsinstituut’ naar een ‘non-profit school voor een pad voor verlichte levenskunst’. Dankzij deze positieve ontwikkelingen introduceren we nu een nieuwe tarievenstructuur die hierbij aansluit.

Met de nieuwe tarievenstructuur willen we Zijnsoriëntatie zo toegankelijk mogelijk maken voor iedereen die wil leven vanuit de herkenning van zijn of haar natuurlijke, ál vrije aard. We maken het mogelijk dat meer mensen – ook met een laag inkomen – kunnen deelnemen aan ons aanbod. Daarnaast bieden we keuzetarieven aan onze padlopers, die vaak al jarenlang aan de school verbonden zijn. Wil je weten hoe de tarievenstructuur er in de praktijk uitziet, lees dan verder.

Studiedag Zijnskring

De Zijnskring is een kring van Zijnsgeoriënteerde beoefenaren die zich diepgaand gecommitteerd hebben tot het pad van verlichte levenskunst. Studenten die ten minste de driejarige Zijnstraining hebben afgerond, kunnen intreden in de Kring. Voorafgaand volgen zij daarnaast ten minste één Studiedag voor leden van de Zijnskring.

De eerstvolgende Studiedag staat in het teken van de relatie met de leraar. Tijdens de Studiedag eren we de kostbaarheid van deze relatie en onderzoeken we onze overdrachten naar deze relatie. De Studiedag is alleen toegankelijk voor gevorderde studenten van de school. Lees meer.

Inspiratiedag Jongeren

Al enkele jaren organiseert de school Inspiratiedagen voor jongvolwassenen (tot circa 30 jaar). Veel jonge mensen ervaren deze dagen als een waardevolle mogelijkheid om de Zijnsgeoriënteerde inspiratie te vieren in relatie met leeftijdsgenoten.

De eerstvolgende Inspiratiedag vindt plaats op zaterdag 16 juni o.l.v. Guus Jongen. Het thema van deze dag is: In relatie zijn. Vanuit jouw oorspronkelijke zelf ben je als vanzelfsprekend in relatie, leef je jouw vorm in verbinding met de ander. Tijdens deze Inspiratiedag maak je contact met jouw oorspronkelijke zelf. Je leert om voorbij jouw patronen te gaan, om plaats te nemen in de contactvolle werkelijkheid van Zijn. Lees meer.

Boek Gezonde Zelfliefde

In maart vierden we de boekpresentatie van Gezonde Zelfliefde, waarom het nodig is en hoe je dit kunt beoefenen. Het was een feestelijke en vooral ook inspirerende middag. Na het welkomstwoord heeft uitgever Gerolf ‘t Hooft Hans Knibbe mooi toegesproken en kreeg Hans het symbolische eerste exemplaar van het boek overhandigd. Daarna was het woord aan Hans zelf, over zijn motivatie om Gezonde Zelfliefde over het voetlicht te brengen.

Na een korte pauze vervolgde het programma met een gesprek over Gezonde Zelfliefde. Gesprekspartners hierin waren Hans Knibbe, André van der Braak en Annet Posthuma Het gesprek werd geleid door Iene van Oijen. Met een toast ter afsluiting hebben we dit nieuwe boek gevierd. Met natuurlijk een hapje, drankje én de mogelijkheid om het boek te kopen én te laten signeren door Hans Knibbe. Zie de foto-impressie van deze dag.

Ter inspiratie: Interview met Hans Knibbe

Famke van Halteren heeft voor de camera een interview gehouden met Hans Knibbe over ‘Gezonde Zelfliefde’. Hierin vraagt zij hem onder meer naar zijn motivatie om ‘Gezonde Zelfliefde’ verder te ontwikkelen en de wereld in te brengen. Bekijk hier het interview!

 

De volgende nieuwsbrief verschijnt in mei/juni met als onderwerpen:

Zijnstraining
Leergang 3e perspectief
Leergang 2e perspectief
Zijnskring