fbpx

Nieuwsbrief school voor Zijnsorientatie, augustus 2016

Op naar een nieuw schooljaar!

Nagenietend van een heerlijke en inspirerende zomer zijn wij alweer volop bezig om ons voor te bereiden op het nieuwe schooljaar. Het verheugt ons enorm dat er al zoveel aanmeldingen zijn voor onze trainingen, opleidingen en cursussen. Echt geweldig dat zoveel mensen het pad van verlichte levenskunst aan de school voor Zijnsoriëntatie willen volgen! Het stelt ons ook voor boeiende uitdagingen, want we willen graag plek creëren voor iedereen die wil deelnemen. Daarom hebben we bijvoorbeeld nu een 2e groep Gezonde Zelfliefde gepland en zijn we volop bezig om een passende locatie te vinden voor de Leergang 2e perspectief. Ook het aantal aanmeldingen voor de Zijnstraining en de Opleiding trainer, begeleider en leraar verheugt ons. Het belooft een mooi schooljaar te worden; wij kijken uit naar de start daarvan en zien ernaar uit jullie (weer) te ontmoeten!

IngangKennismaking, Introductieworkshops en Zijnstraining

Ben je geïnteresseerd in Zijnsoriëntatie en/of overweeg je om met de Zijnstraining te starten? Wil jij meer weten over het Zijnsgeoriënteerde pad van verlichte levenskunst? Dan bieden we je de komende weken nog verschillende mogelijkheden om kennis te maken met de school en de visie. Wees van harte welkom en meld je zo snel mogelijk aan!

• Gratis informatiemiddag op zaterdag 3 september in Utrecht
• Gratis informatiemiddag op zaterdag 3 september in Antwerpen
• Driedaagse Introductieworkshops in Utrecht van 25 t/m 27 augustus en van 15 t/m 17 september
• Driedaagse Introductieworkshop in Antwerpen van 23 t/m 25 september
• Start basisjaar Zijnstraining in oktober (Utrecht en in Antwerpen)

Na een driedaagse Introductiecursus en de (schriftelijke) intake kun je na toelating definitief starten met de Zijnstraining in Nederland of Zijnstraining Vlaanderen. Gezien het aantal aanmeldingen is het wel prettig wanneer je alvast aan ons doorgeeft dat je overweegt om dit jaar te starten met de Zijnstraining. Wil je weten hoe onze huidige studenten de Zijnstraining ervaren, lees dan hun aanbevelingen.

Foto ZelfliefdeNieuwe cursus: Gezonde Zelfliefde

In september start de nieuwe cursus Gezonde Zelfliefde. De cursus is bedoeld voor mensen die ‘Gezonde Zelfliefde’ in de praktijk willen leren brengen en die tegelijkertijd kennis willen maken met Zijnsoriëntatie. Deze cursus is ontwikkelend i.s.m. de Beroepsvereniging van Zijnsgeoriënteerde Begeleiders en wordt zowel op de school voor Zijnsoriëntatie als op andere locaties in het land aangeboden. De dinsdaggroep op de school is reeds volgeboekt en daarom starten we een tweede groep op donderdagavonden.

Gezonde Zelfliefde is een belangrijk basis van het Zijnsgeoriënteerde pad van Levenskunst. Het is liefde voor jezelf op een gezonde, niet-neurotische manier. In de cursus Gezonde Zelfliefde leer je je blikrichting om te draaien van ‘daar en dan’ naar ‘hier en nu’. Zo kom je weer in contact met het meest nabije aan jou. Je leert jezelf in een liefdevol licht te plaatsen, waardoor je zowel psychologische gezondheid en welbevinden opbouwt, als diepgaand thuiskomt in je natuurlijke, liefdevolle Zijnsaard. Lees meer.

Hans KnibbeLezing door Hans Knibbe

Op donderdagavond 15 september geeft Hans Knibbe een lezing over gezonde Zelfliefde. Eenvoudig gezegd gaat gezonde Zelfliefde over de kunst jezelf lief te hebben. Een ware kunst, want bewust en onbewust zijn we vaak niet liefdevol naar onszelf. Ongemerkt en chronisch herhalen we oude patronen die geen ruimte laten aan zelfzorg, aan liefde.
Tijdens de lezing legt Hans Knibbe uit hoe gezonde zelfliefde resoneert met jouw verlichte aard. Hij laat zien hoe je de liefdevolheid van je vrije aard sterker kunt laten worden, hoe je jouw basale goedheid kunt leven. Zo schep je een gevoelsklimaat in jou dat blijvend liefdevoller is. De lezing wordt georganiseerd door Stichting Zijnsoriëntatie en vindt plaats in de Lutherse Kerk in Utrecht. Lees meer.

Annet PosthumaAanbod voor jongvolwassenen

De school voor Zijnsoriëntatie geeft jongeren tot circa 30 jaar een eigen plek in de Zijnsgeoriënteerde gemeenschap. Het is fijn om als jongvolwassene met gelijkgestemde leeftijdsgenoten op te trekken. Je herkent elkaars ervaringen en problemen en dat is inspirerend en ontspannend. In het komende schooljaar kun je als jongvolwassene deelnemen aan de Inspiratiedagen en/of de Coachgroep. Deze groepen worden komend schooljaar begeleid door Annet Posthuma.

IMG_1618Persoonsgerichte begeleidingsgroep

TERUG in ons aanbod: de Persoonsgerichte begeleidingsgroep onder leiding van psychotherapeut Berny van Putten. Jarenlang begeleidde Berny deze groepen en in het voorjaar gaat zij hier opnieuw mee van start. De groep is bedoeld voor studenten uit de Zijnstraining of de Leergangen die merken dat ze, ondanks hun vorderingen op het pad van verlichte levenskunst, regelmatig moeite hebben om goed te voelen en/of verwoorden wat er in hun leeft en om daar op een liefdevolle manier bij aanwezig te kunnen zijn en blijven. Berny van Putten zorgt in de begeleidingsgroep voor een open en veilige onderzoeksruimte waarin je alles kunt inbrengen wat er in jou leeft: dingen van binnen en buiten de groep. Je wordt uitgenodigd om nieuwsgierig te zijn naar precies zoals het is en om steeds opnieuw vanuit een open en liefdevolle Gestalteblik te kijken. Lees meer.

PadmasambhavaZijnsoriëntatie voor gevorderde studenten

Na de Zijnstraining kun je je pad aan de school voor Zijnsoriëntatie vervolgen middels workshops, retraites en/of de leergangen. Ruim 120 studenten hebben dit afgelopen schooljaar de Leergangen gevolgd. Ook voor de komende Leergangen (2e en 3e perspectief) is het aantal aanmeldingen groot. Voor de Leergang van het 2e perspectief zijn we daarom op zoek naar een locatie die ruimte biedt aan meer deelnemers. Stuur graag een e-mail als jij je nog niet hebt aangemeld maar wel deelname aan deze Leergang overweegt.

Ook voor de 3e perspectief Leergang – die dit jaar aangeboden wordt in de vorm van een drieweekse retraite – zijn er al ruim 50 aanmeldingen. Het is zeer waardevol om drie weken onafgebroken de non-duale practice te ‘beoefenen’ – en heel bijzonder dat zo’n grote groep studenten daar enthousiast op ingetekend heeft. Wij zijn dankbaar voor de kostbaarheid hiervan: hoe studenten én trainers zoveel tijd en ruimte vrijmaken om de non-duale aard te realiseren, om verlichting te leven. Zie het complete aanbod.

briefpapier_logo_cirkel_TWStudiedagen Zijnskring

Na de Zijnstraining vervolgen de meeste studenten hun pad in de school voor Zijnsoriëntatie. Er zijn verschillende manieren om dat te doen. Sommige studenten kiezen voor de losse zomer- en winterretraites. Anderen willen meer continuïteit en nemen jaarlijks deel aan één of meerdere Leergangen. Diegenen die zich diepgaand willen committeren aan het pad kunnen intreden in de Zijnskring.
Alle leden en potentiële leden van de Zijnskring volgen jaarlijks Studiedagen van de Zijnskring. De eerstvolgende Studiedag is op zaterdag 10 september 2016. Lees meer.

Zijnsbnb

Jarenlang hadden we op de school een lijst van (oud-)studenten uit de omgeving Utrecht die – tegen een passende vergoeding – graag een slaapplaats beschikbaar stelden aan studenten van de school. Aangezien sommige studenten een lange reistijd hebben naar de school, zijn dit soort slaapplaatsen voor hen echt een uitkomst. Daarom willen we dit initiatief opnieuw opzetten. Woon jij in Utrecht of omgeving en wil je een slaapplaats beschikbaar stellen aan een student, neem dan graag contact met ons op.
Zoek je op dit moment al naar een betaalbare slaapplaats in Utrecht, kijk dan bijvoorbeeld op www.airbnb.nl

 

Onze volgende nieuwsbrief verschijnt in september/oktober met o.a.

• Teachings van Hans Knibbe
Themaworkshops (nieuw!)
Informatie over Zijnskring