fbpx

Nieuwsbrief school voor Zijnsorientatie, december 2018

Een verlicht en stralend 2019!

De laatste weken van 2018 tikken weg. Wat is het een mooi jaar geweest, met onder andere de verschijning van het boek Gezonde Zelfliefde, een allerlaatste Zomerretraite in Marelles, volle groepen binnen ons rijke programma-aanbod én natuurlijk de première van de schitterende film Thuiskomen. Ook maakten we met het nieuwe tarievensysteem een stap om de school nog meer als non-profit organisatie te laten uitvouwen.

Gelukkig vervolgen we deze mooie koers in 2019, met meteen in januari de Winterretraite. Daarnaast bieden we in deze tweede helft van het schooljaar nog diverse open programma’s aan: In gesprek met Hans Knibbe, een tweedaagse Themaworkshop, de Introductieworkshop (3 dagen) en/of de Introductietraining (halfjaar), de Persoonsgerichte begeleidingsgroep én de Summerschool.

Kortom, ook 2019 belooft weer een mooi jaar te zijn aan de school voor Zijnsoriëntatie. We ontmoeten je daarin graag en wensen je een verlicht en stralend 2019 toe.

Film Thuiskomen & In gesprek

We zijn ontzettend trots dat de film Thuiskomen | een portret van Hans Knibbe in het najaar van 2018 in première is gegaan tijdens Boeddhistisch Film Festival Europa én dat deze film bovendien is uitgezonden in het KRO-NCRV-programma ‘De Boeddhistische Blik’. De reacties op deze film zijn bijzonder lovend: het is een prachtige film geworden.
Vanaf nu kun je de film Thuiskomen ook op onze website bekijken! We hopen van harte dat deze film jullie enorm inspireert. Bekijk de film!

Wil je (al dan niet na het zien van de film) Hans Knibbe graag ontmoeten? Dan ben je van harte welkom bij In gesprek met Hans Knibbe. Tijdens deze avonden belicht Hans Knibbe onze diepste aard, die van nature non-duaal en verlicht is. In dialoog met de aanwezigen plaatst hij steeds opnieuw de verlichte aard in het centrum van de aandacht, zodat herkenning van verlichting eenvoudiger wordt. Zo komt de eenvoud en de diepte van de non-duale visie in samenspraak met alle aanwezigen tot leven. Je bent van harte welkom op donderdag 24 januari en/of donderdag 23 mei 2019 van 19.30 – 21.30 uur (aanmelden is noodzakelijk). Tijdens deze avonden kun je ook vragen stellen naar aanleiding van de film. Lees meer.

Tweedaagse Themaworkshop

Op 18 en 19 januari organiseert de school voor Zijnsoriëntatie opnieuw een tweedaagse Themaworkshop. Het thema van deze workshop is: Kiezen voor Geluk. In Zijnsoriëntatie onderscheiden we drie soorten geluk: relatief geluk, Spirit-geluk en Groot geluk. Tijdens de tweedaagse workshop ontdek je de facetten van deze drie vormen van geluk. Je leert dat je telkens opnieuw kunt kiezen voor Geluk; geluk dat losstaat van de relatieve omstandigheden. Zo ervaar je hoe het is om je leven vorm te geven vanuit Rijkdomsbewustzijn.

De tweedaagse Themaworkshop wordt geleid door Famke van Halteren. De workshop is bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in Zijnsoriëntatie. Ook jongeren (vanaf 18 jaar) en mensen voor wie dit de eerste kennismaking is met Zijnsoriëntatie zijn van harte welkom. Lees meer.

Kennismaken met de school & Zijnsoriëntatie

Zijnsoriëntatie is een diepgaand spiritueel pad dat gefundeerd is in de herkenning van je altijd al vrije, non-duale aard én dat van daaruit een rijke methodiek heeft ontwikkeld om met het psychologische lijden van de moderne westerse mens om te gaan. Hans Knibbe is de grondlegger van Zijnsoriëntatie. Wil je kennismaken met Zijnsoriëntatie en de school? Of ben je geïnteresseerd in de Zijnstraining? Wees dan van harte welkom bij onze introductieprogramma’s:

Let op: meld je snel aan. De Informatieavond en de Introductietraining zijn al bijna volgeboekt.

De Cirkel, tijdschrift voor verlichte levenskunst

Al bijna 30 jaar is de Cirkel hét Zijnsgeoriënteerde tijdschrift dat twee keer per jaar verschijnt. De eerstvolgende Cirkel (nr. 57) komt nog voor de Kerst uit. Het thema van dit nummer is: de Leraar – een boeiend en rijk onderwerp dat veelomvattend is en dat eigenlijk ook altijd over onszelf gaat. In Cirkel 57 komt het thema ‘de leraar’ tot uitdrukking in o.a. de volgende artikelen:

  • ‘Calling the Lama from afar’ (Dudjom Rinpoche) is een spontaan lied van realisatie waarmee Hans Knibbe zich diep verbonden voelt. In dit artikel legt hij de tekst uit; een ontroerende inwijding in onze altijd al verlichte aard aan de hand van de leraar.
  • Een interview met Iene van Oijen: de leraar van de lerarenopleiding én een van de belangrijkste drijvende krachten achter de school voor Zijnsoriëntatie.
  • Een artikel over ‘de relatie met de leraar’, geschreven door Marianne de Soet en Wilma Zwart naar aanleiding van een Studiedag over dit thema.
  • Hoofdartikel: Een verhelderende uiteenzetting van Hans Knibbe over de overeenkomsten en verschillen als het gaat om het omgaan met geheime leringen in Dzogchen en in Zijnsoriëntatie.

Heb je nog geen jaarabonnement op de Cirkel? Word lid! Hiermee ondersteun je bovendien het werk van Stichting Zijnsoriëntatie. Lees meer.

Persoonsgerichte begeleiding

In januari gaat een nieuwe groep Persoonsgerichte begeleiding van start o.l.v. Guus Jongen. Deze training van veertien avonden is bedoeld voor studenten aan de school (Zijnstraining of Leergangen). Sommige studenten merken dat ze – ondanks hun vorderingen op het pad van verlichte levenskunst – moeite hebben om echt te voelen of te verwoorden wat er in hun leeft.

De groep wordt begeleid door Guus Jongen. In de groepen zullen we werken met zowel gestructureerde benaderingen als in open dialoog. Zo leer je respectvol omgaan met wat er in je leeft en kun je vaardig en realistisch met je emoties en overtuigingen leren om te gaan. Voorafgaand wordt met iedere student een intakegesprek gehouden en worden samen haalbare doelen bepaald. Lees meer.

Oud en nieuw

Met de wisseling naar het nieuwe jaar 2019 zal er ook een wisseling in ons team plaatsvinden. Na ruim 3,5 jaar neemt Mariska Denayere per 1 januari afscheid als zakelijk leider van de school. Een deel van haar (bestuurlijke) taken wordt binnen het dagelijks bestuur overgenomen door Famke van Halteren en Annet Posthuma. Voor de organisatorische taken is een bureaucoördinator aangesteld: Herma Hoekman. Daarnaast is in september Ans Roest gestart als project-assistent. Heidi Kortleve blijft als vertrouwd gezicht haar werkzaamheden op het secretariaat voortzetten.

We zijn blij dat met de aanstellingen van de twee nieuwe collega’s ons team weer compleet is. We wensen Mariska Denayere veel geluk bij het realiseren van haar nieuwe ambities. En we wensen Herma Hoekman en Ans Roest veel inspiratie en werkplezier in de school en binnen ons team. Lees meer.

Ter inspiratie: een gratis artikel uit de Cirkel!

In het artikel ‘Meditatie, niet onderbreken’ (uit Cirkel 56, juni 2018) geeft Hans Knibbe essentiële aanwijzingen voor een juist begrip en de juiste houding in meditatie. We bieden je dit artikel ter inspiratie – en ter kennismaking met tijdschrift de Cirkel – graag gratis aan! Lees hier het artikel.

 

Onze volgende nieuwsbrief verschijnt in februari met o.a.

Summerschool, 5-daagse retraite (juli 2018)
Programma-aanbod 2019-2020
Drieweekse retraite in juni 2020
Voorbereiding op de Zijnstraining