fbpx

Nieuwsbrief school voor Zijnsorientatie, juli 2020

Dit is alweer de laatste Nieuwsbrief van dit schooljaar. We kijken terug op een bijzonder jaar: in oktober vond de eerste, goed bezochte, Zijnstrainingsmiddag plaats, in februari was er de feestelijke boekpresentatie van ‘Zitten in Zijn’, het nieuwste boek van Hans Knibbe, in maart hebben we al ons live aanbod online via ZOOM vormgegeven, en heel recentelijk, was er de prachtige drieweekse retraite, die gewijd was aan de herkenning van non-duale vrijheid en de doorgaande practice van natuurlijk verblijven in deze onbelemmerde openheid en vrijheid van Zijn.

Door de versoepeling van de Corona-maatregelen hebben we de afgelopen maand alweer de eerste groepen studenten in de school kunnen ontvangen. Het is heel fijn om elkaar weer live, op 1,5 m, te kunnen ontmoeten en we hopen van harte alle trainingsgroepen na de zomer weer in de school te kunnen verwelkomen.

Op dit moment is de Summerschool nog in volle gang, staat er een introductieworkshop van 9 t/m 11 juli op het programma én kijken we ook alweer vooruit naar het komende schooljaar. Neem alvast een kijkje bij ons aanbod: trainingen en retraites van volgend schooljaar

We wensen jullie een heerlijke, lichte en onbekommerde zomer toe!

Driedaagse Introductieworkshop

Er staan nog twee Introductieworkshops op het programma, in juli en augustus, die beide live plaats vinden op de Doelenstraat. In deze workshop krijg je een proeve van de Zijnsgeoriënteerde werkwijze en visie. Je ontdekt hoe het is om te leven vanuit Rijkdomsbewustzijn. Ook maak je kennis met Famke van Halteren, leraar van de Zijnstraining. Er zijn nog een paar plaatsen vrij bij de Introductieworkshop van 9 t/m 11 juli. Voor de Introductieworkshop van 25 t/m 27 augustus is de inschrijving net geopend. Je bent van harte welkom. Lees meer.

Zijnstraining, groep 1R en 1S (2020-2021)

In september en oktober 2020 starten er twee eerstejaars Zijnstrainingsgroepen o.l.v. Famke van Halteren en Esther Hamers. Wil je daaraan deelnemen? Volg dan eerst de Introductieworkshop aan de school. Ben je al (vrijwel) zeker dat je wilt starten met de Zijnstraining, dan kun je je alvast daarvoor aanmelden; we reserveren dan een plaats voor je. Na het volledig doorlopen van de intakeprocedure ben je dan zeker dat je kunt starten met de Zijnstraining. Na aanmelding ontvang je meer informatie over de intake-procedure en het intake-formulier. Lees meer.

Leergang 2e perspectief

Dit schooljaar wordt er weer een 2e perspectief leergang aangeboden. In deze leergang nemen we de intuïtie van de Spiritdimensie in zijn puurheid en straling als uitgangspunt. We zullen gaan werken met visualisatie, Avalokiteshvara beoefening en het subtiele energiesysteem. Maar los van alle technieken en methodes zal het vooral gaan om steeds opnieuw de breuk te maken met onze conventionele werkelijkheidsbeleving en ons te richten op dat wat vrij, vreugdevol en stralend is. En dit dan vervolgens als uitgangspunt te nemen van onze oriëntatie. Lees meer.

Padcoaching leergangen

Studenten die deelnemen aan de Leergangen (2e perspectief en/of 3e perspectief) kunnen aanvullende Padcoaching volgen, ter verdieping van hun pad. Er is een vrijdag-groep onder leiding van Famke van Halteren en een donderdaggroep onder leiding van Wilma Zwart. In de groep van Wilma zal tijdens een paar bijeenkomsten ook aandacht worden besteed aan ‘Plato’-onderzoek. Beide groepen komen 8 dagen bijeen tijdens het schooljaar.

Je kunt je voor deze padcoaching aanmelden als je je ingeschreven hebt voor één van de Leergangen in 2020-2021. Lees meer.

Themaworkshop

Van 11 t/m 13 maart ’21 biedt Hans Knibbe opnieuw vanuit het open aanbod een driedaagse Themaworkshop ‘Meditatie in de drie perspectieven’ aan. Daarin krijgen de deelnemers een proeve van verschillende Zijnsgeoriënteerde meditatievormen. We bieden hiermee nieuwe mensen de gelegenheid om kennis met Hans te maken. En voor studenten van de Zijnstraining is het een prachtige mogelijkheid om hun meditatiebeoefening te verdiepen. Lees meer.

Herziene uitgave ‘De tempel van de relatie’

‘De tempel van de relatie’ is de afgelopen maanden grondig geredigeerd en opnieuw uitgegeven. Tevens heeft het een nieuwe vormgeving gekregen, met een mooie omslag van Trui Punt. In dit boek geeft Hans Knibbe een Zijnsgeoriënteerde visie op de partnerrelatie. De relatiedynamiek wordt op diepgaande en inspirerende wijze belicht. Het boek nodigt uit tot een inspirerende partnerrelatie, waarin beide partners als vrije en liefdevolle volwassenen tot bloei kunnen komen. Nu te bestellen via deze link.

De volgende nieuwsbrief verschijnt in september met als onderwerpen:

Kringritueel

Jongerenaanbod

Winterretraite

Introductietraining