fbpx

Nieuwsbrief school voor Zijnsorientatie, juni 2017

Een bruisende zomer!

De zomer is met zonovergoten dagen écht begonnen; over drie weken staat de vakantie alweer voor de deur. Toch bruist de school tot het einde van dit schooljaar, met onder meer de Gemeenschapsdag én de Summerschool. Twee mooie programma’s die beiden zijn volgeboekt. Daar gaan we eerst geïnspireerd van genieten!

Tegelijkertijd stromen de aanmeldingen binnen voor onze groepen die in september en oktober van start gaan. In deze nieuwsbrief vind je vooral informatie over de basistraining van het Zijnsgeoriënteerde pad van verlichte levenskunst: de Zijnstraining. En ook hoe je je op de Zijnstraining kunt voorbereiden met onder meer de Informatiemiddag en de Introductieworkshops. Daarnaast vind je informatie over ons aanbod voor jongvolwassenen, de cursus Gezonde Zelfliefde en het vervolgaanbod voor studenten die de driejarige Zijnstraining hebben afgerond: de Leergang 1e perspectief en de Leergang 3e perspectief

Wij zien met plezier en inspiratie uit naar het nieuwe schooljaar en wensen jou een heerlijke, verlichte zomer toe.

Gratis Informatiemiddag in september

De afgelopen weken hebben veel mensen onze gratis Informatiemiddagen gevolgd. Het was mooi om te merken hoe snel zij de sfeer en de openheid van Zijn konden ervaren – en hoe dat bij hen doorgewerkt heeft. Op zaterdag 2 september staat de volgende Informatiemiddag gepland. Via een gevarieerd programma ervaar je de inspiratie van Zijnsoriëntatie en ontvang je volop informatie over Zijnsoriëntatie als pad van levenskunst. Je maakt kennis met één van de werkwijzen, een trainer van de Zijnstraining en het aanbod. Ook vertelt een student van de Zijnstraining over zijn/haar ervaringen met Zijnsoriëntatie. Uiteraard is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen. Deelname is gratis, aanmelden is gewenst. Lees meer.

Introductieworkshops

De Introductieworkshop is een uitstekende manier om kennis te maken met Zijnsoriëntatie. De 1e Introductieworkshop heeft vorige week al plaatsgevonden – en hoe verheugend dat vrijwel de gehele groep volgend jaar wil starten met de Zijnstraining. Voor de meeste mensen is de Introductieworkshop dé opstap naar de Zijnstraining. Maar: dat hoeft zeker niet. Iedereen die geïnteresseerd is in Zijnsoriëntatie, is van harte welkom!

• do. 24 t/m za. 26 augustus 2017 o.l.v. Annet Posthuma
• do. 14 t/m za. 16 september 2017 o.l.v. Famke van Halteren

Tijdens de driedaagse Introductieworkshop krijg je een proeve van de Zijnsgeoriënteerde werkwijze en visie. Je ontdekt hoe er – los van alle gewoontes en krampen – een volledig vrije dimensie in jou is, die de bron blijkt te zijn van inherente Rijkdom. Vanuit contact met die bron ontstaat er een fundamenteel andere houding naar jezelf en je dagelijkse leven. We nodigen je van harte uit om hier kennis mee te maken. Lees meer.

De Zijnstraining

De Zijnstraining is de basistraining van het Zijnsgeoriënteerde pad. In drie jaar tijd doorloop je een intensief leerproces van spirituele ontwikkeling en zelfconfrontatie. Je start met het basisjaar, waarin je jouw verlichte aard ontdekt. Je leert mediteren, visualiseren en je raakt vertrouwd met de openheid van Zijn. Je gaat zien hoezeer je gehecht bent geraakt aan jouw geschiedenis en je ontdekt dat je psychologische patronen kunt loslaten. Zo maak je contact met een wijze van Zijn die vele malen ruimer is dan je gewoontezelf.

Na het basisjaar kun je verdergaan met de twee vervolgjaren. Uit ervaring blijkt dat de meeste studenten de training vervolgen. In oktober 2017 gaat er weer een nieuwe 1e-jaarsgroepen van start: groep 1L o.l.v. Famke van Halteren. Gezien de grote belangstelling overwegen we een tweede 1e-jaarsgroep te starten. Wil je meer weten over de Zijnstraining, lees dan verder.

Ervaringen van studenten Zijnstraining

Wat betekent het nu eigenlijk om pad van verlichte levenskunst te gaan? Hoe is het om student van de Zijnstraining te zijn aan de school voor Zijnsoriëntatie? Daarvoor laten wij graag de studenten zelf aan het woord. Op onze website vertellen zij over hun ervaringen. Hieronder vind je een paar korte citaten van de 1e-jaarsstudenten uit groep 1K:

  • “Een groot inzicht voor mij uit de Zijnstraining is het bestaan van de ‘wijsheidsgeest’. Ik ‘weet’ zoveel, echt weten. Ik verwonder me daarover.”
  • “Voordat ik de Zijnstraining startte, had ik niet door dat ik zo vaak vanuit mijn psyche handel, denk en reageer. Behoorlijk ontluisterend! – en dan is dit nog maar wat ik nú zie.”
  • “Dit zuivere en beproefde gedachtegoed, de opbouw van de lesstof in zorgvuldig gekozen oefeningen en werkvormen, de kaders waarbinnen ieder zich op zijn/haar eigen manier kan ontwikkelen, de hooggekwalificeerde leraren (inclusief assistenten) en de goede organisatie maken dat ik oprecht zeg: dit is de beste keuze die ik in mijn leven heb gemaakt.”

Lees ook de meer uitgebreide ervaringen van onze studenten. Lees verder.

Toelating tot de Zijnstraining

Wil je starten met de Zijnstraining, dan vinden wij het belangrijk dat je precies weet waar je voor kiest. Daarom vragen wij nieuwe studenten om eerst de Introductieworkshop of een andere meerdaagse workshop aan de school te volgen.
Ben je al (vrijwel) zeker dat je wilt starten met de Zijnstraining, meld je dan alvast daarvoor aan. Je ontvangt dan het intake-formulier. Je inschrijving is pas definitief na de (schriftelijke) intake en/of de Introductieworkshop.
Wil je overleggen of de Zijnstraining passend is voor jou? Neem dan contact op met de school. Wij denken graag met je mee.

Cursus Gezonde Zelfliefde

Na de succesvolle pilot gaat de cursus Gezonde Zelfliefde in september weer van start. Deze cursus is ontwikkelend door de Beroepsvereniging van Zijnsgeoriënteerde Begeleiders in nauwe en geïnspireerde samenwerking met Hans Knibbe.
Deze cursus van 8 dagdelen is bedoeld voor mensen die ‘Gezonde Zelfliefde’ in de praktijk willen leren brengen en die tegelijkertijd kennis willen maken met Zijnsoriëntatie. Je kunt ‘Gezonde Zelfliefde’ volgen op de school voor Zijnsoriëntatie of bij (geautoriseerde) trainers in het land.

Gezonde Zelfliefde is een belangrijk basis van het Zijnsgeoriënteerde pad van Levenskunst. Het is liefde voor jezelf op een gezonde, niet-neurotische manier. In de cursus Gezonde Zelfliefde leer je je blikrichting om te draaien van ‘daar en dan’ naar ‘hier en nu’. Zo kom je weer in contact met het meest nabije aan jou. Je leert jezelf in een liefdevol licht te plaatsen, waardoor je zowel psychologische gezondheid en welbevinden opbouwt, als diepgaand thuiskomt in je natuurlijke, liefdevolle Zijnsaard. Lees meer.

Hans KnibbeZijnsoriëntatie voor gevorderde studenten

Na de Zijnstraining kun je je pad aan de school voor Zijnsoriëntatie vervolgen middels workshops, retraites en/of de leergangen. Ruim 130 studenten hebben dit afgelopen schooljaar de Leergangen gevolgd. Wij zijn dankbaar voor de kostbaarheid hiervan: een bijzonder mooie sangha die ervoor kiest om de non-duale aard te realiseren, om verlichting te leven.
Ook voor de komende Leergangen is de belangstelling weer groot. In de Leergang 3e perspectief staat de herkenning van non-duale vrijheid en het leren ‘rusten in Zijn’ centraal. Na de drieweekse van afgelopen schooljaar is de Leergang deze keer weer in twee retraites van 5,5 dag in Frandeux.
De Leergang 1e perspectief gaat over de kunst en ambacht van meditatievormen en vindt plaats in Utrecht. Zie het complete aanbod.

Zijnsorientatie voor jongvolwassenen

Sinds enkele jaren heeft de school een aanbod voor jongvolwassenen (tot circa 30 jaar). Veel jonge mensen ervaren dit aanbod als een waardevolle mogelijkheid om de Zijnsgeoriënteerde inspiratie te vieren in relatie met leeftijdsgenoten. Het is fijn om als jongvolwassene met gelijkgestemde leeftijdsgenoten op te trekken. Je herkent elkaars ervaringen en dat is inspirerend en ontspannend.

Vanaf september kun je weer deelnemen aan de Inspiratiedagen. Elke Inspiratiedag heeft een eigen thema. Maar altijd zul je (opnieuw) contact maken met je vrije aard en samen met leeftijdsgenoten ontdekken hoe je meer vanuit vrijheid kunt leven. Daarnaast start in oktober de Coachgroep. Deze Coachgroep is bedoeld voor jongvolwassenen die in hun leven problemen ervaren en graag onder persoonlijke begeleiding willen leren hoe ze vanuit een hogere optiek met de dagelijkse fricties om kunnen gaan. Lees meer.

Ter inspiratie: een artikel van Hans Knibbe

Een grote groep studenten selecteert prachtige teksten van Hans Knibbe uit transcripten van retraites. Deze teksten zijn zo rijk en compleet, dat we deze graag delen. Tijdens een retraite in Frandeux (mei 2015) gaf Hans Knibbe zijn studenten een introductie in non-duaal Gewaarzijn: ons verlicht bewustzijn is werkelijkheidsbewustzijn. Van deze introductie is een artikel verschenen. Lees het complete het artikel.

 

Onze volgende nieuwsbrief verschijnt in augustus met o.a.

• Teachings van Hans Knibbe
• Zijnskring
• Themaworkshops
• Persoonsgerichte begeleidingsgroep