fbpx

Nieuwsbrief school voor Zijnsorientatie, juni 2019

Een mooie afronding van het schooljaar

De zomervakantie staat bijna voor de deur: de meeste groepen hebben het schooljaar al afgerond en de studenten én leraren verheugen zich nu al op de trainingen en retraites van volgend schooljaar. Het belooft een bijzonder schooljaar te worden, waarin het thema Zijnsgeoriënteerde meditatie veel aandacht krijgt. We kunnen ons in het nieuwe schooljaar namelijk verheugen op een nieuwe cursus (pilot), boek én videoreeks over Zijnsgeoriënteerde meditatie.

In deze nieuwsbrief lees je meer over het thema Zijnsgeoriënteerde meditatie én over de Introductieworkshop en de Zijnstraining (let op: voor beide is veel belangstelling!), het jongerenaanbod aan de school voor Zijnsoriëntatie, de Zijnstrainingsdag voor studenten in de Zijnstraining en een nieuwe opzet van de padcoaching voor gevorderde studenten.

Voordat de zomervakantie echt van start gaat, kijken we eerst uit naar de vijfdaagse Summerschool in Bilthoven in juli. Wat feestelijk om dit schooljaar zo af te ronden en deze zomer te starten vanuit de verlichte Zijnswijze!

We wensen jullie een heerlijke, lichte en verlichte zomer toe!

 

Summerschool

Hans Knibbe geeft van dinsdag 2 t/m zaterdag 6 juli 2019 de vijfdaagse Summerschool, een retraite die in het teken staat van het 2e perspectief. Tijdens deze retraite maken we de vrije dimensie wakker en laten we onze spirituele gedaante geboren worden uit heilig Liefdeslicht, voorbij alle biologische en culturele bepaaldheden. Zo ontdekken we wie we zijn als puur, tijdloos wezen. Hiermee ontketenen we een grote expansieve kracht die inwijdt in een verlichte Zijnswijze.

Aangezien de voorgaande twee edities van de Summerschool volgeboekt waren, organiseren we de Summerschool dit jaar in de ruime, sfeervolle Centrumkerk in Bilthoven. Inmiddels hebben al 70 studenten zich aangemeld. Bijzonder om met zo’n grote groep mede-practitioners de Zijnsvisie te beoefenen! Voor studenten die minimaal het eerste jaar van de Zijnstraining hebben afgerond, zijn er nog een paar plekken vrij. Lees meer.

Driedaagse Introductieworkshop

Zijnsoriëntatie is een diepgaand spiritueel pad dat gefundeerd is in de herkenning van je altijd al vrije, non-duale aard én dat van daaruit een rijke methodiek heeft ontwikkeld om met het psychologische lijden van de moderne westerse mens om te gaan. Hans Knibbe is de grondlegger van Zijnsoriëntatie. Wil je kennismaken met Zijnsoriëntatie en ontdekken wat deze visie voor jou kan betekenen? Wees dan van harte welkom bij de driedaagse Introductieworkshop aan de school voor Zijnsoriëntatie.

Tijdens de Introductieworkshop krijg je een proeve van de Zijnsgeoriënteerde werkwijze en visie. Je ontdekt hoe het is om te leven vanuit Rijkdomsbewustzijn. Ook maak je kennis met Annet Posthuma, leraar van de Zijnstraining. De eerstvolgende Introductieworkshop (juni) is volgeboekt; je bent van harte welkom bij de Introductieworkshop van donderdag 5 t/m zaterdag 7 september. Lees meer.

Zijnstraining, groep 1P (2019-2020)

De Zijnstraining is de basistraining van het Zijnsgeoriënteerde pad. In drie jaar tijd doorloop je een intensief proces van spirituele ontwikkeling en psychologisch verhelderingswerk. Je start met het basisjaar, waarin je jouw verlichte aard ontdekt. Je leert mediteren, visualiseren en je raakt vertrouwd met de openheid van Zijn. Je gaat zien hoezeer je gehecht bent geraakt aan jouw geschiedenis en je ontdekt dat je psychologische patronen kunt loslaten. Zo maak je contact met een wijze van Zijn die vele malen ruimer is dan je gewoontezelf.

In oktober 2019 start de eerstvolgende groep van de Zijnstraining o.l.v. Annet Posthuma. De belangstelling voor deze groep is groot: er zijn al veel aanmeldingen binnen. Wil je ook deelnemen of overweeg je deelname? Meld je dan zo spoedig mogelijk aan. Je ontvangt dan direct informatie over de toelatingsprocedure en het intake-formulier. Je inschrijving is pas definitief na akkoord door de leraar. Heb je vragen hierover, neem dan contact op met het secretariaat van de school. Lees meer.

Zijnstrainingsdag

In oktober organiseert de school voor Zijnsoriëntatie voor het eerst de Zijnstrainingsdag. Deze middag is speciaal bedoeld voor studenten van de driejarige Zijnstraining en biedt hen de gelegenheid om Hans Knibbe, leraren van de school, de verschillende holons én de studenten uit andere jaargangen te ontmoeten. Hans Knibbe geeft deze middag een teaching over padloperschap. Daarnaast staan presentaties van de Stichting Zijnsoriëntatie, de Beroepsvereniging Leraren Zijnsoriëntatie én van de redactie van tijdschrift ‘de Cirkel’ op het programma. De middag wordt afgesloten met een hapje, drankje en volop ruimte voor ontmoeting.

De Zijnstrainingsdag voor studenten van de Zijnstraining vindt plaats op zaterdag 26 oktober, van 14.00 – 18.00 uur in de Centrumkerk in Bilthoven. Deelname aan de dag is gratis, aanmelden is noodzakelijk. Lees meer.

Jaarthema: Zijnsgeoriënteerde meditatie

Wij zijn bijzonder verheugd dat het schooljaar 2019-2020 in het teken staat van Zijnsgeoriënteerde meditatie. Hiermee krijgt het succes van Gezonde Zelfliefde een mooi vervolg. Net als Gezonde Zelfliefde is ook ‘Zijnsgeoriënteerde meditatie’ een totaalproject dat door samenwerking binnen de Zijnsgeoriënteerde holons gerealiseerd wordt: met een cursus, een boek én een serie video’s. De cursus is ontwikkeld door leraren van de Beroepsvereniging Leraren Zijnsoriëntatie in samenwerking met Hans Knibbe en Iene van Oijen. Vanaf september wordt deze cursus in de vorm van een pilot op verschillende plekken in het land gegeven door daarvoor geautoriseerde leraren.

Naast de cursus verschijnt in het schooljaar 2019-2020 ook het nieuwe boek van Hans Knibbe over Zijnsgeoriënteerde meditatie. Hans Knibbe werkt op dit moment aan de afronding van het manuscript. Met de reeks video’s maken Hans Knibbe en een aantal studenten zichtbaar wat Zijnsgeoriënteerde meditatie inhoudt. Zodra er meer info bekend is, lees je dat op de website en in de volgende nieuwsbrief.

Nieuw: Aanvullende padcoaching met Plato-onderzoek

Studenten die deelnemen aan de Leergangen (1e perspectief en/of 3e perspectief) kunnen aanvullende Padcoaching volgen, ter verdieping van hun pad. Naast de groep van Marion Beugels (die helemaal in het teken staat van de Leergang 1e perspectief) zullen Wilma Zwart en Famke van Halteren in 2019-2020 ieder ook een padcoachgroep begeleiden. Deze twee groepen hebben een nieuwe opzet gekregen. Van de 8 bijeenkomsten zijn er 5 bijeenkomsten die in de bekende setting gegeven worden, met ’s ochtends de beoefening van de principes uit de Leergang en ’s middags de inbreng met individuele casuïstiek. De andere 3 bijeenkomsten staan in het teken van Plato: Plattegrondbewustzijn Onderzoek. Hierin leer je ‘present te zijn in relatie’, wat misschien wel de grootste menselijke uitdaging is.

De Padcoachgroepen onder leiding van Marion Beugels en Wilma Zwart zijn inmiddels volgeboekt, in de groep van Famke van Halteren (die plaats vindt op 8 vrijdagen) zijn nog een paar plaatsen vrij. Je kunt je daarvoor aanmelden als je je ingeschreven hebt voor één van de Leergangen in 2019-2020. Lees meer.

Aanbod voor jongvolwassenen

Vanaf het nieuwe schooljaar is Esther Hamers als leraar verbonden aan de school voor Zijnsoriëntatie. Zij zal het aanbod voor jongvolwassenen gaan verzorgen. Esther is in 2017 afgestudeerd als leraar Zijnsoriëntatie en is als assistent al een aantal jaar verbonden aan groep L van de Zijnstraining.

Het vertrouwde aanbod voor jongvolwassenen (van 18- tot circa 30-jarigen) wordt door Esther Hamers voortgezet. De thema’s in de verschillende programma’s sluiten goed aan bij de ervaringen van jongvolwassenen. In december 2019 start het programma met een tweedaagse Jongerenworkshop met als thema de kunst van Zijnsgeoriënteerde meditatie. In januari volgen zowel de Coachgroep jongvolwassenen als de Inspiratiedagen. Deze programma’s zijn los van elkaar te volgen, maar ook in combinatie met elkaar, wat het pad een extra verdieping geeft. Lees meer.

Ter inspiratie: Het woord Zijns-oriëntatie

Waarom heet Zijnsoriëntatie eigenlijk zo, waar komt de naam vandaan? Tijdens een lezing heeft Hans Knibbe antwoord gegeven op deze vraag. In het volgende filmpje maakt hij duidelijk waarom ‘oriëntatie’ op Zijn belangrijk is.

Bekijk hier de video.

 

 

De volgende nieuwsbrief verschijnt in september met als onderwerpen:

Kringritueel

Pilot Zijnsgeoriënteerde meditatie

Tweedaagse Jongerenworkshop

Winterretraite

Introductietraining

Driedaagse Hans Knibbe

Drieweekse retraite in juni 2020