fbpx

Nieuwsbrief school voor Zijnsorientatie, maart 2020

“Verlichting is liefde zijn en liefde leven. De wereld heeft onze verlichting nodig, want als verlichte wezens dragen we bij aan de verlichting van de wereld. Verlicht zijn betekent dat we niet ingekapseld zijn. We zijn open ruimte, we zijn vrij en dat werkt enorm aanstekelijk.”

Citaat van Hans Knibbe uit: ‘De wereld is mijn motivatie, liefde zijn en liefde leven’.

Ook als school zijn we gemotiveerd om verlichting in de wereld te brengen. Het maakt ons dan ook gelukkig dat steeds meer mensen de weg naar de school weten te vinden en het pad van verlichting lopen.

In deze Nieuwsbrief krijg je informatie over ‘Starten met de Zijnstraining’, de Introductietraining, de komende Inspiratiedag voor jongeren, de Summerschool en het jubileumnummer van de Cirkel. Verder vind je een link naar een verslag van de feestelijke boekpresentatie van ‘Zitten in Zijn, de kunst van meditatie’ en een link naar de volledige tekst van ‘De wereld is mijn motivatie, liefde zijn en liefde leven’.

Starten met de Zijnstraining schooljaar 2020-2021

De Zijnstraining is de basistraining van het Zijnsgeoriënteerde pad. In de Zijnstraining leer je jezelf diepgaand kennen, zowel in je open, verlichte aard als in de verwarde aannames en patronen die voortkomen uit je geschiedenis. Je ontdekt hoe je voorbij de verwarring kunt gaan en verlichting kunt leven in je dagelijkse bestaan.

Je start met het basisjaar, waarin je leert mediteren, visualiseren en vertrouwd raakt met de openheid van Zijn. In het tweede jaar staat het thema ‘leegte’ centraal, zowel de ontologische als de psychologische leegte. Door het doorzien van de illusie van vastigheid ga je de rijkdom van Zijn ervaren: liefde, schoonheid en helderheid. Het derde jaar staat in het teken van nog dieper leren rusten in je non-duale aard én van het leven van je vrije spiritaard en je vrije willen in relaties & in de wereld: ‘rusten in Zijn én doen wat je wilt’.

In september 2020 starten we met twee eerstejaars groepen o.l.v. Famke van Halteren en Esther Hamers. Wil jij daaraan deelnemen? Volg dan eerst de Introductieworkshop aan de school. Ben je al (vrijwel) zeker dat je wilt starten met de Zijnstraining, dan kun je je alvast daarvoor aanmelden, we reserveren dan voor jou een plaats in de Zijnstraining. Na het volledig doorlopen van de intakeprocedure ben je dan zeker dat je kunt starten met de Zijnstraining. Na aanmelding ontvang je meer informatie over de intake-procedure en het intake-formulier. Lees meer.

Introductieworkshop

De eerstvolgende Introductieworkshops staan gepland op donderdag 26 t/m zaterdag 28 maart (nog een paar plaatsen beschikbaar) en donderdag 25 t/m zaterdag 27 juni 2020, beide onder leiding van Famke van Halteren. Tijdens deze driedaagse Introductieworkshop krijg je een proeve van de Zijnsgeoriënteerde visie en werkwijzen, zoals meditatie in beweging en zitmeditatie, het vinden van de vrije contactpositie en de visualisatie van het huis van Zijn en de Zijnsouders. Voor veel mensen is de Introductieworkshop dé opstap naar de Zijnstraining, maar iedereen die geïnteresseerd is in Zijnsoriëntatie, is van harte welkom! Lees meer.

Inspiratiedag voor Jongvolwassenen, Thema ‘vertrouwen’

Al enkele jaren organiseert de school Inspiratiedagen voor jongvolwassenen (tot circa 30 jaar). Veel jonge mensen ervaren deze dagen als een waardevolle mogelijkheid om de Zijnsgeoriënteerde inspiratie te vieren in relatie met leeftijdsgenoten. De eerstvolgende Inspiratiedag vindt plaats op zaterdag 4 april o.l.v. Esther Hamers.

Vertrouwen heeft te maken met rusten in openheid, rusten in de natuurlijke staat. Dat gaat voorbij aan vertrouwen in iets of iemand. Vertrouwen gaat over thuiskomen in je vrije aard en de inherente goedheid daarvan herkennen. Je bent gemaakt van Liefde. Tijdens deze inspiratiedag maak je contact met jouw Vrije Zelf. Je Vrije Zelf herkent onmiddellijk jouw ‘basic goodness’ en ziet dat je nergens meer naar op weg hoeft. Lees meer.

Summerschool

De Summerschool vindt plaats van dinsdag 30 juni t/m zaterdag 4 juli 2020 in de Centrumkerk in Bilthoven. Het thema tijdens de Summerschool is ‘Rusten in je verlichte aard’. Dit jaar staan de zogenaamde derde perspectief visie en beoefening centraal. We zullen contact maken met de grond van je gewaarzijn, en ontdekken dat die vrij, ongeconditioneerd en non duaal is. We leren daarin verwijlen en merken dan dat de zorgelijke zwaarte van ons bestaan wegvalt en er een ongekende lichtheid en probleemloosheid verschijnt. Dit in zichzelf rustende, vrije en sensitieve gewaarzijn vormt de basis van de Zijnsgeoriënteerde visie en methodes. Lees meer.

Boekpresentatie ‘Zitten in Zijn, de kunst van meditatie’

Op zondagmiddag 16 februari werd het nieuwe boek van Hans Knibbe ‘Zitten in Zijn, de kunst van meditatie’ gepresenteerd in de Woudkapel in Bilthoven. Het was een feestelijke en inspirerende bijeenkomst! Na een welkomstwoord door Liesbeth Wolfkamp (voorzitter Stichting Zijnsoriëntatie) heeft Hans Knibbe een korte, interessante lezing gegeven over de inhoud van zijn nieuwe boek. Hierna hebben Frances Nijssen (staflid Unity in Duality en senior groepsbegeleider Jewel Heart) en Gerolf ‘t Hooft (uitgeverij Asoka) op gloedvolle wijze verteld wat hen heeft aangesproken in het boek. Zie voor een mooi verslag en alle foto’s deze link.

Cirkel

In juni verschijnt het jubileumnummer van de Cirkel met als thema ‘De vrucht van het pad’. Over het herinneren van je vrije aard; schoonheid, helderheid en sensitiviteit ervaren. Over gelukkig zijn. Eerst het liefje en dan het werk. In dit zestigste nummer zullen interviews staan met spirituele leraren, artikelen over Zijnsgeoriënteerde beoefening en de doorwerking daarvan in je leven. Het wordt een inspirerend en feestelijk nummer. Heb je nog geen abonnement en wil je vanaf nu 2 x per jaar dit prachtige blad ontvangen, meld je dan hier aan.

‘De wereld is mijn motivatie’

Tijdens de zomerretraite van 2014 heeft Hans Knibbe over zijn eigen motivatie om het pad van verlichting te gaan vertelt. Deze tekst delen we graag opnieuw met jullie, via deze link.