fbpx

Nieuwsbrief school voor Zijnsorientatie, mei 2020

Het is door de corona-maatregelen al een aantal weken stil op de school voor Zijnsoriëntatie. We missen de aanwezigheid van onze studenten en het samenzijn met collega’s.

Tegelijkertijd beginnen we inmiddels ook een beetje te wennen aan de nieuwe situatie. En hebben we manieren gevonden om onze activiteiten zoveel mogelijk door te laten gaan via een online aanbod per ZOOM. Ook zijn er nieuwe, verrassende initiatieven ontstaan om regelmatig samen online te praktiseren. We zijn heel blij dat we op deze manier met onze studenten in contact kunnen blijven en geïnspireerd en samen kunnen zijn.

In deze nieuwsbrief besteden we opnieuw aandacht aan kennismaken met Zijnsoriëntatie, aan de Zijnstraining, de introductieworkshops en de Summerschool. Voor deze trainingen en workshops is inschrijven nog mogelijk. Tot slot bieden we jullie een paar mooie inspiratiefilmpjes aan van Hans Knibbe over zijn nieuwe boek ‘Zitten in Zijn’.

We wensen jou en je naasten een goede gezondheid en alle goeds.

Ons aanbod online

We hebben gelukkig inmiddels kunnen ervaren dat we met behulp van ZOOM ons aanbod op een hoogwaardige en inspirerende manier kunnen aanbieden.

ZOOM heeft namelijk allerlei mogelijkheden, die de ‘live’ werkwijze goed benaderen. We kunnen samen mediteren, de inspiratie opwekken en theorie & vragen bespreken. Er is zelfs de mogelijkheid om in twee- en drietallen te werken, waarbij de leraren even (virtueel) langs kunnen komen.

En we hopen, net als iedereen, van harte dat we elkaar na de zomervakantie weer live (en zo lang het nodig is op 1,5 meter afstand) kunnen ontmoeten. We zijn op dit moment al volop aan het nadenken hoe we de school ‘coronaproof’ kunnen inrichten, zowel voor het werken met grotere als met kleinere groepen.

Informatiemiddag op 20 juni 2020

Heb je interesse, of weet je mogelijk iemand die dat zou kunnen hebben, om kennis te maken met de school en met Zijnsoriëntatie, dan ben je welkom op de informatiemiddag, die plaatsvindt op zaterdagmiddag 20 juni 2020. Via een gevarieerd programma ervaar je de inspiratie van Zijnsoriëntatie en ontvang je informatie over Zijnsoriëntatie als pad van levenskunst. Je maakt kennis met één van de werkwijzen, een leraar van de Zijnstraining en het aanbod. Ook vertelt een student van de Zijnstraining over zijn/haar ervaringen met Zijnsoriëntatie. Uiteraard is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen. Deelname is gratis, wel graag aanmelden. Lees meer.

Starten met de Zijnstraining

Het kan een grote kunst zijn om je, zeker in deze roerige tijd waarin er van alles wegvalt en je een nieuw evenwicht moet vinden, niet te verliezen in alle op overleving gerichte bewegingen van je dagelijkse zelf. Wanneer je dit herkent en graag losser en vrijer zou willen omgaan met al deze bewegingen, dan is de Zijnstraining wellicht iets voor jou. In de Zijnstraining leer je contact te maken met je Zijnsaard, die altijd ruimer is dan je overlevingspanorama en waar een onverstoorbare stilte en openheid in aanwezig is. Wanneer je in die grond rust, word je niet meegesleurd door de golven van je ervaringen. En blijk je in staat te zijn om open en fris om te gaan met alle uitdagingen van het leven.

In september 2020 starten er twee eerstejaars Zijnstrainingsgroepen o.l.v. Famke van Halteren en Esther Hamers. Wil je daaraan deelnemen? Volg dan eerst de Introductieworkshop aan de school. Ben je al (vrijwel) zeker dat je wilt starten met de Zijnstraining, dan kun je je alvast daarvoor aanmelden, we reserveren dan een plaats voor je in de Zijnstraining. Na het volledig doorlopen van de intakeprocedure ben je dan zeker dat je kunt starten met de Zijnstraining. Na aanmelding ontvang je meer informatie over de intake-procedure en het intake-formulier. Lees meer.

Introductieworkshop

De eerstvolgende Introductieworkshops staan gepland op donderdag 25 t/m zaterdag 27 juni en donderdag 2 t/m zaterdag 5 juli 2020, beide onder leiding van Famke van Halteren. Tijdens de driedaagse Introductieworkshop krijg je een proeve van de Zijnsgeoriënteerde visie en werkwijzen, zoals meditatie in beweging en zitmeditatie, het vinden van de vrije contactpositie en de visualisatie van het huis van Zijn en de Zijnsouders. Voor veel mensen is de Introductieworkshop dé opstap naar de Zijnstraining, maar iedereen die geïnteresseerd is in Zijnsoriëntatie, is van harte welkom! Lees meer en om je aan te melden.

Summerschool

De Summerschool vindt plaats van dinsdag 30 juni t/m zaterdag 4 juli 2020 in de Centrumkerk in Bilthoven. Het thema van de Summerschool is ‘Rusten in je verlichte aard’. Dit jaar staan de zogenaamde derde perspectief visie en beoefening centraal. We zullen contact maken met de grond van je gewaarzijn, en ontdekken dat die vrij, ongeconditioneerd en non-duaal is. We leren daarin verwijlen en merken dan dat de zorgelijke zwaarte van ons bestaan wegvalt en er een ongekende lichtheid en probleemloosheid verschijnt. Dit in zichzelf rustende, vrije en sensitieve gewaarzijn vormt de basis van de Zijnsgeoriënteerde visie en methodes. Lees meer en om je aan te melden.

NB: i.v.m. de corona-maatregelen is nog niet zeker of deze retraite live kan plaatsvinden of dat deze online gegeven gaat worden. Mocht je je willen opgeven: via het aanmeldformulier op de site kun je aangeven in welke gevallen je graag deelneemt: alleen live, live en evt. online, alleen online.

Ter inspiratie

Ter inspiratie voegen we een link toe naar twee video’s van Hans Knibbe. In de eerste video geeft Hans een lezing over zijn nieuwe boek ‘Zitten in Zijn’, in de tweede video leest hij hieruit voor. Zie deze link.