fbpx

Nieuwsbrief school voor Zijnsorientatie, november 2020

“… In contact zijn is in het leven zelf zijn. Daarin is liefde aanwezig en dat zingt. Daarin is schoonheid, en daarin wil alles van jou aanwezig zijn, omdat in die ervaring van in verbinding zijn alle psychologische aspecten van jou zich gespiegeld weten in hun pure aard… De contactruimte is de verlichte ruimte. De contactpositie is de verlichte positie …”

Tekstfragment van Hans Knibbe uit transcript Inspiratiebijeenkomst 17 mei 2020

Bovenstaand zicht inspireert ons als school – en hopelijk jullie ook – om steeds opnieuw te starten vanuit de verlichte contactruimte, in het contact met onze studenten, met elkaar als collega’s en met de wereld.

We zijn heel blij met hoe al ons aanbod de afgelopen maanden binnen of buiten de school – corona-proof – doorgang heeft kunnen vinden. Binnen de Zijnstraining zijn de twee eerstejaarsgroepen vol enthousiasme begonnen. Ook hebben zowel de 2e als 3e perspectief leergang een hele mooie, inspirerende start gemaakt. En hebben studenten van de Zijnskring onder leiding van Hans Knibbe een bijzondere studiedag over integratie en verlicht burgerschap gevolgd.

Als school kijken we op dit moment zorgvuldig voor welke groepen het passend is om live samen te komen of online of hybride. Zo heeft de tweedaagse 2 e  perspectief in hybride vorm, en de 3 e  perspectief-retraite online plaatsgevonden. En – zo ervaren we steeds opnieuw – óók online of hybride gaan de inspiratie en diepgang onverminderd door!

In deze Nieuwsbrief berichten we je over de activiteiten die de komende periode, in december en het begin van het nieuwe jaar, zullen gaan plaatsvinden. Zo besteden we aandacht aan ons entree-aanbod in de school: de Introductieworkshop en Introductietraining. Daarnaast kun je in deze nieuwsbrief lezen over ons programma voor twintigers, de winterretraite en de meditatie-driedaagse. Ook vind je een enthousiaste vooruitblik van de Cirkelredactie op het nieuwe nummer wat geheel aan het thema Integratie is gewijd. En hebben we nieuws over Gezonde Zelfliefde: een nieuwe druk en een recensie over dit boek. We sluiten af met een bericht over het secretariaat en een tekst ter inspiratie.

Aangezien dit alweer de laatste Nieuwsbrief van dit jaar is, wensen we je alvast fijne decemberweken, mooie feestdagen in samenzijn met je dierbaren en een goed uiteinde. We hopen je in het nieuwe jaar weer te ontmoeten bij één van onze activiteiten!

Introductieworkshop in december 2020

Van 10 t/m 12 december vindt de eerstvolgende Introductieworkshop plaats, onder leiding van Annet Posthuma. Thema van deze driedaagse workshop is ‘Leven vanuit Rijkdomsbewustzijn’. De workshop is een uitstekende manier om kennis te maken met Zijnsoriëntatie. Tijdens de workshop krijg je een proeve van de Zijnsgeoriënteerde visie en werkwijzen en ontdek je een volledig vrije dimensie in jou, die de bron blijkt te zijn van inherente Rijkdom. Voor de meeste mensen is de Introductieworkshop dé opstap naar de Zijnstraining. Maar je bent ook van harte welkom als je (nog) niet daarmee wilt starten maar wel geïnteresseerd bent in Zijnsoriëntatie. Lees meer

Introductietraining vanaf januari 2021

Naast de Introductieworkshops bieden we dit schooljaar opnieuw een halfjaarlijkse Introductietraining aan onder leiding van Famke van Halteren, met als thema ‘Je wijsheidsgeest aanspreken‘. In zes donderdagen maak je kennis met het Zijnsgeoriënteerde pad van Levenskunst. Je leert contact te maken met je vrije, van nature heldere en liefdevolle Spiritaard en een wijze van zijn, die het mogelijk maakt om geïnspireerde antwoorden te vinden op de vragen die het dagelijks leven voortdurend aan je stelt. Zo kun je een richtinggevoel gaan ontwikkelen wat jouw vrije, wijze bijdrage kan zijn in je verbinding met familie en naasten, de gemeenschap waar je deel van uitmaakt, de mensheid en de aarde. Deze training is ook geschikt om te ontdekken of je verder wilt gaan met de Zijnstraining. De Introductietraining start op donderdag 14 januari 2021. Lees meer

Programma voor twintigers: Spiritjaar en Introductieworkshop

Vanaf januari 2021 starten we aan de school met een halfjaartraining speciaal voor twintigers. Spiritjaar is een training voor mensen tussen circa 20 en 29 jaar, die bewust willen leven en keuzes willen maken vanuit hun vrije, onbezette Spirit-aard.

In het Spiritjaar ontdek je wie je werkelijk bent en leer je je eigen koers te bepalen in je leven door contact te maken met jouw wijsheidsgeest die inherent is aan jou. Vanuit dit innerlijke kompas kun je vanuit vrijheid, voorbij beperkende overtuigingen, gaan doen wat je wilt.

Op 19 en 20 december vindt er een Introductieworkshop plaats. Je kunt in deze workshop kennismaken met Zijnsoriëntatie en met Esther Hamers en Ronald van der Lee, de leraren van de Spiritjaartraining. Je krijgt in deze tweedaagse een voorproefje van de halfjaartraining. Je gaat ervaren hoe het is om een breuk te maken met je geschiedenis en je gewoontepatronen, en te landen in Zijn, in je vrije Spiritaard. Je maakt kennis met de werkvormen van Zijnsoriëntatie, zoals meditatie in beweging, zitmeditatie en visualisaties. Lees meer

Mocht je twintigers kennen die mogelijk geïnteresseerd zijn in ons jongerenprogramma (zoon, dochter, vriend(in), kennis enz.), zou je hen hierop willen attenderen? Er zijn nog plekken vrij zowel in het Spiritjaar als in de Introductie-workshop!

Winterretraite in februari 2021

Van 6 t/m 11 februari vindt onder leiding van Hans Knibbe de winterretraite plaats. Deze retraite zal zowel live als online aangeboden worden. Thema van de retraite is ‘De droom van werkelijkheid’. Het belooft een prachtige, diepgaande retraite te worden, waarin de herkenning van ‘leegte’ centraal staat. Herkenning van leegte betekent doorzien dat de werkelijkheid zoals we die normaal beleven een constructie van onze geest is. Het doorzien van de ‘lege’ aard van onze ervaringswereld opent een enorme ruimte in onze geest en doet ons landen in onze ware aard, die nooit gevangen is geweest in de ‘droom van werkelijkheid’.

De retraite wordt dit jaar gehouden in de Beukenhof, in het Capucijnenklooster van Biezenmortel (Noord-Brabant). Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor (oud-)studenten van de school (op basis van beschikbaarheid van kamers). Wil je verzekerd zijn van een plaats, meld je dan tijdig aan. De uiterlijke inschrijfdatum is 1 januari 2021. Lees meer

Driedaagse ‘Meditatie in de drie perspectieven’ in maart 2021

In navolging van de succesvolle workshop van afgelopen jaar biedt Hans Knibbe in maart opnieuw een driedaagse ‘Meditatie in de drie perspectieven’ aan. In deze workshop, die zowel voor beginners als gevorderden geschikt is, zal hij een proeve geven van de verschillende Zijnsgeoriënteerde meditatievormen; deze worden uitgebreid besproken en beoefend. Je zult tijdens deze dagen heel nabij contact maken met de schoonheid en vreugde van jouw Spiritaard en non-duale Gewaar-Zijn.

Als je kennis wilt maken met Hans Knibbe en/of Zijnsoriëntatie, of als je behoefte hebt om je meditatie-practice te verfrissen en/of te verdiepen, ben je van harte welkom! De driedaagse vindt van 11 t/m 13 maart plaats in de Centrumkerk in Bilthoven. Lees meer

Tijdschrift De Cirkel

Nog even en de nieuwe Cirkel is er! Met dit keer het prachtige en belangrijke thema: Integratie. Want dáár gaat het tenslotte om op een pad van levenskunst.
Hoe doe je dat integreren? Wat betekent Rusten in Zijn voor ons dagelijks leven? Hoe leef je je Spirit? Hans Knibbe gaat hier in zijn openingsartikel uitvoerig op in. Daarnaast zijn er artikelen en interviews die gaan over hoe je de visie belichaamt, ervoor zorgt dat Zijn vlees en bloed wordt, en over compassie voor jezelf en anderen. Maar ook over wat integratie betekent bij fysieke beperkingen. Volgens ons is dit één van de mooiste Cirkels ooit geworden.

Wil je ook een abonnement op dit tweejaarlijkse tijdschrift? Meld je dan hier aan.

Een inkijkexemplaar van de vorige Cirkel vind je hier.

Derde druk en recensie van Gezonde Zelfliefde

We zijn verheugd te kunnen melden dat in oktober alweer de derde druk van het boek Gezonde zelfliefde is uitgekomen. Mocht je een exemplaar willen hebben, dan kun je dat bestellen via de Stichting Zijnsoriëntatie; het boek is weer per direct verkrijgbaar.

Onlangs ontvingen we een lovende recensie over Gezonde Zelfliefde in InZicht, tijdschrift voor non-dualiteit en zelfonderzoek. We zijn blij met het feit dat de inzichten en methodieken van Gezonde Zelfliefde als vernieuwend, uniek en waardevol in de praktijk beschouwd worden. We delen de recensie graag met jullie. Lees meer

Nieuws van het secretariaat

We zijn blij met de aanstelling van een nieuwe collega: Annelies de Gier-van Bemmel. Annelies zal voornamelijk de financiële administratie voor haar rekening nemen. Zij is op de donderdagen op het secretariaat aanwezig. We wensen haar veel werkplezier in de school en binnen ons team.

Ans Roest is de komende tijd i.v.m. ziekte helaas afwezig. Zij heeft afgelopen week een operatie moeten ondergaan. We wensen haar sterkte en een voorspoedig herstel toe.

Ter inspiratie: transcript van inspiratiebijeenkomst

Op 17 mei jl. hield Hans Knibbe een online inspiratiebijeenkomst voor zijn studenten over het concept contactpositie. Van deze bijzondere bijeenkomst is een transcript uitgewerkt. Voor de introductie van deze Nieuwbrief hebben we daar een kort fragment uit gekozen. Graag delen we ter inspiratie het hele transcript met jullie. Lees meer

De volgende nieuwsbrief verschijnt in februari met o.a. als onderwerpen:

In gesprek met Hans Knibbe

Starten met de Zijnstraining

Summerschool 2021