fbpx

Nieuwsbrief school voor Zijnsorientatie, november 2021

We starten deze nieuwsbrief met een terugblik op de feestelijke presentatie van twee bijzondere boeken: Een Schatkist van Overdracht door Geschriften van de 14e-eeuwse boeddhistische dzogchen-yogi Longchenpa én de toelichting daarop Parels uit de Schatkist van Longchenpa, geschreven door Hans Knibbe. Deze boekpresentatie vond plaats op 26 september in de Nicolaïkerk in Utrecht.

We geven je graag een sfeerimpressie:

Een link naar de video’s van de inspirerende toespraken die tijdens de boekpresentatie zijn gehouden door Marjolein Peters (bestuurslid van de Stichting Zijnsoriëntatie), Daan Goedhart (vertaler van Een Schatkist van Overdracht door Geschriften), Jan Geurtz (leraar Tibetaans boeddhisme) en Hans Knibbe (supervisor van het vertaalproces) vind je hier.

In de toespraak die Hans hield, benoemde hij dat de Schatkist voor hem een ongeëvenaarde tekst is als het gaat om een introductie in non-duaal gewaarzijn. Het uitbrengen van het boek in een Nederlandse vertaling ziet hij dan ook als een grote gift aan de Nederlandstalige beoefenaars van dzogchen en daaraan verwante spirituele stromingen. De schat van Longchenpa is hierdoor toegankelijk gemaakt. Het boek De Parels uit de Schatkist, dat als toelichting en verdieping daarop door hem is geschreven, kan de toegang nog verder vergroten. Beide boeken zijn verkrijgbaar via bol.com.

In deze Nieuwsbrief vind je informatie over de eerstvolgende mogelijkheden om kennis te maken met Zijnsoriëntatie: de Informatiebijeenkomst, de Introductieworkshop, de Introductietraining en Spiritdagen voor mensen tussen de 20 en 30 jaar. Verder informeren we je over de Winterretraite en de driedaagse ‘Meditatie in de drie perspectieven’.

Maar eerst kondigen we graag een bijzonder evenement aan dat onze leraren in België organiseren op 20 november aanstaande in Antwerpen.

Evenement in Vlaanderen

Tijdens dit evenement gaat Hans Knibbe met het publiek in gesprek over meditatie, zelfontwikkeling en non-dualiteit. Aan de hand van film- en cursusfragmenten wijst hij de weg naar wat hij iedereen gunt: een completer, liefdevoller en authentieker leven.

Iedereen is van harte welkom. Het evenement vindt plaats in het Kava Congrescentrum in Antwerpen op zaterdag 20 november 2021, vanaf 14.00 uur. Voor meer informatie en om je aan te melden: klik hier

Informatiebijeenkomst 23 november ’21

Wil je graag kennismaken met Zijnsoriëntatie en/of de school? Op dinsdagavond 23 november organiseren we weer een informatiebijeenkomst onder leiding van Annet Posthuma. Via een gevarieerd programma ontvang je informatie over Zijnsoriëntatie als pad van levenskunst. Je maakt kennis met één van de werkwijzen, een leraar van de Zijnstraining en het aanbod. Ook vertelt een student van de Zijnstraining over zijn/haar ervaringen met Zijnsoriëntatie. Uiteraard is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen. Iedereen is van harte welkom. De informatiebijeenkomst vindt online plaats. Lees meer

Introductieworkshop in december ’21

Van 9 t/m 11 december vindt de eerstvolgende Introductieworkshop ‘Leven vanuit Rijkdomsbewustzijn’ plaats, onder leiding van Annet Posthuma. In deze driedaagse Introductieworkshop krijg je een proeve van de Zijnsgeoriënteerde visie en werkwijzen, zoals meditatie in beweging en zitmeditatie, het vinden van de vrije contactpositie en de visualisatie van het huis van Zijn en de Zijnsouders.

Op dag 1 en 2 van de Introductieworkshop ontdek je hoe je je gewoonte van inkapselen in vertrouwde zelfbeelden en gewoontepatronen kunt doorbreken en leer je contact maken met een volledig vrije dimensie in jou, die de bron blijkt te zijn van inherente wijsheid en Rijkdom. Op dag 3 van de workshop ga je jouw vrije wijsheidsblik laten rusten op iets uit je leven wat je moeilijk vindt, bijvoorbeeld een lastige emotionele situatie. Hierdoor ga je jezelf en de ander/de situatie vanuit een ruimere optiek zien en begrijpen.

Voor de meeste mensen is de Introductieworkshop dé opstap naar de Zijnstraining. Maar je bent ook van harte welkom als je (nog) niet daarmee wilt starten maar wel geïnteresseerd bent in Zijnsoriëntatie. Lees meer

Introductietraining vanaf januari ’22

In januari start de halfjaarlijkse Introductietraining ‘Je wijsheidsgeest aanspreken’ onder leiding van Famke van Halteren. In zes donderdagen maak je kennis met het Zijnsgeoriënteerde pad van levenskunst en een variatie aan werkvormen, zoals meditatie in beweging, zitmeditatie, visualisatie en bewustzijnsoefeningen. Deze werkvormen brengen je in contact met je ‘wijsheidsgeest’. Dit contact maakt het mogelijk om geïnspireerde antwoorden te vinden op de vragen die het dagelijks leven voortdurend aan je stelt en geeft je een richtinggevoel voor wat jouw vrije, wijze bijdrage kan zijn in je verbinding met naasten en de gemeenschap waar je deel van uitmaakt. Deze training is ook geschikt om te ontdekken of je verder wilt gaan met de Zijnstraining. De Introductietraining start op donderdag 13 januari 2021. Lees meer

Ben je tussen de 20 en 30 jaar? Wees welkom bij de Spiritdagen

Spiritjaar is een aanbod voor mensen tussen de 20 en 30 jaar, die bewust willen leven en keuzes willen maken vanuit hun vrije, onbezette Spirit-aard.

Tijdens een Spiritdag maak je kennis met verschillende aspecten van beoefening van Zijnsgeoriënteerde Meditatie. Een prachtige en krachtige wijze van meditatiebeoefening die de afgelopen dertig jaar ontwikkeld is aan de School voor Zijnsoriëntatie.

Door de beoefening van meditatie maak je een breuk met het voortdurend ‘op weg zijn’ en wen je aan wie je werkelijk bent. Natuurlijk vraagt meditatie een regelmatige beoefening. Zeker als je wilt dat jouw vrije, Spirit-aard zich gaat uitdrukken in je leven. Wil je ontdekken of meditatie iets voor jou kan betekenen?

Meld je dan aan voor één of meerdere Spiritdagen op 21 november en 12 december 2021. Deelname aan een Spiritdag kost slechts € 35,-. Lees meer

Winterretraite in februari ‘22

Van 5 t/m 10 februari vindt onder leiding van Hans Knibbe de Winterretraite plaats. Net als vorig jaar is het thema van de retraite ‘De droom van werkelijkheid’. Het belooft weer een prachtige, diepgaande retraite te worden, waarin de herkenning van ‘leegte’ centraal staat. Herkenning van leegte betekent doorzien dat de werkelijkheid zoals we die normaal beleven een constructie van onze geest is. Het doorzien van de ‘lege’ aard van onze ervaringswereld opent een enorme ruimte in onze geest en doet ons landen in onze ware aard, die nooit gevangen is geweest in ‘de droom van werkelijkheid’.

De retraite vindt plaats in Frandeux – België. Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor (oud-) studenten van de school (op basis van beschikbaarheid van kamers). Wil je verzekerd zijn van een plaats, meld je dan tijdig aan. De uiterlijke inschrijfdatum is 1 januari 2022. Lees meer

Driedaagse ‘Meditatie in de drie perspectieven’ in maart ‘22

In maart biedt Hans Knibbe opnieuw een driedaagse ‘Meditatie in de drie perspectieven’ aan. In deze workshop, die zowel voor beginners als gevorderden geschikt is, zal hij een proeve geven van de verschillende Zijnsgeoriënteerde meditatievormen; deze worden uitgebreid besproken en beoefend. Je zult tijdens deze dagen heel nabij contact maken met de schoonheid en vreugde van jouw Spiritaard en non-duaal Gewaar-Zijn.

Als je kennis wilt maken met Hans Knibbe en/of Zijnsoriëntatie, of als je behoefte hebt om je meditatie-practice te verfrissen en/of te verdiepen, ben je van harte welkom! De driedaagse vindt van 3 t/m 5 maart plaats in de Centrumkerk in Bilthoven. Lees meer

De volgende nieuwsbrief verschijnt in februari met o.a. als onderwerpen:

In gesprek met Hans Knibbe

Starten met de Zijnstraining

Summerschool 2022