fbpx

Nieuwsbrief school voor Zijnsorientatie, september 2017

Het nieuwe schooljaar!

Het nieuwe schooljaar is van start gegaan; zo fijn om onze studenten weer op de school te ontmoeten! Verschillende van onze meerjarige trainingen zijn deze week begonnen. Daarnaast zijn we volop bezig met de voorbereidingen voor de start van het 1e jaar van de Zijnstraining. De laatste intakes worden gehouden en in september is er nog één kans om de Introductieworkshop te volgen in voorbereiding op de Zijnstraining.

Verheugd zijn we ook dat we dit schooljaar aan de school voor Zijnsoriëntatie starten met twee groepen voor de cursus Gezonde Zelfliefde. Daarnaast hebben we een nieuw programma voor iedereen die geïnteresseerd is in Zijnsoriëntatie: In gesprek met Hans Knibbe. Ons vertrouwde aanbod voor gevorderde studenten kan dit jaar weer rekenen op veel belangstelling. De Leergang 1e perspectief is volgeboekt, voor de Leergang 3e perspectief zijn nog wel plaatsen beschikbaar. Ook de voorbereidingen van het nieuwe jaar van de Zijnskring zijn in volle gang.

Kortom, het belooft weer een mooi schooljaar te worden. Je bent van harte welkom!

Introductieworkshop

Van donderdag 14 t/m zaterdag 16 september vindt de driedaagse Introductieworkshop plaats o.l.v. Famke van Halteren. De Introductieworkshop is een uitstekende manier om kennis te maken met Zijnsoriëntatie. Bovendien maakt de Introductieworkshop deel uit van de toelatingsprocedure voor de Zijnstraining. Als je overweegt om dit jaar nog te starten met het 1e jaar van de Zijnstraining, meld je dan snel aan voor de Introductieworkshop! Natuurlijk ben je ook van harte welkom bij de Introductieworkshop als je (nog) niet wilt starten met de Zijnstraining.

Tijdens de driedaagse Introductieworkshop krijg je een proeve van de Zijnsgeoriënteerde werkwijze en visie. Je ontdekt hoe er – los van alle gewoontes en krampen – een volledig vrije dimensie in jou is, die de bron blijkt te zijn van inherente Rijkdom. Vanuit contact met die bron ontstaat er een fundamenteel andere houding naar jezelf en je dagelijkse leven. We nodigen je van harte uit om hier kennis mee te maken. Lees meer.

De Zijnstraining: 1e jaar

De nieuwe 1e-jaarsgroep van de Zijnstraining (groep 1L) gaat op vrijdag 13 oktober van start onder leiding van Famke van Halteren. De Zijnstraining is de basistraining van het Zijnsgeoriënteerde pad. In drie jaar tijd doorloop je een intensief leerproces van spirituele ontwikkeling en zelfconfrontatie. Je start met het basisjaar, waarin je jouw verlichte aard ontdekt. Je leert mediteren, visualiseren en je raakt vertrouwd met de openheid van Zijn. Je gaat zien hoezeer je gehecht bent geraakt aan jouw geschiedenis en je ontdekt dat je psychologische patronen kunt loslaten. Zo maak je contact met een wijze van Zijn die vele malen ruimer is dan je gewoontezelf. Na het basisjaar kun je verdergaan met de twee vervolgjaren. Uit ervaring blijkt dat de meeste studenten de training vervolgen (lees ook hun ervaringen).

Wil jij in oktober nog starten met de Zijnstraining, meld je dan direct aan of neem zo spoedig mogelijk contact op met de school. Dit i.v.m. de toelatingsprocedure en het aantal beschikbare plaatsen binnen de Zijnstraining. Meer over de Zijnstraining.

Cursus Gezonde Zelfliefde

Na een succesvolle pilot gaat de cursus Gezonde Zelfliefde in september van start. Op de school voor Zijnsoriëntatie bieden we twee groepen aan van 8 dagdelen: op woensdagochtend o.l.v. Wilma Zwart en op dinsdagavond o.l.v. Annet Posthuma. De cursus Gezonde Zelfliefde is ontwikkelend door de Beroepsvereniging van Zijnsgeoriënteerde Begeleiders in nauwe en geïnspireerde samenwerking met Hans Knibbe.
De cursus is bedoeld voor mensen die ‘Gezonde Zelfliefde’ in de praktijk willen leren brengen en die tegelijkertijd kennis willen maken met Zijnsoriëntatie. Je kunt de cursus ook volgen op andere locaties in het land, bij trainers die hiervoor geautoriseerd zijn.

Gezonde Zelfliefde is een belangrijk basis van het Zijnsgeoriënteerde pad van Levenskunst. Het is liefde voor jezelf op een gezonde, niet-neurotische manier. In de cursus Gezonde Zelfliefde leer je je blikrichting om te draaien van ‘daar en dan’ naar ‘hier en nu’. Zo kom je weer in contact met het meest nabije aan jou. Je leert jezelf in een liefdevol licht te plaatsen, waardoor je zowel psychologische gezondheid en welbevinden opbouwt, als diepgaand thuiskomt in je natuurlijke, liefdevolle Zijnsaard. Lees meer.

Hans KnibbeIn gesprek met Hans Knibbe

Dit jaar vervolgen we de reeks Teachings van Hans Knibbe in een nieuw format: In gesprek met Hans Knibbe. Tijdens deze avonden gaat Hans Knibbe in gesprek met de aanwezigen over onze diepste aard, die van nature non-duaal en verlicht is. Wanneer we onze diepste aard weten te herkennen, hebben we een goede basis voor ons pad van levenskunst gevonden. In dialoog met de aanwezigen plaatst Hans Knibbe de verlichte aard in het centrum van de aandacht, zodat herkenning van verlichting eenvoudiger wordt. Deze avonden vinden plaats in een meditatieve setting en zijn zowel voor mensen voor wie dit een eerste kennismaking is met Zijnsoriëntatie als voor studenten die al jarenlang het Zijnsgeoriënteerde pad lopen.

De 1e avond In gesprek met Hans Knibbe vindt plaats op donderdag 12 oktober (van 19.30 -21.30 uur). Omdat de Teachings altijd volgeboekt waren, hebben we gekozen om deze avonden te organiseren op een andere locatie: Het Huis Utrecht (Koepelzaal) aan de Boorstaat 107, vlak bij het Centraal Station. Na afloop is er gelegenheid om met elkaar na te praten onder het genot van een hapje of drankje. Direct aanmelden.

Zijnsoriëntatie voor gevorderde studenten

Na de driejarige Zijnstraining vervolgen de meeste studenten hun pad van verlichte levenskunst aan de school voor Zijnsoriëntatie. Er zijn verschillende wijzen om dat te doen. Sommige studenten kiezen voor het volgen van losse retraites, zoals de Winterretraite of de Zomerretraite. De meeste studenten kiezen voor de Leergangen. De Leergang 1e perspectief gaat dit schooljaar over de kunst en ambacht van meditatievormen. Deze Leergang is inmiddels volgeboekt. In de Leergang 3e perspectief staat de herkenning van non-duale vrijheid en het leren ‘rusten in Zijn’ centraal. Na de drieweekse van afgelopen schooljaar is de Leergang deze keer weer in twee retraites van 5,5 dag in Frandeux. Wil je deelnemen aan de Leergang 3e perspectief, meld je dan snel aan! Zie het complete aanbod.

Zijnskring

Studenten die zich na de driejarige Zijnstraining diepgaand willen committeren aan het Zijnsgeoriënteerde pad en de drie juwelen (leer, leraar, kring) kunnen intreden in de Zijnskring. Inmiddels is deze kring uitgegroeid tot een inspirerende groep van circa 100 padlopers. De Kringintroductiedag heeft deze maand al plaatsgevonden met een groep studenten die toetreding overweegt. Het jaarlijkse Kringritueel vindt dit jaar plaats op zondag 1 oktober op de school voor Zijnsoriëntatie. De eerstvolgende Studiedag van de Zijnskring is op zaterdag 21 oktober. Zie voor meer info: de website van de Zijnskring.

Ter inspiratie: video van Hans Knibbe

In deze video leest Hans Knibbe het Hartadvies van Longchenpa voor aan zijn studenten. Longchenpa is een van de grootste Dzogchen-meesters uit Tibet, die leefde in de veertiende eeuw. Zijn Hartadvies is een van de laatste verzen uit ‘The Way of Abiding’ en beschrijft de kern van de visie in eenvoudige en nabije woorden.
Bekijk de video op ons YouTube-kanaal.

Onze volgende nieuwsbrief verschijnt in oktober met o.a.

  • Aanbod voor jongvolwassenen
  • Themaworkshops
  • Persoonsgerichte begeleidingsgroep
  • Winterretraite