fbpx

Nieuwsbrief school voor Zijnsorientatie, september 2018

Een bruisende start

Wat is het nieuwe schooljaar zinderend van start gegaan! De opening van het schooljaar vierden we met de vertoning van de nieuwe documentaire: Thuiskomen | een portret van Hans Knibbe. We zijn ontzettend trots dat deze film binnenkort vertoond wordt op het Boeddhistische Film Festival Europa én op tv!

Daarnaast zijn we verheugd dat we veel nieuwe studenten mogen verwelkomen: met een volle eerstejaarsgroep in de Zijnstraining én een aantal zij-instromers in het tweede jaar. In de Opleiding Leraar Zijnsoriëntatie is een nieuwe groep studenten gestart; de Leergang 2e en 3e perspectief kunnen weer rekenen op grote deelname. Zelfs voor de Introductietraining van een halfjaar, die in januari van start gaat, is al veel belangstelling. Ook fantastisch dat volgende week zaterdag veel studenten zich (opnieuw) diepgaand verbinden met Zijnsoriëntatie door in te treden in de Zijnskring. We zijn enorm dankbaar hoe de Zijnsgeoriënteerde gemeenschap bruist. 

In deze nieuwsbrief lees je meer over ons bijzondere programma-aanbod. Wij wensen jou een inspirerend schooljaar toe.

Film: Thuiskomen

Afgelopen schooljaar heeft filmmaker Pat van Boeckel een documentaire gemaakt over Hans Knibbe. Hij heeft hiervoor onder andere gefilmd op La Gomera en tijdens de Winterretraite 2018. In mei was de eerste voorpremière in besloten kring en de reacties waren lovend en enthousiast: het is een prachtige documentaire geworden.

We zijn ontzettend trots dat de filmdocumentaire nu vertoond gaat worden op twee landelijke podia! Op zaterdag 29 september staat de film ‘Thuiskomen | een portret van de grondlegger van Zijnsoriëntatie Hans Knibbe’ geprogrammeerd op het Boeddhistische Film Festival Europa (BFFE 2018). Er zijn nog kaarten beschikbaar.
Daarnaast wordt de filmdocumentaire ook uitgezonden in het KRO-NCVR-programma ‘De Boeddhistische Blik’ op 7 oktober 2018. Wij wensen iedereen veel kijkplezier bij de schitterende documentaire! Lees meer.

In gesprek met Hans Knibbe

Ook dit jaar organiseren we weer drie bijeenkomsten In gesprek met Hans Knibbe. Tijdens deze avonden gaat Hans Knibbe in gesprek met de aanwezigen over onze diepste aard, die van nature non-duaal en verlicht is. Wanneer we onze diepste aard weten te herkennen, hebben we een goede basis voor ons pad van levenskunst gevonden. In dialoog met de aanwezigen plaatst Hans Knibbe de verlichte aard in het centrum van de aandacht, zodat herkenning van verlichting eenvoudiger wordt. Deze avonden vinden plaats in een meditatieve setting en zijn zowel voor mensen voor wie dit een eerste kennismaking is met Zijnsoriëntatie als voor studenten die al jarenlang het Zijnsgeoriënteerde pad lopen.

De eerste avond vindt plaats op donderdag 11 oktober 2018 van 19.30 – 21.30 uur in Zaalverhuur 7 (Boothstraat 7, Utrecht). De volgende twee bijeenkomsten zijn op 24 januari en 23 mei 2019. Wil je bij één of meerdere avonden aanwezig zijn, meld je dan snel aan! Lees meer.

Aanbod voor jongvolwassenen

De school voor Zijnsoriëntatie in Utrecht geeft jongeren tot circa 30 jaar een eigen plek in de Zijnsgeoriënteerde gemeenschap. Het is fijn om als jongvolwassene gelijkgestemde leeftijdsgenoten te ontmoeten die eveneens geïnteresseerd zijn in hedendaagse spiritualiteit en die zich aangesproken voelen door Zijnsoriëntatie. In het aanbod voor jongvolwassenen leer je contact te maken met je vrije aard en ontdek je hoe je meer vanuit vrijheid kunt leven.

Dit schooljaar heeft de school haar aanbod voor jongvolwassenen uitgebreid: in december bieden we een tweedaagse Jongerenworkshop o.l.v. Annet Posthuma en Guus Jongen. Je kunt de Jongerenworkshop vervolgen met een drietal Inspiratiedagen. Daarnaast kun je deelnemen aan een Coachgroep voor jongvolwassenen, die in januari 2019 van start gaat. Zowel de Coachgroep als de Inspiratiedagen worden geleid door Guus Jongen. Lees meer.

De Zijnskring

Na de Zijnstraining kunnen studenten hun pad aan de school voor Zijnsoriëntatie vervolgen middels workshops, retraites en/of de leergangen. Daarnaast kunnen studenten die zich diepgaand willen verbinden met het Zijnsgeoriënteerde pad van verlichte levenskunst én de drie juwelen – de leraar, de leer en de kring van beoefenaren – toetreden tot de Zijnskring. De Zijnskring creëert een ruimte voor vitale, inspirerende practice; een ruimte waarin de leden de eigen spirituele beoefening en ontwikkeling optimaal kunnen ondersteunen. Wij zijn dankbaar voor de kostbaarheid hiervan: een bijzonder mooie sangha die ervoor kiest om de non-duale aard te realiseren, om verlichting te leven.

Het verheugt ons dat we op 22 september maar liefst 15 nieuwe leden mogen verwelkomen in deze Kring. Op zaterdag 17 november is de eerstvolgende Studiedag van de Zijnskring, die ook toegankelijk is voor studenten uit het 3e jaar van de Zijnstraining (groep 3K). Kijk voor meer informatie op de website van de Zijnskring.

Extra aanbod voor studenten

Naast ons hoofdaanbod biedt de school dit jaar een mooi (aanvullend) aanbod voor studenten aan de school voor Zijnsoriëntatie.
In deze nieuwsbrief laten we je graag kennismaken met een tweetal (aanvullende) programma’s.

  • Extra Padcoachgroep – voor studenten die dit schooljaar de Leergang 2e of 3e perspectief volgen. Aangezien de twee geplande groepen al snel volgeboekt waren, start in november 2018 een derde Padcoachgroep o.l.v. Wilma Zwart.
  • Persoonsgerichte begeleidingsgroep – voor studenten uit de Zijnstraining en/of de Leergangen die merken dat ze moeite hebben om goed te voelen en/of te verwoorden wat er in hun leeft en om daar op een liefdevolle manier bij aanwezig te zijn. Vanaf januari 2019 o.l.v. Guus Jongen.

Gezonde Zelfliefde

Het afgelopen schooljaar hebben veel mensen kennisgemaakt met Gezonde Zelfliefde. Op verschillende locaties in het land is de cursus gegeven door daarvoor geautoriseerde leraren Zijnsoriëntatie, er zijn lezingen geweest, het boek is verschenen en er zijn vele filmpjes van Hans Knibbe over dit onderwerp gepubliceerd.

Gezonde Zelfliefde is een belangrijke basis van het Zijnsgeoriënteerde pad van Levenskunst. Het is liefde voor jezelf op een gezonde, niet-neurotische manier. Ook in het komend schooljaar kun je Gezonde Zelfliefde (leren) beoefenen via de cursussen die op verschillende plaatsen in het land gegeven worden. Daarnaast geeft Hans Knibbe op vrijdag 28 september nog een lezing in Zutphen over Gezonde Zelfliefde. Via de Beroepsvereniging van Zijnsgeoriënteerde Begeleiders vind je meer informatie over de cursus én de lezing, klik hier.

Ter inspiratie: interview over Gezonde Zelfliefde

Op deze video zie je het interview dat Famke van Halteren (leraar Zijnsoriëntatie) gehouden heeft met Hans Knibbe over zijn motivatie voor Gezonde Zelfliefde.

Bekijk de video op YouTube.

 

Onze volgende nieuwsbrief verschijnt in november met o.a.

Themaworkshop: Kiezen voor Geluk
Introductietraining (halfjaar) vanaf januari
Persoonsgerichte begeleidingsgroep
Winterretraite 2019
Drieweekse retraite in juni 2020