fbpx

Nieuwsbrief school voor Zijnsoriëntatie, januari 2017

De start van 2017

Een nieuw jaar is gestart. We zien uit naar alle mooie trainingen en retraites die de komende tijd volgen. Zoals de drieweekse retraite in Frandeux waaraan maar liefst 65 studenten aan deelnemen. Of de nieuwe aanmeldingen die al binnenkomen voor de Zijnstraining van volgend schooljaar. En het enthousiasme waarmee de nieuwe Themaworkshops ontvangen worden.

En tegelijkertijd zijn we ook bedroefd, want Jacomien Wabeke heeft afscheid moeten nemen als leraar van de school. In deze nieuwsbrief gaat onze aandacht eerst uit naar haar en de droevige reden van haar vertrek.

Afscheid Jacomien Wabeke

Afgelopen vrijdagavond, 13 januari, hebben we tijdens een bijeenkomst, samen met haar studenten, met pijn in ons hart afscheid moeten nemen van Jacomien Wabeke als leraar van de school. In oktober werden er bij haar uitzaaiingen geconstateerd; vlak na kerst werd duidelijk hoe beperkt haar tijd nog zal zijn. Na een ziekenhuisopname begin dit jaar is Jacomien inmiddels thuis, waar zij samen met haar partner haar laatste levensfase zo prettig mogelijk wil doorbrengen. Het bedroeft ons, afscheid te nemen van Jacomien. Dank je wel, lieve Jacomien, voor alles. Dank voor wie je was als leraar en voor wie je was als lid van het dagelijkse bestuur van de school.

Jacomien heeft aan haar studenten en collega’s een brief geschreven, waarin ze haar inspiratie in liefde nog eenmaal deelt: “Ik wens elk van jullie toe dat je vol vertrouwen voortgaat op dit pad en dat je, op jouw eigen manier, vindt wat ik gevonden heb: oneindige liefde, tijdloze schoonheid en onbegrensde vrijheid. Het is niet moeilijk, het is niet ver weg, het is wie je van nature al bent! Al wat je nodig hebt is een diepe motivatie, een helder, steeds weer opnieuw bekrachtigd besluit om te blijven, wat er ook gebeurt, en nabije leraren aan wie je vol vertrouwen de leiding kunt geven. Dit zijn de elementen die voor mij doorslaggevend waren op mijn pad en ik wens jullie allen toe dat je in dit opzicht net zoveel doorzettingsvermogen en geluk zult hebben als ik.” Lees meer.

Themaworkshop: Zijnsmeditatie

Vanaf januari biedt de school een reeks Themaworkshops. Deze drie tweedaagse workshops zijn los van elkaar te volgen óf als reeks. De eerste workshop vindt plaats op vrijdag 27 & zaterdag 28 januari 2017 met als thema: Zijnsmeditatie.
In deze tweedaagse workshop ontdek je de kunst van Zijnsmeditatie, onder leiding van Marc Wenselaers.

Zijnsmeditatie is de kunst om open in de onbeschreven ruimte te staan. En om – als je je ware aard hebt leren kennen – daar zo aan te wennen dat je ware aard als een voortdurende metgezel bij jou aanwezig is. Dan raakt je leven doordrenkt van lichtheid, gemak, blijheid, helderheid, zachtzinnigheid en goedaardigheid. Het is net alsof een innerlijk licht is gaan schijnen. Jouw uiterlijke leven is daarmee niet opeens anders geworden; het is wel oneindig dieper, mooier, interessanter en waardiger geworden. Lees meer.

Persoonsgerichte begeleidingsgroep

TERUG in ons aanbod: de persoonsgerichte begeleidingsgroep onder leiding van psychotherapeut Berny van Putten. Jarenlang begeleidde Berny deze groepen en in het voorjaar gaat zij hier opnieuw mee van start. De groep is bedoeld voor studenten uit de Zijnstraining of de Leergangen die merken dat ze, ondanks hun vorderingen op het pad van verlichte levenskunst, regelmatig moeite hebben om goed te voelen en/of verwoorden wat er in hun leeft en om daar op een liefdevolle manier bij aanwezig te kunnen zijn en blijven.

Berny van Putten zorgt in de begeleidingsgroep voor een open en veilige onderzoeksruimte waarin je alles kunt inbrengen wat er in jou leeft: dingen van binnen en buiten de groep. Je wordt uitgenodigd om nieuwsgierig te zijn naar precies zoals het is en om steeds opnieuw vanuit een open en liefdevolle Gestalteblik te kijken. Lees meer.

Hans KnibbeTeachings Hans Knibbe

Onze diepste aard is van nature non-duaal en verlicht. Wanneer we dat weten te herkennen hebben we een goede basis voor ons pad van levenskunst gevonden. Met behulp van teksten uit zijn boek Zie, je bent al vrij! én in dialoog met de aanwezigen zal Hans Knibbe dat wat altijd al aanwezig maar onopgemerkt is, woorden geven en in het centrum van de aandacht plaatsen zodat herkenning gemakkelijker wordt.

De Teachings zijn zowel voor mensen voor wie het een eerste kennismaking is met Zijnsoriëntatie tot studenten die al jarenlang het Zijnsgeoriënteerde pad lopen. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij van tevoren het boek Zie, je bent al vrij! gelezen hebben.
Je bent van harte welkom bij de Teachings op donderdag 23 maart en/of 25 mei 2017. Wees er op tijd bij; de Teachings zijn meestal snel volgeboekt. Lees meer.

Ter inspiratie: interview

Een jaar geleden, januari 2016, hield Patrick Kicken van nondualiteit.nu een interview met Jacomien Wabeke en Mariska Denayere. We willen dit interview graag nogmaals delen. Bekijk hier interview.

Onze volgende nieuwsbrief verschijnt in maart 2017.