fbpx

Nieuwsbrief school voor Zijnsoriëntatie, juni 2016

Pad van verlichte levenskunst

De zomer komt eraan. Tijd om terug te blikken op de ontwikkelingen van de afgelopen tijd én om vooruit te blikken op het komende schooljaar. Net zoals tijdens de jaarlijkse Gemeenschapsdag op 5 juni j.l., waar we samen met ruim 90 studenten hebben stilgestaan bij Zijnsoriëntatie als ‘pad van verlichte levenskunst’. Maar voordat we dit mooie schooljaar afronden, zien wij uit naar de Zomerretraite in Marelles. Deze achtdaagse retraite start op zaterdag 2 juli met ruim 30 studenten; een diepgaande retraite waarin non-dualiteit en non-meditatie centraal staan.
Uiteraard zijn we ook volop bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe jaar: de intakes met nieuwe studenten voor de Zijnstraining en de opleidingen, ons vervolgaanbod met o.a. de drieweekse retraite in Frandeux en ons kennismakingsaanbod: informatiemiddagen, introductieworkshops en een lezing. Kortom, de school bruist! Wij zien met plezier en inspiratie uit naar het nieuwe schooljaar en wensen jou een heerlijke, verlichte zomer toe.

rode balk klein (410x458)Starten met de Zijnstraining

De Zijnstraining is de basistraining van het Zijnsgeoriënteerde pad. In drie jaar tijd doorloop je een intensief leerproces van spirituele ontwikkeling en zelfconfrontatie. Je start met het basisjaar, waarin je jouw verlichte aard ontdekt. Je leert mediteren, visualiseren en je raakt vertrouwd met de openheid van Zijn. Je gaat zien hoezeer je gehecht bent geraakt aan jouw geschiedenis en je ontdekt dat je psychologische patronen kunt loslaten. Zo maak je contact met een wijze van zijn die vele malen ruimer is dan je gewoontezelf.
Na het basisjaar kun je verdergaan met de twee vervolgjaren. Uit ervaring blijkt dat de meeste studenten de training vervolgen.
In oktober 2016 gaan er weer twee nieuwe 1e-jaarsgroepen van start: groep 1K o.l.v. Jacomien Wabeke (Utrecht) en groep V1B o.l.v. Marc Wenselaers (Antwerpen). Wil jij starten met de Zijnstraining? Lees dan verder.

BoeddhabeeldIntroductieworkshops

Dit jaar biedt de school drie Introductieworkshops in Nederland en één in Vlaanderen. Deze driedaagse workshops zijn toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in Zijnsoriëntatie. Je krijgt een proeve van de Zijnsgeoriënteerde werkwijze en visie. Je ontdekt hoe er – los van alle gewoontes en krampen – een volledig vrije dimensie in jou is, die de bron blijkt te zijn van inherente Rijkdom. Vanuit contact met die bron ontstaat er een fundamenteel andere houding naar jezelf en je dagelijkse leven.
We nodigen je van harte uit om hier kennis mee te maken. Lees meer.

  • Utrecht – do. 30 juni t/m za. 2 juli
  • Utrecht – do. 25 t/m za. augustus
  • Utrecht – do. 15 t/m za. 17 september
  • Antwerpen – vr. 23 t/m zo. 25 september

IngangGratis Informatiemiddag in september

De afgelopen weken hebben veel mensen onze gratis Informatiemiddagen gevolgd. Mooi om te merken hoe snel zij zelf de sfeer en de openheid van Zijn konden ervaren – en hoe dat bij hen doorgewerkt heeft. Wij organiseren graag een volgende Informatiemiddag op zaterdag 3 september. Via een gevarieerd programma ervaar je de inspiratie van Zijnsoriëntatie en ontvang je volop informatie over Zijnsoriëntatie als pad van levenskunst. Je maakt kennis met één van de werkwijzen, een trainer van de Zijnstraining en het aanbod. Ook vertelt een student van de Zijnstraining over zijn/haar ervaringen met Zijnsoriëntatie. Uiteraard is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen. Deelname is gratis, aanmelden is gewenst. Lees meer.

Hans Knibbe lezingLezing door Hans Knibbe

Op donderdagavond 15 september geeft Hans Knibbe een lezing over gezonde Zelfliefde. Eenvoudig gezegd gaat gezonde Zelfliefde over de kunst jezelf lief te hebben. Een ware kunst, want bewust en onbewust zijn we vaak niet liefdevol naar onszelf. Ongemerkt en chronisch herhalen we oude patronen die geen ruimte laten aan zelfzorg, aan liefde.
Tijdens de lezing legt Hans Knibbe uit hoe gezonde zelfliefde resoneert met jouw verlichte aard. Hij laat zien hoe je de liefdevolheid van je vrije aard sterker kunt laten worden, hoe je jouw basale goedheid kunt leven. Zo schep je een gevoelsklimaat in jou dat blijvend liefdevoller is. De lezing wordt georganiseerd door Stichting Zijnsoriëntatie. Lees meer.

IMG_1618Nieuw! Cursus Gezonde Zelfliefde

In september start de nieuwe cursus Gezonde Zelfliefde. Deze cursus is ontwikkelend i.s.m. de Beroepsvereniging van Zijnsgeoriënteerde Begeleiders en wordt zowel op de school voor Zijnsoriëntatie als op andere locaties in het land aangeboden. De cursus is bedoeld voor mensen die ‘Gezonde Zelfliefde’ in de praktijk willen leren brengen en die tegelijkertijd kennis willen maken met Zijnsoriëntatie.
Gezonde Zelfliefde is een belangrijk basis van het Zijnsgeoriënteerde pad van Levenskunst. Het is liefde voor jezelf op een gezonde, niet-neurotische manier. In de cursus Gezonde Zelfliefde leer je je blikrichting om te draaien van ‘daar en dan’ naar ‘hier en nu’. Zo kom je weer in contact met het meest nabije aan jou. Je leert jezelf in een liefdevol licht te plaatsen, waardoor je zowel psychologische gezondheid en welbevinden opbouwt, als diepgaand thuiskomt in je natuurlijke, liefdevolle Zijnsaard. Lees meer.

IMG_9905Zijnsoriëntatie voor gevorderde studenten

Na de Zijnstraining kun je je pad aan de school voor Zijnsoriëntatie vervolgen middels workshops, retraites en/of de leergangen. Ruim 120 studenten hebben dit afgelopen schooljaar de Leergangen gevolgd. Ook voor de komende Leergangen (2e en 3e perspectief) is het aantal aanmeldingen groot. Dat verheugt ons, zeker nu de 3e perspectief Leergang komend schooljaar wordt aangeboden in de vorm van een drieweekse retraite! Het is zeer waardevol om drie weken onafgebroken de non-duale practice te ‘beoefenen’ – en heel bijzonder dat al ruim 40 studenten daar enthousiast op ingetekend hebben. Wij zijn dankbaar voor de kostbaarheid hiervan: hoe studenten én trainers zoveel tijd en ruimte vrijmaken om de non-duale aard te realiseren, om verlichting te leven. Zie het complete aanbod.

Iene_van_OoijenNieuw! Opleiding trainers, begeleider en leraar

Komend schooljaar start de nieuwe Opleiding trainer, begeleider en leraar Zijnsoriëntatie voor studenten (na minimaal de driejarige Zijnstraining) die intensief het Zijnsgeoriënteerde pad gaan én die de intentie hebben om Zijnsoriëntatie ‘uit te dragen’ en professioneel vorm te geven. Met deze vernieuwde opleiding ontdek je gaandeweg waar jouw specifieke spirituele talenten en affiniteiten liggen en tot wat voor inspirator jij je kunt/wilt ontwikkelen: als trainer, begeleider of leraar. De modules, die deel uitmaken van de opleiding, zijn ook toegankelijk voor afgestudeerd Zijnsgeoriënteerde begeleiders/coaches en voor leden van de Zijnskring. De trainer van de opleiding is Iene van Oijen. Lees meer.

Hans KnibbeNieuw! Opleiding Leraar non-dualiteit

Met ingang van het schooljaar 2016/17 start bovendien een nieuwe vervolgopleiding o.l.v. Hans Knibbe. De opleiding Leraar non-dualiteit is voor Zijnsgeoriënteerde leraren/begeleiders die zich geroepen voelen om het verlichte zicht over te brengen aan hun studenten. Als leraar non-dualiteit biedt je bijvoorbeeld retraites, meditatieavonden en een pad-aanbod waarbij het non-duale zicht het uitgangspunt en hoofdonderwerp is. Dit aanbod onderscheidt zich daarin van het andere (1e en 2e perspectief) Zijnsgeoriënteerd aanbod dat dichter aansluit bij de psyche van de student en waar verlichting wel de inspirationele grondslag vormt, maar niet de hoofdbeoefening is. De opzet van deze nieuwe vervolgopleiding is dat je je ontwikkelt tot ‘leraar non-dualiteit in de lijn van Zijnsoriëntatie’. Lees meer.

youtubeZijnsoriëntatie op YouTube!

Sinds een paar maanden heeft Zijnsoriëntatie een eigen YouTube-kanaal. In de afgelopen weken zijn daarop weer mooie video’s van Hans Knibbe gepubliceerd. Abonneer je op dit YouTube-kanaal en blijf op de hoogte van alle nieuwe video’s. Of bekijk de video’s hier:

Je kunt ons ook volgen op Facebook!

Onze volgende nieuwsbrief verschijnt in juli/augustus met o.a.