fbpx

Nieuwsbrief school voor Zijnsoriëntatie, mei 2017

Inspiratie op het Zijnsgeoriënteerde pad

Wij zijn ontzettend blij dat zoveel mensen kiezen voor Zijnsoriëntatie als pad van verlichte Levenskunst. Terwijl we al volop bezig zijn met de voorbereidingen én inschrijvingen voor het nieuwe schooljaar, verheugen wij ons tegelijkertijd op het (kortdurende) aanbod in de komende maanden aan de school voor Zijnsoriëntatie: de Themaworkshop ‘Kiezen voor Geluk’, een Inspiratiedag voor jongvolwassenen, de Gemeenschapsdag én de Summerschool (bijna volgeboekt), de Teaching van Hans Knibbe (reeds volgeboekt) én de lezing van Hans Knibbe op zondag 21 mei. Kortom, wij bieden je ook de komende periode volop gelegenheid om je te laten inspireren op het Zijnsgeoriënteerde pad. Je bent van harte welkom!

In deze nieuwsbrief lees je meer over ons programma-aanbod. Daarnaast vind je een artikel waarin Hans Knibbe zijn motivatie verwoordt. En onthullen we met trots ons eerste Engelstalige E-book: See, you are already free!  

Hans KnibbeLezing door Hans Knibbe

Op zondag 21 mei geeft Hans Knibbe een lezing over: gezonde Zelfliefde. Eenvoudig gezegd gaat gezonde Zelfliefde over de kunst jezelf lief te hebben. Een ware kunst, want bewust en onbewust zijn we vaak niet liefdevol naar onszelf. Ongemerkt en chronisch herhalen we oude patronen die geen ruimte laten aan zelfzorg, aan liefde.
Tijdens de lezing legt Hans Knibbe uit hoe gezonde Zelfliefde resoneert met jouw verlichte aard. Hij laat zien hoe je de liefdevolheid van je vrije aard sterker kunt laten worden, hoe je jouw basale goedheid kunt leven. Zo schep je een gevoelsklimaat in jou dat blijvend liefdevoller is. De lezing wordt georganiseerd door Stichting Zijnsoriëntatie en vindt plaats in de Marnixzaal van het UCK in Utrecht. Lees meer.

Kennismaking, Introductieworkshops en Zijnstraining

Ben je geïnteresseerd in Zijnsoriëntatie en/of overweeg je om met de Zijnstraining te starten? Wil jij meer weten over het Zijnsgeoriënteerde pad van verlichte levenskunst? Dan bieden we je de komende periode nog verschillende mogelijkheden om kennis te maken met de school voor Zijnsoriëntatie en de visie. Wees van harte welkom en meld je zo snel mogelijk aan!

Na een driedaagse Introductiecursus en de (schriftelijke) intake kun je na toelating definitief starten met de Zijnstraining. Gezien het aantal aanmeldingen is het prettig als je alvast aan ons doorgeeft dat je overweegt om dit jaar te starten met de Zijnstraining. Wil je weten hoe onze huidige studenten de Zijnstraining ervaren, lees dan hun aanbevelingen.

Inspiratiedag voor jongvolwassenen

De Inspiratiedagen zijn bedoeld voor jongvolwassenen (circa 18 – 30 jaar) die geïnteresseerd zijn in hedendaagse spiritualiteit en die zich aangesproken voelen door Zijnsoriëntatie. Tijdens de Inspiratiedag maak je contact met je vrije aard en ontdek je hoe je vanuit vrijheid kunt leven. De eerstvolgende Inspiratiedag o.l.v. Annet Posthuma is op zaterdag 13 mei, met als thema: Met welke ogen kijk je?

Meestal kijken we door de bril van onze geschiedenis naar de wereld. We kleuren het plaatje van de ‘wereld’ in op basis van onze ervaringen. Tijdens deze Inspiratiedag ontdek je het verschil tussen kijken vanuit conventionele aandacht (vanuit je geschiedenis en ervaringen) en kijken vanuit liefdevolle aandacht (vanuit openheid, met Spirit-ogen). Wanneer je kijkt met een Spirit-blik is je aandacht als vanzelf liefdevol. Het is alsof je de werkelijk dan voor het eerst pas echt ziet: open, stralend, liefdevol en compleet. Lees meer.

Themaworkshop: Kiezen voor Geluk

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni vindt de 3e en laatste Themaworkshop van dit schooljaar plaats. Het thema is: Kiezen voor Geluk. Er is een eeuwige bron van rijkdom en geluk in ons. Het contact met deze bron is het uitgangspunt in Zijnsoriëntatie. In Zijnsoriëntatie onderscheiden we drie soorten geluk: relatief geluk, Spirit-geluk en Groot geluk.

Tijdens de tweedaagse workshop ontdek je de facetten van deze drie vormen van geluk. Je leert dat je telkens opnieuw kunt kiezen voor Geluk, geluk dat losstaat van de relatieve omstandigheden. Zo ervaar je hoe het is om je leven vorm te geven vanuit Rijkdomsbewustzijn. Famke van Halteren is de trainer van deze workshop. Lees meer.

See, you are already free!

We zijn bijzonder trots op onze eerste Engelstalige E-book: See, you are already free! Dit E-book is de vertaling van het prachtige Zie, je bent al vrij! van Hans Knibbe, waarin hij een schets geeft van Zijnsoriëntatie als non-duaal pad. Marianne Bellingwout heeft het boek op inspirerende wijze vertaald. We zijn heel blij dat we met dit boek nu ook Engelstaligen kennis kunnen laten maken met Zijnsoriëntatie. Het boek is mede tot stand gekomen dankzij een anonieme gift.
See, you are already free! is als E-book uitgegeven door Asoka, i.s.m. Stichting Zijnsoriëntatie. Je kunt het E-book voor € 8,99 bestellen bij Asoka. Lees meer.

Feestelijke Gemeenschapsdag

De jaarlijkse Gemeenschapsdag is een dag voor iedereen die zich verbonden voelt met Zijnsoriëntatie. Een dag om je te laten inspireren door Zijnsoriëntatie als pad van verlichte levenskunst, om oude bekenden te ontmoeten én om nieuwe padlopers te leren kennen.
En het wordt een bijzondere dag! De school voor Zijnsoriëntatie bestaat dit jaar namelijk 30 jaar. Dat willen we niet geheel onopgemerkt voorbij laten gaan.

De Gemeenschapsdag wordt gehouden op zondag 2 juli 2017 in Utrecht. We starten de dag om 14.30 uur met koffie/thee bij Stael. Na een feestelijke start vertrekken we vanuit daar naar de school voor Zijnsoriëntatie, waar Hans Knibbe de dag zal inleiden. Rond 18.00 uur vervolgen we het programma in Stael: met lekker vegetarisch eten en goede muziek. Lees meer.

Aanbod 2017 – 2018 online!

Natuurlijk biedt de school voor Zijnsoriëntatie in het schooljaar 2017 – 2018 ook weer een rijk programma met onder meer: de driejarige Zijnstraining, de opleiding Trainer, begeleider en coach, de Leergangen van het 1e en 3e perspectief, nascholing, Gezonde Zelfliefde, retraites enz. Alle data zijn rond en de info staat online. Wil je verzekerd zijn van een plek, meld je dan tijdig aan! Heb je vragen, neem dan contact op met de school. Zie het complete aanbod.

Ter inspiratie: artikel Hans Knibbe

NIEUW online artikel! In ‘De wereld is mijn motivatie’ gaat Hans Knibbe in op zijn motivatie voor het Zijnsgeoriënteerde pad. Hans Knibbe: “Verlichting is liefde zijn en liefde leven. De wereld heeft onze verlichting nodig, want als verlichte wezens dragen we bij aan de verlichting van de wereld. Verlicht zijn betekent dat we niet ingekapseld zijn. We zijn ruimte, we zijn vrij – en dat werkt enorm aanstekelijk. Alles wat we doen brengen we tot bloei en schoonheid. De hele wereld is mijn motivatie om het pad van verlichting te gaan.” Lees het complete artikel.

Onze volgende nieuwsbrief verschijnt in juni/juli met o.a.

  • Zijnstraining 
  • Leergang 1e perspectief
  • Leergang 3e perspectief
  • Cursus: Gezonde Zelfliefde
  • Zijnskring