fbpx

Nieuwsbrief school voor Zijnsoriëntatie, november 2016

Veelzijdige programma’s

Dit najaar zijn alle langdurige trainingen en opleidingen weer volledig van start gegaan. Met verrassend grote aantallen deelnemers: zo hebben we maar liefst 40 nieuwe studenten welkom geheten in het 1e jaar van de Zijnstraining. Het is echt verheugend dat zovelen diepgaand het Zijnsgeoriënteerde pad van verlichting willen gaan.
De komende maanden kun je meer kortdurend open aanbod aan de school volgen. Een deel hiervan is speciaal voor mensen die kennis willen maken Zijnsoriëntatie of die op een meer ‘laagdrempelige’ wijze Zijnsoriëntatie een plek in hun leven willen geven. Zo kun je vanaf januari deelnemen aan de de Themaworkshops, de Introductietraining en de Informatiemiddagen. Studenten en oud-studenten zijn natuurlijk van harte welkom bij onze jaarlijkse Winterretraite in Frandeux. In deze retraite zijn ook enkele plaatsen beschikbaar voor mensen die (nog) geen student zijn aan de school.

Kortom, na de bruisende start in het najaar zien we ernaar uit je in het nieuwe jaar te ontmoeten bij een van onze mooie, kortdurende programma’s. Wees van harte welkom!

rode balk klein (410x458)Themaworkshops & Introductietraining

NIEUW! Vanaf januari biedt de school een reeks Themaworkshops. Deze drie tweedaagse workshops zijn los van elkaar te volgen óf als reeks. De complete reeks geeft je een uitstekende introductie in Zijnsoriëntatie.
Dit aanbod is zeker aan te raden als je deelname aan de Zijnstraining overweegt of als je de Zijnsgeoriënteerde inspiratie wakker wilt houden.

De drie thema’s zijn: Zijnsmeditatie, Vorm in Verbinding Zijn en Kiezen voor Geluk. Tijdens deze workshops maak je bovendien kennis met drie trainers van de school: Marc Wenselaers, Annet Posthuma en Famke van Halteren, die ieder een workshop begeleiden. De eerste tweedaagse start op 27 & 28 januari 2017. Meld je snel aan. Lees meer.

annet-posthuma_01Inspiratiedag: Zijn met gedachtes en gevoelens

Al gedurende enige tijd organiseert de school Inspiratiedagen voor jongvolwassenen (tot circa 30 jaar). Veel jonge mensen ervaren deze dagen als een waardevolle mogelijkheid om de Zijnsgeoriënteerde inspiratie te vieren in relatie met leeftijdsgenoten.

De eerstvolgende Inspiratiedag vindt plaats op zaterdag 3 december o.l.v. Annet Posthuma. Het thema van deze dag is: Zijn met gedachtes en gevoelens. Tijdens deze dag ontdek je dat je eindeloos ruimer bent dan je gevoelens/gedachtes en ervaar je jezelf (inclusief je gedachtes/gevoelens) vanuit de lichtheid en vrijheid van Zijn. Lees meer.

IngangGratis informatiemiddag

Ben je geïnteresseerd in Zijnsoriëntatie en/of overweeg je om met de Zijnstraining te starten? Wil jij meer weten over het Zijnsgeoriënteerde pad van verlichte levenskunst? Dan ben je op zaterdag 7 januari van harte welkom bij de Informatiemiddag op de school voor Zijnsoriëntatie. De toegang is gratis, aanmelden gewenst.

Via een gevarieerd programma krijg je deze middag volop informatie over Zijnsoriëntatie als pad van levenskunst. Je ervaart zelf één van de werkwijzen, je maakt kennis met een trainer en je krijgt informatie over het aanbod van de school. Ook zijn er studenten aanwezig die vertellen over hun ervaringen met Zijnsoriëntatie. Uiteraard is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen. Lees meer.

FrandeuxWinterretraite 2017

Al jarenlang is de Winterretraite één van de hoogtepunten in het programma van de school. Ook in januari 2017 kun je deelnemen aan deze prachtige, diepgaande vijfdaagse retraite o.l.v. Hans Knibbe in Frandeux. Tijdens deze retraite ervaar je de helende en transformerende werking van je Spirit. Zo kun je het nieuwe jaar geïnspireerd beginnen, je leven vervulling geven en van meer betekenis zijn voor anderen.

De vijfdaagse retraite vindt plaats van 7 t/m 12 januari 2017 en is bedoeld voor studenten en oud-studenten van de school voor Zijnsoriëntatie. Er zijn enkele plaatsen voor deelnemers buiten de school. Wil je verzekerd zijn van een plaats, meld je dan snel aan! Lees meer.

HandPersoonsgerichte begeleidingsgroep

TERUG in ons aanbod: de persoonsgerichte begeleidingsgroep onder leiding van psychotherapeut Berny van Putten. Jarenlang begeleidde Berny deze groepen en in het voorjaar gaat zij hier opnieuw mee van start. De groep is bedoeld voor studenten uit de Zijnstraining of de Leergangen die merken dat ze, ondanks hun vorderingen op het pad van verlichte levenskunst, regelmatig moeite hebben om goed te voelen en/of verwoorden wat er in hun leeft en om daar op een liefdevolle manier bij aanwezig te kunnen zijn en blijven.

Berny van Putten zorgt in de begeleidingsgroep voor een open en veilige onderzoeksruimte waarin je alles kunt inbrengen wat er in jou leeft: dingen van binnen en buiten de groep. Je wordt uitgenodigd om nieuwsgierig te zijn naar precies zoals het is en om steeds opnieuw vanuit een open en liefdevolle Gestalteblik te kijken. Lees meer.

Afbeelding schatkamerPrachtig artikel ter inspiratie

Hans Knibbe publiceert regelmatig Zijnsgeoriënteerde artikelen in bijvoorbeeld tijdschrift ‘de Cirkel’ en InZicht. Een aantal van deze artikelen vind je op de website van de school, zoals deze: Leegte als toegang tot vervulling (Hans Knibbe, InZicht).

Onze volgende nieuwsbrief verschijnt in december 2016.