fbpx

Nieuwsbrief school voor Zijnsoriëntatie, november 2017

30 jaar!

De school voor Zijnsoriëntatie (opgericht in 1987) bestaat 30 jaar! Om dit te vieren, hebben we de vooraanstaande Westerse Lama Tony Duff uitgenodigd om een seminar te geven. Wij zijn bijzonder verheugd dat Tony Duff deze uitnodiging aangenomen heeft en in januari 2018 naar Nederland komt voor een driedaags seminar ‘Introduction in Dzogchen’ aan de school voor Zijnsoriëntatie. Het belooft een bijzondere driedaagse te worden!

Naast dit bijzondere seminar kun je natuurlijk ook de komende maanden deelnemen aan ons vertrouwde, inspirerende aanbod. Met onder andere de Inspiratiedagen voor jongvolwassenen, de Introductietraining/Themaworkshops, de groep Persoonsgerichte Begeleiding voor studenten van de school én de jaarlijkse Winterretraite. Je bent van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen!

Driedaags seminar met Tony Duff

In het kader van 30 jaar school voor Zijnsoriëntatie organiseert de school voor Zijnsoriëntatie een driedaags seminar met Tony Duff. Tony Duff is een vooraanstaande, westerse Lama. Hij was student van Chogyam Trungpa Rinpoche en volgde vele Dzogchen Teachings bij de meest vooraanstaande Dzogchen Masters in Oost Tibet. Tony Duff is zeer goed onderlegd in de visie van Longchenpa, wat goed aansluit bij de beoefening van het 3e perspectief zoals wij dat aan de school beoefenen.

Wij zien dit seminar als een buitengewone kans om te Dzogchen te praktiseren onder leiding van deze Lama. Via meditaties, introductie, theorie én zijn ervaringen in de Boeddhistische traditie ontvang je in dit seminar een ‘Introduction in Dzogchen’. Het seminar vindt plaats op 19, 20 en 21 januari 2018, als gift aan de Zijnsgeoriënteerde gemeenschap. De open inschrijving start op 1 december 2017 via onze website. Lees meer.

Introductietraining/Themaworkshops

De Introductietraining is een diepgaande kennismaking met Zijnsoriëntatie. Aan de hand van drie thema’s ontdek je precies wat Zijnsoriëntatie is en wat het pad voor jou kan betekenen. De Introductietraining is met name geschikt voor mensen die deelname aan de Zijnstraining overwegen óf voor mensen die geïnteresseerd zijn in het Zijnsgeoriënteerde pad van verlichte levenskunst maar die (nog) niet willen starten met de driejarige Zijnstraining. De Introductietraining bestaat uit de complete reeks van drie Themaworkshops:

Je kunt de Themaworkshops ook als ‘losse’ workshops volgen. Meld je snel aan voor de complete reeks óf voor één of meerdere workshops. Lees meer.

Inspiratiedag voor jongvolwassenen

Al enkele jaren organiseert de school Inspiratiedagen voor jongvolwassenen (tot circa 30 jaar). Veel jonge mensen ervaren deze dagen als een waardevolle mogelijkheid om de Zijnsgeoriënteerde inspiratie te vieren in relatie met leeftijdsgenoten.

De eerstvolgende Inspiratiedag vindt plaats op zaterdag 25 november 2017 o.l.v. Guus Jongen. Het thema van deze dag is: Wie ben je ten diepste? Je bént namelijk niet wie je dénkt dat je bent; je bent veel ruimer dan dat! Dat ontdek je tijdens deze Inspiratiedag, waarin je moeiteloos jouw diepste aard herkent die open, stralend, liefdevol en compleet is. Lees meer.

Persoongerichte begeleidingsgroep

In januari 2018 gaat de groep Persoonsgerichte begeleiding weer van start, dit jaar onder leiding van Guus Jongen. Deze groep is bedoeld voor studenten uit de Zijnstraining of de Leergangen die merken dat ze, ondanks hun vorderingen op het pad van verlichte levenskunst, regelmatig moeite hebben om goed te voelen en/of verwoorden wat er in hun leeft en om daar op een liefdevolle manier bij aanwezig te kunnen zijn en blijven.

Guus Jongen zorgt in de begeleidingsgroep voor een open en veilige onderzoeksruimte waarin je alles kunt inbrengen wat er in jou leeft: dingen van binnen en buiten de groep. Je wordt uitgenodigd om nieuwsgierig te zijn naar precies zoals het is en om steeds opnieuw vanuit een open en liefdevolle Gestalteblik te kijken. Lees meer.

Winterretraite 2018

Al jarenlang is de Winterretraite één van de jaarlijkse hoogtepunten in het aanbod van de school. Ook in januari 2018 kun je deelnemen aan deze prachtige, diepgaande vijfdaagse retraite o.l.v. Hans Knibbe in Frandeux. Tijdens deze retraite ervaar je de helende en transformerende werking van je Spirit. Zo kun je het nieuwe jaar geïnspireerd beginnen, je leven vervulling geven en van meer betekenis zijn voor anderen.

De vijfdaagse retraite vindt plaats van 6 t/m 11 januari 2018 en is bedoeld voor studenten en oud-studenten van de school voor Zijnsoriëntatie. Er zijn enkele plaatsen voor deelnemers buiten de school. Wil je verzekerd zijn van een plaats, meld je dan snel aan! Lees meer.

Vierde druk!

Het prachtige Zie, je bent al vrij!, waarin Hans Knibbe een ‘schets van een non-duaal pad’ geeft, is inmiddels in een vierde druk verschenen! We zijn ontzettend blij dat dit boek zo goed ontvangen is én dat er steeds vraag blijft naar deze publicatie. Het boek is in een Engelstalige vertaling ook verkrijgbaar als e-book:  See, you are already free!

 

Ter inspiratie: artikel Hans Knibbe

Tijdens de Gemeenschapsdag van juni 2017 heeft Hans Knibbe geschetst hoe in 30 jaar tijd Zijnsoriëntatie zich ontwikkeld heeft tot een ‘pad van verlichte levenskunst’. Het transcript van deze dag is verwerkt tot een artikel. Download het artikel (pdf).

 

De volgende nieuwsbrief verschijnt eind december of januari, met onder meer: