fbpx

Driedaagse Workshop o.l.v. Hans Knibbe

Workshop Meditatie in de drie perspectieven

Voor mensen die geïnteresseerd zijn in Zijnsgeoriënteerde meditatievormen.

In deze driedaagse zal Hans Knibbe de deelnemers een proeve geven van Zijnsgeoriënteerde meditatievormen. We verdelen onze manier van mediteren in drie perspectieven: het eerste, tweede en derde perspectief.

In het eerste perspectief sluiten we aan bij onze gewone duale geest. We leren deze om tot ‘stil verwijlen’ te komen; dat wil zeggen dat we onze geest tot rust laten komen, onze ophangingen en dwangmatigheden loslaten en ons toewenden naar de vrije Spiritdimensie in ons. Dit zal het hoofdonderwerp zijn in de eerste dag.

In het tweede perspectief ligt ons startpunt bij de Spiritdimensie. We realiseren onze identiteit daarmee en belichamen deze. We bevinden ons nu als Spiritvorm in de pure wereld van het ‘huis van Zijn’. Dit beoefenen we de tweede dag.

In het derde perspectief ligt het startpunt van de meditatie nog dichterbij: we ‘rusten in Zijn’, wat non duaal is, alle onderscheidingen overstijgt en de open aard is van alle verschijningen, binnen en buiten. Hier hoeft niets meer gedaan te worden, alles is al vrij. Dit zal het hoofdonderwerp zijn op de derde dag.

Deze drie dagen zijn uiteraard veel te kort om de diepgang van de visie en methodes eigen te maken. Wel zal de deelnemer waarschijnlijk – gemakkelijker dan hij of zij voor mogelijk hield – contact kunnen maken met de schoonheid en vreugde van zijn of haar Spiritaard en non duale Gewaar-Zijn.

We adviseren om vooraf het boek ‘Zitten in Zijn – de kunst van meditatie’ te lezen (Asoka 2020). Daarnaast bevelen we de volgende boeken aan: ‘Rusten in Zijn’ (Kosmos Z&K 2004) en ‘Zie, je bent al vrij!’ (Asoka 2014).


Praktische informatie

Driedaagse: Meditatie in de drie perspectieven

Data: donderdag 10 t/m zaterdag 12 november 2022
Tijd: van 10.00 tot 17.00 uur
Leraar: Hans Knibbe
Locatie: Centrumkerk Bilthoven, Julianalaan 42, 3722 GR Bilthoven
Prijs: € 380,-

Direct inschrijven