fbpx

Leergang 1e perspectief

De niet herkende boeddha en individuatie

Voor studenten die minimaal de driejarige Zijnstraining hebben afgerond.


Over de Leergang 1e perspectief

In de Leergang 1e perspectief werken we met de kracht van je conditioneringen. Je leert – iedere keer opnieuw – om los te laten, je verhaal te doorzien, je te openen voor een ruimere Zijnswijze én die vorm te geven in je dagelijkse leven. Zo wordt je psyche flexibel en een voertuig voor de helderheid en liefde van je Spirit-aard. Dit ‘werk’ aan het openen en ontwikkelen van de psyche is noodzakelijk als je spiritualiteit vrucht wilt laten dragen in je dagelijkse leven.

Beoefening van het 1e perspectief vraagt moed

In het 1e perspectief maak je contact met de Spirit-dimensie terwijl je existentiële zwaartepunt nog in de psyche ligt. Er is een notie van vrijheid, heelheid en schoonheid, maar die worden in het 1e perspectief benaderd als een ‘dimensie’, een ‘staat’, een einddoel – als iets dat groter is dan jezelf. Je ervaart het niet als iets wat jij op dit ogenblik bent. Hoewel dat vanuit de hogere perspectieven gezien een misvatting is, is het tegelijkertijd realistisch. Want we zijn verkrampt, defensief, egotistisch, onvrij en losgezongen van onze oorspronkelijke open aard.

Dat je deze pijnlijke en onvolkomen staat als werkgebied wilt nemen voor je pad van levenskunst, getuigt van moed: je bent niet escapistisch en durft je eigen onvolkomenheden onder ogen te komen. Bovendien wordt door de werkwijzen van het 1e perspectief helder hoeveel werk het vraagt om je te ontworstelen aan de greep van conditioneringen. Ben je in de hogere perspectieven eerder een vrije vogel, hier ben je een boer die zijn land bewerkt, dag in dag uit, seizoen na seizoen.


Aanvullend: Padcoaching

Voor studenten die deelnemen aan de Leergangen is er de mogelijkheid om ook deel te nemen aan één van de aanvullend padcoachgroepen. Lees binnenkort hier meer over aanvullend Padcoaching.


Praktische informatie 2021-2022

Data: vrijdag 12 & zaterdag 13 november 2021, vrijdag 18 & zaterdag 19 februari, donderdag 19 t/m zaterdag 21 mei 2022
Tijd: van 10.00 tot 17.00 uur
Locatie: Centrumkerk Bilthoven, Julianalaan 42, 3722 GR Bilthoven
Kosten: volgt spoedig

  • Standaardtarief:
  • Tarief voor studenten met laag inkomen:
  • Genereus tarief: plus vrijwillige bijdrage