Leergang 3e perspectief

Herkenning van non-duale vrijheid en leren ‘rusten in Zijn’

Voor studenten die minimaal de driejarige Zijnstraining hebben afgerond.
Ben je oud-student en wil je graag deelnemen? Schrijf dan een verzoek tot deelname aan Hans Knibbe. Er zal eventueel een gesprek over de gepastheid van je deelname plaatsvinden.

In het 3e perspectief nemen we de non-duale openheid die reeds compleet aanwezig is als de grond van onze geest als uitgangspunt. Hier valt geen werk meer te doen, het gaat om steeds opnieuw herkennen en deze moeiteloze wijze van zijn te leren onderscheiden van gefixeerde meditatiestaten.

Deze leergang wordt gegeven in residentiële retraites: in het schooljaar 2019-2020 bestaat de leergang uit een retraite van 21 dagen o.l.v. Hans Knibbe en eventueel 2 trainingsdagen (op school) o.l.v. Daan Goedhart en Ronald van der Lee.

Wennen aan je verlichte aard

Eens in de drie jaar geeft Hans Knibbe een drieweekse retraite met als onderwerp: Het herkennen van de non duale grond van je geest, daarin leren rusten en dit stap voor stap integreren met je zintuiglijke waarnemingen, gedachten en emoties. Hoewel de nadruk ligt op de zogenaamde
3e perspectief training, zullen we tijdens de retraite van 30 mei t/m 19 juni 2020, dit aanvullen met de beoefening van Avalokiteshvara, energiewerk en ‘niet herkende boeddhakwaliteit’ transformatie van neurose. Deze drieweekse vormt een unieke mogelijkheid om je lichaam, energie en geest thuis te laten komen en jezelf te hervinden in je natuurlijke staat.


Aanvullend: Padcoaching

Voor studenten die deelnemen aan de Leergangen is er de mogelijkheid om ook deel te nemen aan één van de aanvullend padcoachgroepen. Lees hier meer over aanvullend Padcoaching.


Praktische informatie 2019-2020

Leergang 3e perspectief in het schooljaar 2019-2020.

Data:

  • Zaterdag 2 november 2019 en zaterdag 18 januari 2020: twee trainingsdagen ter voorbereiding op de 21-daagse retraite (op school; optioneel).
  • Zaterdag 30 mei t/m vrijdag 19 juni 2020 (Frandeux; aankomst op vrijdag 29 mei ná 17.00 uur, vertrek op donderdagavond ná het diner of vrijdagochtend).

Locaties

  • Chateau Frandeux, Rue de Pelerins 4, Frandeux (België)
  • School voor Zijnsoriëntatie – de twee trainingsdagen vinden plaats op de school voor Zijnsoriëntatie op de Doelenstraat in Utrecht. Deze dagen worden gehouden van 10.00 – 17.00 uur.

Trainings- en verblijfskosten

  • Standaardtarief: € 1.200,- (training) plus € 1.165,- (verblijfskosten o.b.v. een eenvoudige en gedeelde kamer)
  • Tarief voor studenten met laag inkomen: € 835,- (training) plus € 1.165,- (verblijfskosten o.b.v. een eenvoudige en gedeelde kamer)
  • Genereus tarief: € 1.200,- plus vrijwillige bijdrage plus € 1.165,- (verblijfskosten o.b.v. een eenvoudige en gedeelde kamer)

N.B. Alle inschrijvingen voor het verblijf zijn o.b.v. het basistarief. Circa een maand voor de retraite wordt de kamerindeling gemaakt waarbij je jouw voorkeuren kunt doorgeven.
Hierbij kun je kiezen voor een luxere kamer, waarbij achteraf een toeslag gerekend wordt: middenklasse (€ 243,-), luxe kamer met douche/toilet (€ 513,-), luxe plus kamer met douche/toilet (€ 687,-). Bij voldoende ruimte is het mogelijk om een tweepersoonskamer niet te delen; voor deze ‘eenpersoonskamers’ wordt eveneens een toeslag gerekend (een categorie hoger dan de gebruikelijke kamerprijs).

 Direct inschrijven