Modules

Zijnsgeoriënteerde begeleiderskunst

Een vast/verplicht onderdeel van de Opleiding leraar Zijnsoriëntatie – ook opengesteld voor leden van de Beroepsvereniging Leraren Zijnsoriëntatie en/of de Zijnskring.

Tijdens deze modules ontdek je diepgaand – zowel theoretisch als begeleidings-technisch – alle aspecten van de Zijnsgeoriënteerde wijze van werken met de menselijke geest. In deze modules leer je anderen te begeleiden vanuit de (vrije) Meesterpositie, leer je hoe je op Zijnsgeoriënteerde wijze kunt werken met de verschillende optieken waarin de student/cliënt kan verkeren, van de symbiotische optiek tot de Spiritoptiek.

De leermethode is ervaringsmatig; er wordt voortdurend geoefend in drietallen waarbij je veel feedback krijgt. Je maakt je de beginselen van de Zijnsgeoriënteerde psychologie eigen, zowel door colleges hierover als door zelfstudie. Iene van Oijen is de leraar van deze modules.

De modules worden gevolgd door studenten uit de diverse leerjaren. De modules zijn ook opengesteld voor de leden van de Beroepsvereniging van Zijnsgeoriënteerde begeleiders én voor leden van de Zijnskring die Meesterschap in hun reguliere werk willen belichamen.


Thema 2020-2021

Onderwerp van de eerste twee modules is het leren herkennen en kunnen werken als Meester met de pre-egolagen binnen de psyche van de student. Een Meester ziet dat de student op plekken van psychologische leegte zich is gaan identificeren met delen van het zelf die gesplitst zijn geraakt – het strategische zelf en teruggetrokken zelf – in een poging om de verschrikking van ooit niet ontmoet zijn, af te weren. Je leert om deze splitsing bij de student in beeld te brengen in zowel de symbiotische als de narcistische variant. Vervolgens zal de Meester met zachte doch gedecideerde hand de student naar de plek van de verschrikking – de contactkloof – leiden en de student laten ervaren dat
door juist daar te rusten zijn/haar diepste aard ervaarbaar wordt.

De derde en vierde module hebben als onderwerp het kunnen introduceren van de Zijnsvader en de Zijnsmoeder. Gestaltes die dicht aansluiten bij de noden van de psyche zonder ooit de oorspronkelijke heelheid van de student uit het oog te verliezen. Er zal ook aandacht zijn voor het specifieke van het werken met de Zijnsouders, welke overdrachten ze wakker kunnen maken bij de student en hoe hier mee te
werken.


Praktische informatie 2020-2021

Trainingsdata (onder voorbehoud)

4 x 2-daagse
Data:
(vr/za) 11 & 12 september,  20 & 21 november 2020, 22 & 23 januari, 12 & 13 maart 2021
Tijd: dagelijks van 10.00-17.00 uur
Leraar:
Iene van Oijen (co-leraar Annet Posthuma)
Adres:
school voor Zijnsoriëntatie, Doelenstraat 42, 3512 XJ Utrecht
Kosten:
€ 1.128,-

Direct inschrijven