fbpx

Modules

Zijnsgeoriënteerde begeleiderskunst

Een vast/verplicht onderdeel van de Opleiding leraar Zijnsoriëntatie – ook opengesteld voor leden van de Beroepsvereniging Leraren Zijnsoriëntatie en/of de Zijnskring.

Tijdens deze modules ontdek je diepgaand – zowel theoretisch als begeleidings-technisch – alle aspecten van de Zijnsgeoriënteerde wijze van werken met de menselijke geest. In deze modules leer je anderen te begeleiden vanuit de (vrije) Meesterpositie, leer je hoe je op Zijnsgeoriënteerde wijze kunt werken met de verschillende optieken waarin de student/cliënt kan verkeren, van de symbiotische optiek tot de Spiritoptiek.

De leermethode is ervaringsmatig; er wordt voortdurend geoefend in drietallen waarbij je veel feedback krijgt. Je maakt je de beginselen van de Zijnsgeoriënteerde psychologie eigen, zowel door colleges hierover als door zelfstudie. Iene van Oijen is de leraar van deze modules.

De modules worden gevolgd door studenten uit de diverse leerjaren. De modules zijn ook opengesteld voor de leden van de Beroepsvereniging van Zijnsgeoriënteerde begeleiders én voor leden van de Zijnskring die Meesterschap in hun reguliere werk willen belichamen.


Thema 2021-2022

De eerste twee modulen hebben als thema het werken met de val, een belangrijke Zijnsgeoriënteerde werkwijze.

Je leert om de student te begeleiden naar juist die plek die chronisch afweerd wordt, naar de ervaring van contactloosheid in het huis van de ouders. Je bekwaamt je om een onverschrokken ‘voedvrouw/man’ te zijn door te koersen op het vallen in de psychologische leegte, daar waar de student meent niet te kunnen bestaan, maar die de toegang is tot zijn/haar ongeschonden Zijnsaard.

De derde en vierde module heeft als thema partnerrelatie begeleiding.

In iedere partner relatie is er een dynamiek ‘boven de tafel’ en een dynamiek ‘onder de tafel’. ‘Onder de tafel’ stuur je als partner je teruggetrokken zelf naar de overkant in de hoop daar de ouder te vinden die je ooit had moeten hebben. Dit is vaak een bron van lijden in de partner relatie. Je leert deze dynamiek te herkennen en er mee te werken.

Een ander onderwerp is de partners herinneren aan en het laten innemen van hun rol naar elkaar (‘ik ben jouw vrouw’/’ik ben jouw man’). De helderheid en liefde die hierbij vrijkomt naar de ander verrijkt en verdiept de relatie.


Praktische informatie 2021-2022

Trainingsdata (onder voorbehoud)

4 x 2-daagse
Data:
(vr/za) 14 & 15 januari,  11 & 12 februari, 11 & 12 maart, 13 & 14 mei 2022
Tijd: dagelijks van 10.00-17.00 uur
Leraar:
Iene van Oijen
Adres:
school voor Zijnsoriëntatie, Doelenstraat 42, 3512 XJ Utrecht
Kosten:
€ 1.144,-

Direct inschrijven