Studiedagen Zijnskring

Wat vraagt het om lid van de Zijnskring te zijn?

Voor huidige én potentiële leden van de Zijnskring.

De Studiedagen zijn een vast onderdeel van de Zijnskring, zowel voor huidige leden als potentieel nieuwe leden. Het doel hiervan is dat iedere student – naast het ervaringsmatige, verkennende werk in de retraites – zich blijvend schoolt in het ontwikkelen van een juist begrip van en houding naar de drie juwelen van het pad. Jaarlijks biedt de Zijnskring meerdere Studiedagen aan.

Tijdens de Studiedagen komen we met elkaar tot inzicht over wat het vraagt (aan cultuur en aan inrichting) om van de Zijnskring een vitale, inspirerende Kring te maken, ook als waardig mede-drager van de school voor Zijnsoriëntatie, samen met Hans Knibbe als leraar en Zijnsoriëntatie als leer. Hans Knibbe wordt bij deze Studiedagen regelmatig uitgenodigd om inhoudelijk bij te dragen aan en mee te denken over de ontwikkeling van de Zijnskring.

De belangrijkste thema’s van de Studiedagen zijn:

  • de (diepere) betekenis van de leraar/student-relatie
  • de waarde en betekenis van onze onderlinge relatie als kringleden/studenten
  • welke omgangsvormen en afspraken als kring nodig zijn om ons tot een vitale, inspirerende gemeenschap te ontwikkelen

Studiedag 13: De relatie met de leraar

9 november 2019

Op deze studiedag staat de relatie met de leraar centraal. Wij hebben in de Zijnskring het geluk een levende, westerse spiritueel leraar te hebben. In het boeddhisme wordt de leraar beschouwd als het belangrijkste juweel en onmisbaar op het verlichtingspad. Wij willen tijdens de studiedag deze kostbaarheid vieren en onze werkrelatie met de leraar in het licht zetten.

We zijn verheugd dat Hans de meditatie zal leiden en een korte inleiding over het thema zal geven. Marianne de Soet, Titia van Gemert en Hes Minnema hebben de inhoudelijke organisatie van de dag op zich genomen.


Praktische informatie

Studiedag 13

Data: zaterdag 9 november 2019
Tijd: van 10.00 – 17.00 uur
Organisatie: Zijnskring
Locatie: Centrumkerk, Julianalaan 42, 3722 GR Bilthoven
Kosten: € 25,-
Inschrijven: tot uiterlijk woensdag 30 oktober

Direct inschrijven