fbpx

Summerschool

Een vijfdaagse, niet-residentiële, retraite

De Summerschool is alleen toegankelijk voor huidige studenten die minimaal het eerste jaar van de Zijnstraining positief hebben doorlopen en oud-studenten van de school (die de 3 jarige Zijnstraining hebben afgerond of een vergelijkbare training hebben gevolgd bij een geregistreerd Zijnsgeoriënteerde leraar in het land). 

Energie en Gewaar-Zijn

Onze geest ‘rijdt’ op energie, zoals een ruiter rijdt op een paard. We kunnen ons op het pad van verlichting vooral richten op de ruiter (onze psyche, onze geest), maar dan vergeten we misschien dat die ruiter afhankelijk is van het paard (onze energie). Onze energiehuishouding, de wijze waarop onze energie vrijuit kan stromen of juist geblokkeerd is, bepaalt namelijk in hoge mate in welke psychologische en spirituele staat we ons bevinden. Om vrijheid te belichamen is het daarom van belang om zowel met de geest (de ruiter) als met de energie (het paard) te werken.

Het werken met de geest zullen we in deze zomerschool vooral via derde perspectief methodes benaderen. Wanneer er een doorbraak plaatsvindt naar de aard van onze geest (trekchö), zullen we merken dat we diep ontspannen en dat onze energie zich bevrijdt en herstructureert.

Het werken met het lichaam en energie zullen we met verfijnde werkvormen doen die het fysieke, vitaal-energetische, subtiele en Spirit lichaam openen. Die zijn deels door Hans Knibbe ontwikkeld, en stammen deels uit de Tibetaans boeddhistische traditie.

Het werken met het lichaam en de energie is voor ons als westerlingen behulpzaam of zelfs noodzakelijk. We zijn nogal ‘mindy’ en kunnen inzicht of doorbraak ervaringen makkelijk afsplitsen van ons psychologische, energetische en fysieke lichaam.

En ook is het gewenningsproces aan verlichting voor een belangrijk deel een kwestie van zacht worden, ontspannen, je opgetrokkenheid loslaten. Wanneer je beoefening succesvol is zal de gebalanceerde en bevrijde energie de verlichte staat ‘dragen’, zonder dat je die met je geest hoeft te bewaken.

We zullen in de Summerschool iedere dag tenminste anderhalf uur lichaamswerk doen.

Daarnaast zullen we ook ‘zitten in Zijn’ beoefenen, ons leegtebesef verdiepen en wennen aan niet-meditatie.


Praktische informatie Summerschool 2022

Dit aanbod wordt live en online (via Zoom) aangeboden, geef via het aanmeldformulier je voorkeur aan. Mocht door de maatregelingen de groepsgrootte nog beperkt zijn, dan is voor live-deelname de inschrijfdatum leidend.

Datum: dinsdag 5 t/m zaterdag 9 juli 2022
Tijd: dagelijks van 10.00 – 17.00 uur
Leraar: Hans Knibbe
Adres: Centrumkerk, Julianalaan 42 te Bilthoven
Kosten:

  • Standaardtarief: € 503,-
  • Tarief voor studenten met laag inkomen: € 352,-
  • Genereus tarief: € 503,- plus vrijwillige bijdrage

Direct inschrijven