Tweedaagse Jongerenworkshop

De rijkdom van Zijnsgeoriënteerde meditatie

Speciaal voor mensen tot circa 30 jaar

Waarschijnlijk herken je het wel: je hebt een druk en vol leven. Elke dag zijn er veel impulsen waar je mee te maken hebt: je studie, een hectische baan, de relatie met je partner (of het ontbreken daarvan), wennen aan ouderschap, contacten met je familie en vrienden, de continue stroom van berichten op social media, misschien wel je eerste huis… Tegelijkertijd razen er veel gedachtes door je heen, of je komt zelfs in piekeren, onrust of onvrede terecht. Voor je het weet ben je alleen nog bezig om ‘je best te doen’ of steek je al je energie in het willen veranderen van je situatie.

Hoe zou het dan zijn om uit deze ‘ratrace’ te stappen? Om je niet te laten leiden door je gedachtes en alles wat er te ‘doen’ is, maar om contact te maken met Zijn en van daaruit je mind op te maken van wat jij wilt en wat jij belangrijk vindt?

Meditatie helpt je om steeds uit de ‘waan van de dag’ te stappen – om wakker te worden in je ware aard, die losstaat van welke omstandigheden dan ook. Zijnsmeditatie is de kunst om open in de onbeschreven ruimte te staan, om jouw ware aard te ontdekken. Als je daaraan leert wennen, dan is jouw ware aard als een voortdurende metgezel aanwezig. Dan versta je de kunst om vanuit die vrijheid jouw leven vorm te geven, alsof een innerlijk licht is gaan schijnen. Jouw uiterlijke leven is daarmee niet opeens anders; het is wel oneindig dieper, mooier, interessanter en waardiger geworden.

Tijdens deze workshop maak je kennis met de rijke variatie aan werkvormen in Zijnsmeditatie: meditatie in beweging, wakkerte-meditatie, visualisatie en rusten in Zijn.


Aanbod voor jongvolwassenen aan de school

De school voor Zijnsoriëntatie geeft jongeren tot circa 30 jaar een eigen plek in de Zijnsgeoriënteerde gemeenschap. Het is fijn om als jongvolwassene met gelijkgestemde leeftijdsgenoten op te trekken. Je herkent elkaars ervaringen en problemen en dat is inspirerend en ontspannend. Naast de Jongerenworkshop organiseert de school daarom ook Inspiratiedagen en de Coachgroep voor jongvolwassenen.


Praktische informatie 2019-2020

Tweedaagse jongerenworkshop (dec. 2019)

Data: zaterdag 14 én zondag 15 december 2019
Tijd: dagelijks van 10.00-17.00 uur
Leraar: Esther Hamers
Adres: school voor Zijnsoriëntatie, Doelenstraat 42, 3512 XJ Utrecht
Kosten: € 100,-

Direct inschrijven