Winterretraite

Een retraite in Frandeux (België)

Voor studenten en oud-studenten van de school. Er zijn enkele plaatsen voor deelnemers buiten de school die wel bekend zijn met Zijnsoriëntatie.

Elk jaar vindt in januari de Winterretraite plaats. In deze retraite ervaar je de helende en transformerende werking van je Spirit. Zo kun je het nieuwe jaar geïnspireerd beginnen, je leven vervulling geven en van meer betekenis zijn voor anderen. Je wendt je toe naar aspecten van je verlichte aard en brengt deze tot actualisatie.

Tijdens de Winterretraite beoefenen we de vier gebaren van verlichting:

  1. je maakt contact met de inherente roerloosheid: zitten als een berg
  2. je bevrijdt de lustvolle nectar: rug als een rivier
  3. je maakt contact met de heilige Spiritdimensie: ontvang de zegening
  4. je breidt de tederheid en warmte van je hart uit om de wereld daarin op te nemen: omvatten met compassie.

Ten slotte besteden we aandacht aan de integratie van deze gebaren in moeilijke situaties.

Indien je geen student aan de school bent maar wel bekend bent met Zijnsoriëntatie, via begeleiding bij een Leraar Zijnsoriëntatie of een cursus Gezonde Zelfliefde, kun je nog wel in aanmerking komen voor deelname aan de Winterretraite. In dit geval ontvangen wij graag, naast aanmelding via de link onderaan deze pagina, een separate mail van je waarin je jouw ervaring met Zijnsoriëntatie deelt. Er zijn enkele plaatsen voor deze doelgroep beschikbaar.


Praktische informatie

Retraite in januari 2020

Data: zaterdag 4 t/m donderdag 9 januari 2020. Je kunt vrijdagavond 3 januari reeds aankomen en in Frandeux overnachten. Het einde van de retraite is donderdag 9 januari om 14.00 uur
Leraar: Hans Knibbe
Adres: Chateau Frandeux, Frandeux, Rue de Pelerins 4, 
België
Trainings- en verblijfskosten:

  • Standaardtarief: € 449,- (training) plus € 441,- (verblijfskosten o.b.v. een eenvoudige en gedeelde kamer)
  • Tarief voor studenten met laag inkomen: € 314,- (training) plus € 441,- (verblijfskosten o.b.v. een eenvoudige en gedeelde kamer)
  • Genereus tarief: € 449,- plus vrijwillige bijdrage plus € 441,- (verblijfskosten o.b.v. een eenvoudige en gedeelde kamer)

N.B. Alle inschrijvingen voor het verblijf zijn o.b.v. het basistarief. Circa een maand voor de retraite wordt de kamerindeling gemaakt waarbij je jouw voorkeuren kunt doorgeven. Hierbij kun je kiezen voor een luxere kamer, waarbij per retraite achteraf een toeslag gerekend wordt: middenklasse (€ 81,-), luxe kamer met douche/toilet (€ 171,-), luxe plus kamer met douche/toilet (€ 229,-). Bij voldoende ruimte is het mogelijk om een tweepersoonskamer niet te delen; voor deze ‘eenpersoonskamers’ wordt eveneens een toeslag gerekend (een categorie hoger dan de gebruikelijke kamerprijs).

 Direct inschrijven