Winterretraite

De droom van ‘werkelijkheid’

Locatie voor de Winterretraite is inmiddels bekend (in Nederland) en hierover zal binnenkort worden gecommuniceerd. Ook bij dit aanbod zullen de richtlijnen die gelden op het moment van de retraite, worden gehanteerd.

Voor studenten en oud-studenten van de school die minimaal het eerste jaar van de Zijnstraining positief hebben afgerond. 
Let op: de retraite vindt plaats in februari 2021. 

In deze retraite staat herkenning van ‘leegte’ centraal. Leegte-herkenning houdt in dat we doorzien dat de werkelijkheid zoals we die normaal beleven een constructie van onze geest is. We kennen duur, vastigheid en concreetheid toe aan onze indrukken. We creëren van iedere waarneming razendsnel een innerlijke representatie die veel stabieler is dan de waarneming op zich. Zo toveren we onszelf een stabiel zelf en wereld voor die -hoewel handig in gebruik- ons vervreemdt van onze non duale verlichte aard.

Leegte-analyses die onze werkelijkheidsbeleving deconstrueren zijn in eerste instantie niet prettig, ze ontwortelen ons uit de bedding die we dromen. Niemand wil zonder houvast, zonder centrum en begin zijn. Het is vaak bedreigend om te realiseren dat we niet samenvallen met onze zelfbeelden, dat de wereld niet is hoe we hem denken, dat er geen plek is waar we ons kunnen nestelen, dat ons verleden een creatie is, de toekomst een gedachte en dat we ‘nu’ niet kunnen vinden.

Maar het blijkt iedere keer dat het doorzien van de illusoire ‘lege’ aard van onze ervaringswereld, een enorme ruimte in onze geest opent. We landen in onze ware aard, die nooit gevangen is geweest in de ‘droom van werkelijkheid’.

Het pad van verlichting houdt in dat we onze werkelijkheidsdroom doorzien en ons leven enten op de openheid en straling van onze ware aard.

Laten we moedig zijn en ontwaken uit de droom.


Praktische informatie

Retraite in februari 2021

Data: zaterdag 6 t/m donderdag 11 februari 2021.
Leraar: Hans Knibbe
Adres: Live (locatie nog onbekend) en Online
Trainings- en verblijfskosten:

  • Standaardtarief: € 495,- (training) plus € 450,- (verblijfskosten o.b.v. een eenvoudige en gedeelde kamer)
  • Tarief voor studenten met laag inkomen: € 347,- (training) plus € 450,- (verblijfskosten o.b.v. een eenvoudige en gedeelde kamer)
  • Genereus tarief: € 495,- plus vrijwillige bijdrage plus € 450,- (verblijfskosten o.b.v. een eenvoudige en gedeelde kamer)

N.B. Alle inschrijvingen voor het verblijf zijn o.b.v. het basistarief. Circa een maand voor de retraite wordt de kamerindeling gemaakt waarbij je jouw voorkeuren kunt doorgeven. Hierbij kun je kiezen voor een luxere kamer, waarbij achteraf een toeslag gerekend wordt. Bij voldoende ruimte is het mogelijk om een tweepersoonskamer niet te delen; voor deze ‘eenpersoonskamers’ wordt eveneens een toeslag gerekend.

 Direct inschrijven