Zijnstraining 2e jaar

Het vervolg van de basistraining Zijnsoriëntatie

Voor studenten die het 1e jaar van de Zijnstraining hebben afgerond en willen doorgaan in groep 2M. Ook voor studenten die willen instromen in het 2e jaar van de Zijnstraining. 

De Zijnstraining is de basistraining van het Zijnsgeoriënteerde pad. In deze training ontdek je ervaringsmatig dat je van nature al open, ruim en vrij van verwarring bent. Wanneer je niet verstrikt bent in allerlei psyche inhouden en gedachten, zijn natuurlijke intelligentie, ruimhartigheid en openheid spontaan aanwezig. In de Zijnstraining leer je jezelf diepgaand kennen, zowel in je open, verlichte aard als in de verwarde aannames en patronen die voortkomen uit je geschiedenis. Je ontdekt hoe je voorbij de verwarring kunt gaan en verlichting kunt leven in je dagelijkse bestaan. Je krijgt alle ruimte om in je eigen tempo en op je eigen manier uit te vinden wat dit Zijnsgeoriënteerde pad voor jou betekent.

Lees de aanbevelingen van studenten uit de Zijnstraining


Vormgeving van de Zijnstraining

Jaargroep

Je maakt deel uit van een jaargroep met een vaste leraar. De leraar van groep 2M is Annet Posthuma. De jaargroep komt verspreid over het schooljaar bijeen in retraites en workshops:

 • een retraite van vier dagen (residentieel)
 • de Winterretraite (residentieel)
 • drie workshops van twee dagen (op de school in Utrecht)

Padcoaching in een kleine groep

Verspreid over het schooljaar krijg je zes dagen intensieve, persoonlijke begeleiding in een kleine groep van maximaal zes studenten. Je leert jezelf diepgaand kennen en je krijgt hulp bij het toepassen van de inzichten die je in de workshops en retraites hebt opgedaan. Je leert situaties te benaderen vanuit je wijsheidsgeest en krijgt zicht op gewoontes of leefpatronen die zich herhalen. Je leert om passende antwoorden te vinden vanuit een hogere optiek. In detail ga je kijken naar de discipline en de kwaliteit van jouw meditatiepraktijk. Je verdiept je motivatie voor spirituele beoefening en eventuele moeilijkheden met visualisaties worden opgehelderd. Je leert contactvol aanwezig te zijn in relaties. In de groep oefen je met het aangaan van open en constructieve relaties zodat relaties in privé- en werksfeer positief worden beïnvloed door dit nieuwe gedrag. Gevoelens die wakker worden door de Spirittraining, zoals weerstanden, angsten, verlangens enzovoort, worden verhelderd en leer je een plaats te geven.

Beoefening in inspiratiegroep

In de jaargroep worden inspiratiegroepen gevormd van vijf tot acht studenten. In deze groep werk je verder met wat je in de retraites en workshops aangereikt krijgt. De inspiratiegroep is de plek waar je zonder begeleiding in relatie bent met elkaar en oefent om je vrije aard in de praktijk van alledag vorm te geven.

Beoefening thuis

Van meet af aan word je geacht je eigen meditatiediscipline op te bouwen en te onderhouden. In de padcoaching is er gelegenheid om op je practice in te gaan en eventuele moeilijkheden te bespreken.


Instromen in de Zijnstraining

Mensen die ten minste twintig trainingsdagen hebben gevolgd bij een geregistreerde Zijnsgeoriënteerde begeleider of coach in Nederland of Vlaanderen, kunnen eventueel instromen in het 2e jaar van de Zijnstraining. Voor toelating gelden dezelfde intakeprocedure en reguliere toelatingseisen als voor het basisjaar. Neem hiervoor contact op met de school, per mail of telefonisch op: 030 – 23 16 513.


Praktische informatie schooljaar 2019-2020

Data-overzicht groep 2M

De leraar van groep 2M is Annet Posthuma.

Spirittraining met de jaargroep (data onder voorbehoud)

 • woensdag 16 t/m zaterdag 19 oktober 2019  (Samaya)
 • vrijdag 29 en zaterdag 30 november 2019 (school)
 • zaterdag 4 t/m donderdag 9 januari 2020 (Frandeux, Winterretraite)
 • vrijdag 27 en zaterdag 28 maart 2020 (school)
 • vrijdag 8 en zaterdag 9 mei 2020 (school)

Padcoachingsdagen in kleinere groepen (data onder voorbehoud)

 • Groep A (donderdagen): 7 november, 19 december 2019, 30 januari, 12 maart, 16 april, woensdag 20 mei 2020
 • Groep B (vrijdagen): 8 november, 20 december 2019, 31 januari, 13 maart, 17 april,
  22 mei 2020
 • Groep C (zaterdagen): woensdag 30 oktober, 14 december 2019, 25 januari, 14 maart,
  4 april, 16 mei 2020
 • Groep D (donderdagen): 31 oktober, 12 december 2019, 23 januari, 12 maart, 9 april en
  25 juni 2020
 • Groep E (zaterdagen): vrijdag 15 november, 21 december 2019, vrijdag 24 januari, 15 februari, 11 april, 27 juni 2020
 • Groep G (woensdagen): 6 november, 11 december 2019, 15 januari, 18 maart, 8 april,
  24 juni 2020

Regionale Inspiratiegroepen

 • 6 regionale bijeenkomsten; data in onderling overleg studenten

Trainingslocaties & tijden

 • School voor Zijnsoriëntatie – De tweedaagse traingen en de Padcoaching vinden plaats op de school voor Zijnsoriëntatie op de Doelenstraat in Utrecht. Deze dagen worden gehouden van 10.00 – 17.00 uur.
 • Conferentieoord Samaya – De residentiële vierdaagse wordt gehouden in Conferentieoord Samaya te Werkhoven. Tijdens deze vierdaagse start het programma op de aankomstdag om 11.00 uur. Op de vertrekdag eindigt het programma om ca. 16.00 uur.
 • Frandeux – Groep 2M neemt als onderdeel van de Spirittraining deel aan de Winterretraite in Frandeux (BE). Het programma start de 1e dag om 8.15 uur; je bent de vrijdagavond van tevoren vanaf 17.00 uur welkom in Frandeux. Op donderdag eindigt het programma rond 14.00 uur.

Kosten van 2e jaar Zijnstraining

 • Trainingskosten (20 dagen): € 2.397,-
 • Verblijfskosten (residentiële vierdaagse en Winterretraite, kosten o.b.v.een eenvoudige en gedeelde kamer): € 885,-

Direct inschrijven