fbpx

Zijnstraining 3e jaar

Het laatste jaar van de basistraining Zijnsoriëntatie

Voor studenten die het 2e jaar van de Zijnstraining hebben afgerond en doorgaan in groep 3RS. 

De Zijnstraining is de basistraining van het Zijnsgeoriënteerde pad. In deze training ontdek je ervaringsmatig dat je van nature al open, ruim en vrij van verwarring bent. Wanneer je niet verstrikt bent in allerlei psyche inhouden en gedachten, zijn natuurlijke intelligentie, ruimhartigheid en openheid spontaan aanwezig. In de Zijnstraining leer je jezelf diepgaand kennen, zowel in je open, verlichte aard als in de verwarde aannames en patronen die voortkomen uit je geschiedenis. Je ontdekt hoe je voorbij de verwarring kunt gaan en verlichting kunt leven in je dagelijkse bestaan. Je krijgt alle ruimte om in je eigen tempo en op je eigen manier uit te vinden wat dit Zijnsgeoriënteerde pad voor jou betekent.

Lees de aanbevelingen van studenten uit de Zijnstraining


3e jaar van de Zijnstraining

In het derde jaar van de Zijnstraining geef je de heroriëntatie op vrijheid verder vorm. Je identificeert je in toenemende mate met je vrije, stralende aard en gaat merken hoe je gevoelslichaam en je energielichaam steeds verder openen. Je leert je open, vrije aard in relatie met anderen te belichamen. Je beoefent tevens om zonder voorbehoud te rusten in de openheid van je geest. In het derde jaar sluit je de Zijnstraining af en bereid je je voor op het vervolg van je pad.


Vormgeving van de Zijnstraining

Jaargroep

Je maakt deel uit van een jaargroep met een vaste leraar. De leraar van groep 3RS is Famke van Halteren. De jaargroep komt verspreid over het schooljaar bijeen in retraites en workshops. Deze trainingsdagen hebben het karakter van een retraite en stellen het opwekken van inspiratie centraal:

 • twee retraites van vier dagen (residentieel)
 • drie workshops van twee dagen (op de school in Utrecht)

Padcoaching in een kleine groep

Verspreid over het schooljaar krijg je zes dagen intensieve, persoonlijke begeleiding in een kleine groep van maximaal zes studenten. Je leert jezelf diepgaand kennen en situaties te benaderen vanuit je wijsheidsgeest. Je krijgt zicht op gewoontes of leefpatronen die zich herhalen en leert om passende antwoorden te vinden vanuit een hogere optiek. Je verdiept je motivatie voor spirituele beoefening en leert contactvol aanwezig te zijn in relaties. In de groep oefen je met het aangaan van open en constructieve relaties zodat relaties in privé- en werksfeer positief worden beïnvloed door dit nieuwe gedrag. Gevoelens die wakker worden door de Spirittraining, zoals weerstanden, angsten, verlangens enzovoort, worden verhelderd en leer je een plaats te geven.

Beoefening in inspiratiegroep

In de jaargroep worden inspiratiegroepen gevormd van vijf tot acht studenten. In deze groep werk je verder met wat je in de retraites en workshops aangereikt krijgt. De inspiratiegroep is de plek waar je zonder begeleiding in relatie bent met elkaar en oefent om je vrije aard in de praktijk van alledag vorm te geven.

Beoefening thuis

Van meet af aan word je geacht je eigen meditatiediscipline op te bouwen en te onderhouden. In de padcoaching is er gelegenheid om op je practice in te gaan en eventuele moeilijkheden te bespreken.


Extra: Holon-bijeenkomst Zijnstraining

Op 8 oktober organiseert de school voor Zijnsoriëntatie voor de tweede keer een holon-bijeenkomst voor alle studenten van de Zijnstraining. Deze bijeenkomst biedt de gelegenheid om Hans Knibbe, alle leraren van de Zijnstraining én de studenten uit de andere jaren ontmoeten. Het programma start met een teaching van Hans Knibbe over het pad van Zijnsoriënatie en padloperschap. Daarna gaan de deelnemers in groepjes uiteen om verder te praten over een aantal prikkelende vragen n.a.v de teaching. We sluiten het samenzijn feestelijk af met een hapje en drankje, waarbij alle ruimte is voor een informele ontmoeting van elkaar.

De holon-bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 8 oktober, van 10.00 – 13.00 uur in de Centrumkerk in Bilthoven. Deelname aan de dag is gratis, aanmelden is noodzakelijk; aanmelden kan via aanmeldformulier Holon-bijeenkomst of via het aanmeldformulier van de Zijnstraining.

We hopen van harte dat zoveel mogelijk studenten uit de Zijnstraining – van het 1e jaar t/m het 3e jaar – deze sfeervolle dag bij zullen wonen.


Praktische informatie schooljaar 2022-2023

Data-overzicht groep 3RS

De leraar van groep 3RS is Famke van Halteren.

Spirittraining met de jaargroep (data onder voorbehoud)

 • woensdag 14 t/m zaterdag 17 september 2022 (Samaya)
 • vrijdag 25 en zaterdag 26 november 2022 (school)
 • woensdag 18 t/m zaterdag 21 januari 2023 (Samaya)
 • vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april 2023 (school)
 • vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli 2023 (school)

Padcoachingsdagen in kleinere groepen (data onder voorbehoud)

 • Groep A (donderdagen): 8 september, 3 november, 15 december 2022, 9 februari,
  6 april, 15 juni 2023
 • Groep B (vrijdagen): 9 september, 4 november, 16 december 2022, 10 februari,
  7 april, 16 juni 2023
 • Groep C (vrijdagen): 9 september, 11 november, 9 december 2022, 17 februari,
  14 april en 16 juni 2023
 • Groep D (zaterdagen): 15 oktober, 12 november 2022, 14 januari, 18 maart,
  15 april, 13 mei 2023
 • Groep E (zondagen): 11 september, 20 november, 18 december 2022, 19 maart,
  16 april, 11 juni 2023

Extra: Holon-bijeenkomst

 • zaterdag 8 oktober, van 10.00 tot 13.00 uur, Centrumkerk te Bilthoven

Trainingslocaties & tijden

 • School voor Zijnsoriëntatie – De tweedaagse trainingen en de Padcoaching vinden plaats op de school voor Zijnsoriëntatie op de Doelenstraat in Utrecht. Deze dagen worden gehouden van 10.00 – 17.00 uur.
 • Conferentieoord Samaya – De residentiële vierdaagse retraites worden gehouden in Conferentieoord Samaya te Werkhoven. Tijdens deze retraites start het programma op de aankomstdag om 11.00 uur. Op de vertrekdag eindigt het programma om ca. 16.00 uur. – De prijs van het verblijf is volgens prijspeil 1 januari 2022. Wanneer blijkt door stijgende (energie)prijzen een hoger bedrag bij ons in rekening wordt gebracht, zijn wij genoodzaakt om deze meerkosten door te berekenen.
 • Centrumkerk – De extra Holon-bijeenkomst vindt plaats in de Centrumkerk, Julianalaan 42 te Bilthoven. Deze bijeenkomst is van 10.00 tot 13.00 uur.

Kosten van 3e jaar Zijnstraining

 • Trainingskosten: € 2.547,-
 • Verblijfskosten: € 998,- ovb (verblijf basistarief twee residentiële vierdaagsen)
 • Abonnementskosten Zijn: € 24,50 (per kalenderjaar)

Direct inschrijven