fbpx

Zijnstraining 3e jaar

Het laatste jaar van de basistraining Zijnsoriëntatie

Voor studenten die het 2e jaar van de Zijnstraining hebben afgerond en doorgaan in groep 3M. 

De Zijnstraining is de basistraining van het Zijnsgeoriënteerde pad. In deze training ontdek je ervaringsmatig dat je van nature al open, ruim en vrij van verwarring bent. Wanneer je niet verstrikt bent in allerlei psyche inhouden en gedachten, zijn natuurlijke intelligentie, ruimhartigheid en openheid spontaan aanwezig. In de Zijnstraining leer je jezelf diepgaand kennen, zowel in je open, verlichte aard als in de verwarde aannames en patronen die voortkomen uit je geschiedenis. Je ontdekt hoe je voorbij de verwarring kunt gaan en verlichting kunt leven in je dagelijkse bestaan. Je krijgt alle ruimte om in je eigen tempo en op je eigen manier uit te vinden wat dit Zijnsgeoriënteerde pad voor jou betekent.

Lees de aanbevelingen van studenten uit de Zijnstraining


3e jaar van de Zijnstraining

In het derde jaar van de Zijnstraining geef je de heroriëntatie op vrijheid verder vorm. Je identificeert je in toenemende mate met je vrije, stralende aard en gaat merken hoe je gevoelslichaam en je energielichaam steeds verder openen. Je leert je open, vrije aard in relatie met anderen te belichamen. Je beoefent tevens om zonder voorbehoud te rusten in de openheid van je geest. In het derde jaar sluit je de Zijnstraining af en bereid je je voor op het vervolg van je pad.


Vormgeving van de Zijnstraining

Jaargroep

Je maakt deel uit van een jaargroep met een vaste leraar. De leraar van groep 3M is Annet Posthuma. De jaargroep komt verspreid over het schooljaar bijeen in retraites en workshops. Deze trainingsdagen hebben het karakter van een retraite en stellen het opwekken van inspiratie centraal:

 • twee retraites van vier dagen (residentieel)
 • drie workshops van twee dagen (op de school in Utrecht)

Padcoaching in een kleine groep

Verspreid over het schooljaar krijg je zes dagen intensieve, persoonlijke begeleiding in een kleine groep van maximaal zes studenten. Je leert jezelf diepgaand kennen en situaties te benaderen vanuit je wijsheidsgeest. Je krijgt zicht op gewoontes of leefpatronen die zich herhalen en leert om passende antwoorden te vinden vanuit een hogere optiek. Je verdiept je motivatie voor spirituele beoefening en leert contactvol aanwezig te zijn in relaties. In de groep oefen je met het aangaan van open en constructieve relaties zodat relaties in privé- en werksfeer positief worden beïnvloed door dit nieuwe gedrag. Gevoelens die wakker worden door de Spirittraining, zoals weerstanden, angsten, verlangens enzovoort, worden verhelderd en leer je een plaats te geven.

Beoefening in inspiratiegroep

In de jaargroep worden inspiratiegroepen gevormd van vijf tot acht studenten. In deze groep werk je verder met wat je in de retraites en workshops aangereikt krijgt. De inspiratiegroep is de plek waar je zonder begeleiding in relatie bent met elkaar en oefent om je vrije aard in de praktijk van alledag vorm te geven.

Beoefening thuis

Van meet af aan word je geacht je eigen meditatiediscipline op te bouwen en te onderhouden. In de padcoaching is er gelegenheid om op je practice in te gaan en eventuele moeilijkheden te bespreken.


Praktische informatie schooljaar 2020-2021

Data-overzicht groep 3M

De leraar van groep 3L is Annet Posthuma.

Spirittraining met de jaargroep (data onder voorbehoud)

 • woensdag 23 t/m zaterdag 26 september 2020 (Samaya)
 • vrijdag 27 en zaterdag 28 november 2020 (school)
 • woensdag 27 t/m zaterdag 30 januari 2021 (Samaya)
 • vrijdag 23 en zaterdag 24 april 2021 (school)
 • vrijdag 18 en zaterdag 19 juni 2021 (school)

Padcoachingsdagen in kleinere groepen (data onder voorbehoud)

 • Groep A (woensdagen): 2 september, 4 november, 16 december 2020, 6 januari,
  10 maart, 12 mei 2021
 • Groep B (donderdagen): 27 augustus, 5 november, 17 december 2020, 7 januari,
  11 maart, 13 mei (let op: Hemelvaartsdag) 2021
 • Groep C (vrijdagen): 28 augustus, 6 november, 18 december 2020, 8 januari,
  19 maart, 28 mei 2021
 • Groep D (zaterdagen): 5 september, 14 november, 12 december 2020, 9 januari,
  13 maart, 22 mei 2021

Trainingslocaties & tijden

 • School voor Zijnsoriëntatie – De tweedaagse traingen en de Padcoaching vinden plaats op de school voor Zijnsoriëntatie op de Doelenstraat in Utrecht. Deze dagen worden gehouden van 10.00 – 17.00 uur.
 • Conferentieoord Samaya – De residentiële vierdaagse retraites worden gehouden in Conferentieoord Samaya te Werkhoven. Tijdens deze retraites start het programma op de aankomstdag om 11.00 uur. Op de vertrekdag eindigt het programma om ca. 16.00 uur.

Kosten van 3e jaar Zijnstraining

 • Trainingskosten: € 2.435,-
 • Verblijfskosten: € 915,- (verblijf basistarief twee residentiële vierdaagsen )
 • Abonnementskosten De Cirkel: € 24,50

Direct inschrijven