fbpx

ZO Introductietraining

Introductietraining bestaande uit drie Themaworkshops

Voor iedereen die geïnteresseerd is in Zijnsoriëntatie en/of de Zijnstraining. 

Dit jaar biedt de school voor Zijnsoriëntatie – in plaats van de ‘Introductietraining van een halfjaar’ – een reeks Themaworkshops. De complete reeks geeft je een uitstekende introductie in Zijnsoriëntatie. De reeks is met name geschikt voor mensen die deelname aan de Zijnstraining overwegen óf voor mensen die geïnteresseerd zijn in het Zijnsgeoriënteerde pad van verlichte levenskunst maar die – om welke reden dan ook – nog niet willen of kunnen starten met de driejarige Zijnstraining.

Thema 1: Zijnsmeditatie

In deze tweedaagse workshop ontdek je de kunst van Zijnsmeditatie. Je leert om de dominantie van de psyche te doorbreken, te ontwaken uit de droom die de psyche creëert en wakker te worden in je ware aard. Zijnsmeditatie is de kunst om open in de onbeschreven ruimte te staan. En om – als je je ware aard hebt leren kennen – daar zo aan te wennen dat je ware aard als een voortdurende metgezel bij jou aanwezig is. Dan raakt je leven doordrenkt van lichtheid, gemak, blijheid, helderheid, zachtzinnigheid en goedaardigheid. Het is net alsof een innerlijk licht is gaan schijnen. Jouw uiterlijke leven is daarmee niet opeens anders geworden; het is wel oneindig dieper, mooier, interessanter en waardiger geworden.

In deze workshop word je uitgenodigd om – telkens opnieuw – kennis te maken met deze meditatieve grondhouding. Daarnaast maak je kennis met de rijke variatie van werkvormen in Zijnsmeditatie: meditatie in beweging, wakkerte-meditatie, visualisatie en rusten in Zijn.

Thema 2: Vorm in Verbinding Zijn

De open aard van de werkelijkheid is dat we altijd in verbinding zijn, met alles en iedereen, of we dat nu ervaren of niet.  Toch denken we ons vanuit ons gewoontezelf tot een afgescheiden ik, een eilandje, dat naarstig z’n best doet om zich te onttrekken aan elke vorm van verbinding. Vanuit dit eilandbesef zijn we voortdurend gericht op óf onze vorm óf de verbinding met de ander veilig te stellen. Het ene ten koste van het andere, omdat we denken dat we niet trouw aan onszelf én echt in contact met de ander kunnen zijn.

In deze tweedaagse werpen we het licht op de gewoontepatronen die we ontwikkeld hebben én gaan we voorbij die patronen. We ontdekken hoe we vanuit afstemming op de open contactvolle werkelijkheid van Zijn vanzelfsprekend in relatie zijn en we juist onze vorm in verbinding kunnen leven. Onze vorm blijkt levendig en helder, tegelijkertijd zijn we ongekend open en liefdevol in contact met alles en iedereen.

Thema 3: Kiezen voor Geluk

Er is een eeuwige bron van rijkdom en geluk in ons. Het contact met deze bron is het uitgangspunt in Zijnsoriëntatie. In Zijnsoriëntatie onderscheiden we drie soorten geluk: relatief geluk, Spirit-geluk en Groot geluk.

Relatief geluk is het geluk dat samenhangt met jouw persoonlijke situatie: zinvol werk hebben, een bevredigende partnerrelatie hebben, goede vrienden hebben, leven in een vrij land, enzovoorts. Spirit-geluk gaat voorbij de relatieve omstandigheden. Wanneer je de oriëntatie op jezelf en de wereld loslaat, maak je contact met de Zijnsgrond waar liefde en geluk inherent aanwezig zijn. Hier neemt jouw Spirit een vorm aan als gelukzaligheid, als licht, als onmiddellijk weten, als liefde, als schoonheid. Door je af te stemmen op de Spirit, raak je doordrenkt en getransformeerd door die gelukzalige kwaliteiten.
Groot geluk is de herkenning van verlichting zelf: je herkent direct de non-duale openheid van alle verschijningen.

Tijdens de tweedaagse workshop ontdek je de facetten van deze drie vormen van geluk. Je leert dat je telkens opnieuw kunt kiezen voor Geluk, geluk dat losstaat van de relatieve omstandigheden. Zo ervaar je hoe het is om je leven vorm te geven vanuit Rijkdomsbewustzijn.


Opzet

De volledige reeks van drie workshops geldt als ‘Introductietraining’. Tijdens deze training maak je kennis met leraren/trainers van de school voor Zijnsoriëntatie: Annet Posthuma (thema 1 en 2) en Famke van Halteren (thema 3). Wanneer je je inschrijft op de complete reeks ontvang je € 90,- korting (t.o.v. losse inschrijving per workshop).
Na deze Introductietraining kun je, na akkoord van de trainer, direct doorstromen naar het eerste jaar van de Zijnstraining. Je ontvangt dan bovendien een aantrekkelijke korting van 15% op de trainingskosten van het 1e jaar van de Zijnstraining.

Je kunt deze Themaworkshops ook los volgen.


Praktische informatie

Data (vrijdag & zaterdag): 15 & 16 december 2017 (thema 1), 16 & 17 februari 2018 (thema 2) en 13 & 14 april 2018 (thema 3)
Tijd: van 10.00 – 17.00 uur
Leraren: Annet Posthuma (1 en 2) en Famke van Halteren (3)
Adres: school voor Zijnsoriëntatie, Doelenstraat 42, 3512 XJ Utrecht
Prijs reeks: € 720,-
Losse workshops: € 270,- per keer

Direct inschrijven