fbpx

Zijnstraining/pad

Zijnsoriëntatie: een modern Levenskunstpad

Zijnsoriëntatie is een diepgaand spiritueel pad dat gefundeerd is in de herkenning van je altijd al vrije, non-duale aard (zoals in Boeddhistische stromingen zoals Dzogchen en Vedanta) én dat van daaruit een rijke methodiek heeft ontwikkeld om met het psychologische lijden van de moderne westerse mens om te gaan. Hans Knibbe is de grondlegger van Zijnsoriëntatie.

Zijnsgeoriënteerde levenskunst start met de Zijnstraining. In het eerste jaar van de Zijnstraining (het basisjaar) kun je ontdekken of de Zijnsgeoriënteerde benadering iets voor jou is en of je verder wilt gaan met de Zijnstraining. Uit ervaring blijkt dat de meeste studenten de Zijnstraining vervolgen. Zij ervaren dat zij zich door de Zijnsgeoriënteerde visie blijvend gelukkiger voelen. Ook na de driejarige Zijnstraining blijven veel studenten verbonden met de visie en de school; met een gevarieerd aanbod kunnen studenten het pad aan de school op  eigen tempo vervolgen met trainingen/retraites, passend bij hun eigen motivatie en mate van commitment.

Lees de aanbevelingen van studenten


Zijnstraining

De Zijnstraining is bedoeld voor mensen die een intuïtie hebben van inherente vrijheid, schoonheid en liefde en die gedreven zijn om hun leven van daaruit vorm te geven.
Het mooie van de Zijnsgeoriënteerde benadering is dat jouw Spirit en verlichte aard vanaf het begin worden aangesproken en dat je allerlei methodes leert om het contact daarmee te verdiepen. Hierdoor ervaar je van meet af aan inherente wijsheid, vreugde en kracht. Dit noemen wij de kunst van het ‘rusten in Zijn’.

Vanuit het rusten in Rijkdombewustzijn is het gemakkelijk om de psyche te doorzien. Je ziet in één keer het hele spel waar je gewoonlijk in gevangen bent. Je herkent ook direct dat je dat niet werkelijk bent: het zijn zelfbeelden waar je in bent gaan geloven. Je beseft dat de aannames die jouw wereldbeleving vorm gegeven hebben niet langer gelden. Je kunt ze vanuit de ruime staat van Rijkdombewustzijn makkelijk loslaten en ontdekken hoe je vanuit vrijheid jezelf vorm kunt geven in je huidige leven. Als je jouw leven (je werk, je (partner)relatie(s) en maatschappelijke betrokkenheid) gaat vormgeven vanuit de vrijgekomen vrijheid, openheid en levenslust, dan beoefen je de kunst van hetdoen wat je wilt’. Samen vormen deze kunsten het pad van Zijnsoriëntatie. We nodigen je van harte uit om dit pad met ons als leraren en met medestudenten te lopen.

Lees de uitgebreide Infobrochure Zijnstraining

Wil jij starten met de Zijnstraining? Lees dan verder onder Zijnstraining 1e jaar voor de training op de school in het centrum van Utrecht. Indien je al veel ervaring hebt met Zijnsoriëntatie o.l.v. geregistreerde Zijnsgeoriënteerd begeleiders, dan kun je mogelijk instromen in het 2e jaar. Kijk dan op het programma-overzicht voor het complete aanbod.


Leergangen en de Zijnskring

Na de Zijnstraining vervolgen de meeste studenten hun pad in de school voor Zijnsoriëntatie. Er zijn verschillende manieren om dat te doen. Sommige studenten kiezen voor de losse zomer- en winterretraites. Anderen willen meer continuïteit en nemen jaarlijks deel aan één of meerdere Leergangen. Diegenen die zich diepgaand willen committeren aan het pad kunnen intreden in de Zijnskring. In totaal zijn jaarlijks zo’n 200 studenten verbonden aan het pad in de school voor Zijnsoriëntatie.

Ga direct naar het programma-overzicht


Opleiding leraar Zijnsoriëntatie

De Opleiding leraar Zijnsoriëntatie is bedoeld voor studenten die ten minste de driejarige Zijnstraining hebben afgerond én intensief het Zijnsgeoriënteerde pad gaan. Zij hebben de intentie om Zijnsoriëntatie ‘uit te dragen’ en professioneel vorm te geven. Het spirituele pad staat voorop; het overdragen van begeleidersvaardigheden is altijd secundair aan de inspiratie.
Voor afgestudeerde Zijnsgeoriënteerde begeleiders/coaches biedt de school nascholing aan.

Ga direct naar het programma-overzicht